fbpx

Erika Boström

Erika Boström

Erika tutustui shaktajoogaan vuonna 2015. Meditatiivinen jooga oli jotain aivan muuta kuin mihin hän oli monella satunnaisella joogatunnilla tottunut, ja harjoitus tempaisi hänet heti mukaan. Erika harrastaa intohimoisesti tanssia ja pian elämä veikin hänet vahvemmin tanssin pariin. Jooga jäi kuitenkin takaraivoon kaikumaan.

“Päätin, että heti kun aika antaa myöten, haluan pyhittää sitä juuri shaktajoogalle.”

Harjoituksesta oli jäänyt siemen, joka halusi kasvaa. Takaisin Shaktan pariin Erika löysi tiensä pari vuotta myöhemmin. Samoihin aikoihin Erika tutustui Maailmanpuu podcastiin, jonka monia jaksoja hän kuunteli jopa useaan otteeseen.

“Olin jo kauan aikaa sitten saanut jostain päähäni, että haluan oppia tantrajoogaa. Niinpä etsin ulkomailta koulua, johon voisin mennä sitä opiskelemaan. Maailmanpuu podcastin tantraa käsittelevää jaksoa kuunnellessani lopulta oivalsin, että olin jo löytänyt tantrajoogan Shaktalla. Se, mitä siis olin etsinyt, olikin edessäni koko ajan!”

Hyvin nopeasti Erika löysi tiensä Shaktan opettajakoulutukseen. Hän alkoi myös suunnitella pidempää reissua Shri Kali Ashramiin, jossa perinteen juuret ovat. Loppuvuodesta 2018 Erika pakkasi kimpsunsa ja matkasi Thaimaaseen, johon Ashram oli juuri muuttanut Intiasta.
 
Shaktajoogan opinnot ja joogan tieteeseen syventyminen ovat antaneet Erikalle monia oivalluksia ja tuoneet elämään rauhaa, hyväksymistä ja seesteisyyttä.

“Ikään kuin olisin pala palalta liimannut astiaan osia, ja ajan myötä kokonaiskuva on alkanut hahmottua yhä selvemmin. Aina pohdituttaneet kysymykset ja ajatukset ovat selkeytyneet ja vastaukset ovat alkaneet loksahdella paikoilleen.”

Vuodet joogan parissa ovat opettaneet päästämään irti peloista ja ilmaisemaan elämää mitä kauneimmalla tavalla. Erika on kokenut joogan prosessina, joka syvenee vain harjoittamalla.

“Shakta-traditiossa olen aina tuntenut olevani kuin kotona. Tantran opiskelu on avannut minulle aspekteja, joita olen tarvinnut. Hämmästyn edelleen aina välillä siitä, miten kauniilta maailma näyttää joogatunnin jälkeen. Rauha ja läsnäolo on välillä melkeinpä käsinkosketeltavaa. Silloin voi vain hymyillä!”