fbpx

Nina Ingalsuo

Nina Ingalsuo

Ninaa on aina kiehtonut perimmäinen totuus ja elämän monimuotoisuus sen kauneudessaan. Hän on pitkään tutkinut sitä taiteen keinoin, erityisesti kirjoittamisen ja tanssin kautta. Kymmenen vuotta sitten Nina lähti tutustumaan näihin kysymyksiin myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kautta. Hän opiskeli erilaisia hoitomenetelmiä, ja alkoi tutkia joogaa sen fyysisiä muotoja syvemmälle.

Aloin nähdä, miten olin antanut ympäristöni kasata päälleni kerroksia, joita en enää tunnistanut omiksi. Kerroksia joiden alla ei ollut tilaa hengittää. Se sai minut sukeltamaan yhä syvemmälle hyvinvoinnin maailmaan.

Vuonna 2015 Nina löysi tiensä Shaktan introjaksolle. Hän oli juuri käynyt toisen suuntauksen joogaopettajakoulutuksen Intiassa ja saanut vain kosketuksen etsimäänsä. Kokeilujakso Shaktalla teki Ninaan lähtemättömän vaikutuksen, mutta silloin vasta perustetussa joogakoulussa ei vielä ollut opetusohjelmassa kaikkia hänen etsimiään palasia. Niinpä Nina jatkoi tutkimusmatkaansa joogan eri maailmoihin.

Opetin joogaa Sri Lankalla, kun totesin harjoitukseni pysähtyneen paikoilleen. Palattuani Suomeen, puolisoni oli löytänyt tiensä takaisin Shaktalle ja joogaopettajakoulutukseen. Muistan elävästi tunteen sen jälkeen, kun hän oli ohjannut minulle ensimmäisen tunnin. Tuntui kuin kehoni virtaukset olisi päästetty vapaaksi! Olin täydessä rentouden tilassa, mutta samaan aikaan virkeänä.

Tällä kertaa ymmärsin, että juuri tätä olin etsinyt. Kuukausia myöhemmin aloin näkemään säännöllisen asanaharjoituksen lukuisia positiivisia vaikutuksia. Yksi vaikuttavimmista oli havahtuminen siihen, että olin ensimmäistä kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen alkanut hengittää vapaasti.

Ninalle shaktajooga opettaa kärsivällisyyttä. Nykyään hän ymmärtää, miten jokainen harjoitus on erilainen. Vuosien varrella Nina on oppinut olemaan laittamatta liikaa painoa yksittäiselle harjoitukselle ja ymmärtänyt, että se, mitä kohti hän matkustaa, tapahtuu hiljaisuudessa pinnan alla, ja hänen ei tarvitse kuin antaa sen tapahtua.

“Minulle shaktajooga on kuin opettaja joka kuljettaa askel kerrallaan kohti omaa totuutta; elämän kauneutta.”