fbpx

Henni Aaltonen

Henni Aaltonen

Henni on suorittanut Yoga Alliancen 500 Hrs Yoga Alliance® Yoga Teacher -sertifikaattiin oikeuttavan oppimäärän Shri Kali Ashramissa Intiassa. Pitkän kilpaurheilu-uran muodostelmaluistelun parissa tehnyt Henni kiinnostui lajin lopettamisen jälkeen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja laajemminkin siitä, mitä on olla ihminen. Tie vei reppureissaamaan maailmalle, jonka jälkeen tutkimusmatka jatkui Suomessa.
 

”Etsin joogakoulua, joka kolahtaisi täysillä. Maailmanpuu podcastia kuunneltuani päädyin Shaktalle. Tässä joogakoulussa oli alusta alkaen jotain erityistä, jota kuvaa parhaiten sana autenttisuus. Olin myös vaikuttunut siitä, että nyt ei tarvinnutkaan puskea itseään yhä parempiin suorituksiin, vaan koko olemus alkoi avautua ja hengittää. Vaikutus voimistui rentoutuksen lisääntyessä.”

 

Tie vei pian Shaktan opettajankoulutukseen, sekä Intiaan opintoja syventämään. Matka joogan parissa on muuttanut suhtautumisen niin omaan kehoon kuin ympäröivään maailmaankin. Jooga on tarjonnut paitsi riemua, myös haasteita, jotka kuuluvat niin joogaan kuin elämään.

”Haaveilin parikymppisenä olevani joku päivä joogaopettaja. Silloin en olisi ikinä uskonut, millaiselle matkalle olen astumassa. Asanaharjoitus on rakas, mutta vielä suurempaa on ollut maailman ymmärtäminen uudella tavalla. On mullistavaa nähdä ihmisyys ja koko kosmos yhtenä, syklisenä kokonaisuutena. Tämä auttaa hyväksymään maailman sellaisena kuin se on. Esimerkiksi nykyään en koskaan ajattele, että sää olisi huono, vaan niin heinäkuun helteestä kuin marraskuun pimeydestä löytää oman, syvän tarkoituksensa!”

 

Kunnioitus ja arvostus omia juuria kohtaan on lisääntynyt, ja nyt Suomi tuntuu houkuttelevalta paikalta elää ja kasvaa. Medianomiksi valmistuneen Hennin voi Shaktan joogatuntien lisäksi löytää viereisen kauppakeskus Redin Ruohonjuuresta hyvinvoinnin asiakaspalvelijana. Tervetuloa moikkaamaan!