fbpx

Joogaretriitti Lapissa

Joogaretriitti Lapissa

Joogaretriitti Lapissa Kitkajärven rannalla

Ei järjestetä tänä vuonna
 

 

 

 
 
Shakta Joogakoulun pidetty loppukesän retriitti järjetetään heinä-elokuun vaihteessa Posion Lomakeskus Himmerkissä. Viikonloppuretriitti ei edellytä lainkaan aiempaa kokemusta ja kaikki pääsevät varmasti mukaan!

Retriitin tarkoituksena on syventyä shaktajoogan harjoitukseen, filosofiaan ja tieteeseen luonnon helmassa. Jooga avaa aistit ja voimme nauttia Himmerkin luonnonkauniista alueesta vesistön ympäröimänä. Retriitti mahdollistaa aihepiirit ja harjoitukset, joihin ei lyhyemmillä joogatunneilla ole mahdollisuutta uppoutua.
 
Tänä vuonna järjestetään Kesäinen joogakurssi Kuusamossa. Ilmoitautuminen on Kusamo-opiston kautta. Lue lisää >>

 

Mikä shaktajooga?

Shaktajooga on ikivanha joogamenetelmä, joka on tunnettu hellyydestään. Kerta toisensa jälkeen se yllättää harjoittajansa tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Näin joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.
 
Oheinen video vie sinut shaktajoogan tunnelmiin!
 

 

Retriitin ohjaajat

Retriitin vetää Otto Kronqvist, joogan ammattilainen, joka on saanut vuosien koulutuksen alan suurimmilta mestareilta paikan päällä Intiassa. Shaktan opettajat Miska Käppi ja Juliana Hazāne ovat myös mukana.

Majoitus, sijainti ja ruokailu

Himmerki on lomakeskus satumaisella paikalla Kitkajärven rannalla Posiolla. Himmerkiin on Kuusamosta matkaa noin 50 km, Kemijärveltä 100 km ja Sallasta 130 km. Lisätietoa lomakeskuksesta löytyy Himmerkin verkkosivuilta.

Retriitissä majoitutaan Kitkan rannalla saunallisissa mökeissä kahden hengen makuuhuoneissa. Ruoasta vastaa Himmerkin lomakeskuksen keittiö, joka loihtii herkulliset ateriat, osin omasta maasta tulevista raaka-aineista!

 
 

Leirin ohjelma

Ohjelma on alustava ja sitä päivitetään kevään mittaan.
 

Perjantai 29.7.

16-17 Saapuminen ja majoittuminen mökkeihin
17 – 18 Retriitin avaus
18 – 19:30 Joogaharjoitus
19:30 – 20:30 Illallinen
20:30 -> Iltasatsung*

Lauantai 30.7.

9 – 11 Ayurvedisen kävelyhieronnan workshop
11 – 12.15 Joogaharjoitus
12.30 – 13.30 Lounas
13.30 – 16 Vapaa-aikaa (ulkoilu, järvessä uinti, patikointi lähistöllä tms.)
16 – 18 Joogaharjoitus
18 – 19 Illallinen
19.30 – 20.30 Satsung
20:30 -> Yhteistä oloa nuotiolla, lepoa omassa mökissä, uinti, saunominen tms.

Sunnuntai 31.7.

9 – 10.30 Ayurvedinen kävelyhieronta
10.30 – 12 Joogaharjoitus
12 – 13 Lounas
13 – 13.30 Pakkaaminen ja huoneiden luovutus
13.30 – 14 Retriitin päätös

 
* Satsung on ryhmätapaaminen, ja sanskritin kielestä karkeasti käännettynä tarkoittaa kokoontumista yhteisen totuuden kokemiseksi. Satsungissa voidaan keskustella eri aiheista tai pysyä yhdessä aihepiirissä. Keskustelua voi johtaa esimerkiksi opettaja tai guru, mutta usein keskustelu on vapaavuoroinen ja kaikki osallistujat voivat ottaa siihen osaa esittämällä kysymyksiään tai ajatuksiaan.