fbpx

Lauralotta Muurinen


 
Lauralotta on koulutukseltaan biologi. Hän valmistelee Oulun yliopistossa väitöskirjaansa yhteisöekologian alalla. Kiinnostus luontoon ja eläimiin sekä syvällinen tarve ymmärtää niitä syttyivät jo taaperoikäisessä lapsessa. Joogaopintojen myötä ilmenevän maailman tarkastelu Shakta-tradition silmin on ollut luonnollinen ja inspiroiva laajennus tähän.
 
Pohjoinen on aina vetänyt Lauraa puoleensa. Kiinnostus alkuperäiskansojen elämään ja tapaan olla ympäristössään heräsi hänessä joitakin vuosia sitten, mutta tie johtikin yllättäen joogan pariin.

– Olin tutustunut jo aiemmin itämaisiin viisaustraditioihin sekä pohjoisiin shamanistisiin traditioihin, mutta nämä polut tuntuivat päättyvän umpikujaan tai häviävän mahdottomina seurata. Pakaroiden kiinteyttämiseen asanaharjoituksella en ollut kokenut tarvetta, mutta noin vuosi sitten haistoin, että joogan parista saattaisin löytää jotain.

 
Sopivan tilaisuuden tullen Laura ilmoittautuikin Oulussa järjestettyyn Shaktan opettajankoulutukseen. Hän huomasi pian löytäneensä kaula-koulukunnasta jotain, mitä oli tietämättään kaivannut. Asiaa oli lähdettävä tutkimaan tarkemmin Intiaan Shri Kali Ashramiin.
 

– Asioiden omaksuminen opettajankoulutuksessa tuntui minulle luonnolliselta. Aiemman perehtyneisyyteni ja vahvan kokemuksellisen sekä luonnosta ja eläinten kanssa työskentelystä syntyneen intuitiivisen tiedon perusteella moni ajatus oli minulle ennalta tuttu, mutta soveliaan ympäristön puuttuessa nämä tiedon murut olivat jääneet sirpaleiksi ja epäilin alati itseäni.”

 
Päälimmäinen tunne opettajankoulutuksesta olikin huojennus. Viimein joku sanoi todeksi ne asiat, joita hän oli aavistellut – ja vieläpä perusteli ja kertoi lisää.

– Joogaharjoituksen myötä jokin alkoi kasata sitä palapeliä minussa sekä kokemuksellisella että älyllisellä tasolla, ja saatoin paremmin hyväksyä minulle luontevimmalta tuntuvan tavan olla pitämättä itseäni outona tai hulluna.

Säännöllisen joogaharjoituksen myötä Laura alkoi jakaa tietoaan ensin läheistensä kanssa ja lopulta opettaa joogaa.
 

– Opettamisen suurin anti on ehdottomasti oman harjoitukseni syveneminen samalla kun saan johdattaa halukkaita tälle upealle polulle joka ei katoa sumuun ainakaan niiden mutkien takana, joista minä olen kulkenut.”

 
Takaisin sivulle: Shakta Joogakoulu – Oulu >>