fbpx

Taina Parm

 
 
 
Taina tutustui shaktajoogaan tammikuussa 2015 etsiessään apua stressaavaan elämäntilanteeseen ja huomasi jo ensimmäisen joogatunnin aiheuttamien positiivisten vaikutusten mielialaan kestävän jopa viikon verran. Myös kehon oli huomattavasti helpompaa soljua asanasta toiseen kuin koskaan aiemmin. Vastaavaa ei ollut millään aiemmalla joogaharjoituksella tapahtunut, joten shaktajooga vei heti mukanaan.
 
Taina tunsi suoritusvapauden ja todellisen itsensä löytämisen omakseen jo hyvin pian säännöllisen harjoituksen alkamisen jälkeen. Kun Shakta Helsinki aloitti opettajankoulutukset syksyllä 2015, se tuntui luontevalta tavalta syventää harjoitusta entisestään sekä alkaa jakaa joogaa myös muille. Sittemmin Taina on osallistunut opettajankoulutukseen jo viiden kurssin verran sekä käynyt myös Shri Kali Ashramissa Intiassa ja Thaimaassa suorittamassa Yoga Alliancen 200 Hrs Yoga Alliance® Yoga Teacher -sertifikaattiin oikeuttavan oppimäärän.
 
Taina toimii ohjaajana Turun Shaktajoogakoululla. Joogan ohjaamisen lisäksi Tainan arkeen kuuluvat mm. päivätyö IT-alalla, vapaaehtoistyö rescuekoirayhdistyksessä, oman rescuekoiran kanssa touhuaminen sekä lukeminen.
 

”Jooga on opettanut minulle uuden tavan suhtautua kehooni, koko itseeni ja ympäröivään maailmaan. On helppoa vain olla oma itsensä ja kohdata toiset sekä koko maailma; kaikki tämä tapahtuu omalla painollaan, ilman suorittamista ja ponnistelua.  Aivan kuin viestittäisin itselleni koko ajan, että kaikki on hyvin. Ja se on ihanan helppo uskoa!”