fbpx

Joel Nyberg

Joel Nyberg

Kiinnostus ympäröivää, elävää maailmaa kohtaan virisi Joelissa jo lapsena, mikä johti myöhemmin biologian yliopisto-opintoihin. Myös erilaiset filosofian suuntaukset ovat aina kiinnostaneet Joelia, mutta länsimainen, yliopistoissa harjoitettava filosofia ei tuntunut antavan oikeita työkaluja maailman ymmärtämiseen. Niinpä huomio kääntyikin luonnon tutkimisen lisäksi itämaisiin tiedon ja taidon perinteisiin.
 

“Turhauduin nopeasti länsimaisen filosofian tyhjään käsitteiden pyörittämiseen ja asioiden erittelyyn, joka ei johtanut mihinkään perimmäisiin vastauksiin. Tutustuminen välittömän kokemuksen antamaa tietoa painottaviin idän filosofioihin tuntuikin tarjoavan enemmän vastauksia vähemmillä kysymyksillä.”

 
Joelin ensimmäinen omakohtainen kokemus joogasta oli shaktajoogaan tutustuminen.
 

“Olin aiemmin sivuuttanut joogan pelkkänä “outona jumppaamisena” kiinnittämättä siihen juuri mitään huomiota. Saatuani ensin hieman hajanaisia tietoja shaktajoogassa välitettävästä tiedon perinteestä halusin kuitenkin pian oppia lisää. Tässä tuntui viimein olevan perinne, joka mahtavien fyysisten harjoitteiden lisäksi todella pystyi pukemaan sanoiksi ja selittämään yllä mainitun intuitiivisen, kokemuksellisen tiedon!”

 

Shaktajoogan opettajankoulutus ja ekologian perusopinnot ovat nyt takana, mutta Joelin opiskelu jatkuu sekä biologian että joogan tieteen parissa.
 

“Ohjaamillani joogatunneilla jaan parhaani mukaan eteenpäin sitä, mitä olen shaktajoogasta saanut. Tervetuloa mukaan oppimaan, rentoutumaan ja nauttimaan!”