Shaktan joogaopettajakoulutus Turussa

Shaktan joogaopettajakoulutus Turussa

Shaktan joogaopettajakoulutus Turussa – kokonaista joogaa etsiville

17. – 18.2., 7. – 8.4., 28. – 29.4., 5. – 6.5.2018  |  Pure Move, Eerikinkatu 7 B a, Turku |
 
 

Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus

Haluatko mullistaa ymmärryksesi joogasta ja ottaa harppauksen kohti kokonaista maailmankuvaa? Haluatko saada myös valmiudet jakaa kaikki tämä muiden kanssa?
 
Monet edistyneimmistä joogeista eivät opeta joogakouluissa. Joogakurssi ei myöskään tee kenestäkään mestaria. Joogiksi kutsutaan ihmistä, joka on työskennellyt määrätietoisesti itsensä kanssa – ja löytänyt vastauksia. Jooga ei koskaan anna sinulle kenenkään muun ideaa siitä, mitä sinun tulisi olla.
 
Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus. Kurssilla sukelletaan joogaperinteen tuhatvuotiseen ymmärrykseen ihmisestä, kehosta, maailmasta ja onnellisuudesta. Kurssilla edetään ymmärrettävästi ja ilman kiirettä. Opettajankoulutuksestamme on valmistunut lukuisia loistavia opettajia, jotka erottuvat edukseen joogan kirjavalla kentällä aina Lapista Etelä-Suomeen.

 
Joogaopettaja Miska Käppi vie ryhmän läpi saman tien, jonka hänen opettajansa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha on jakanut hänen kanssaan.
 
 

 
  

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Mitä opettajankoulutus sisältää?

Opettajankoulutus antaa sinulle perusteelliset tiedot seuraavista aiheista:
 
– Joogan pedagogiikka – kuinka joogaa on opittu traditionaalisesti
– Shaktajoogan sarjat saumattomana kokonaisuutena
– Joogan ja intialaiseen lääketieteen, eli ayurvedan suhde
– Kuinka kokonaisvaltainen joogatunti ohjataan
– Prana osana vakavasti otettavaa tiedettä
– Kuinka asanasarja rakennetaan pranalähtöisesti
– Vedat ja niiden merkitys joogaperinteessä
– Jooga ja pranayama
– Kuinka puhutella tiedostamatonta mieltä
– Hengitys ja hengityselimistö
 

Millaiset valmiudet kurssi antaa?

Kurssin suoritettuasi omaat kattavat tiedot joogasta, osaat rakentaa joogatunnin ja ohjata sen itsevarmasti ja vakuuttavasti.

 
 

Mitä on shaktajooga?

Shaktajooga on ikivanha joogamenetelmä, joka on tunnettu hellyydestään. Kerta toisensa jälkeen se yllättää harjoittajansa tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Näin joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.
 
 

 

Aikataulut ja kurssin hinta

Opetus sisältää 48 tuntia lähiopetusta joogatuntiohjausharjoituksineen. Tämän lisäksi tärkeä osa koulutusta on joogaharjoitus ohjattuna tai ominpäin. Opetusjaksot sijoittuvat viikonlopuille (la 10-16, su 10-16).
 
1. jakso 17. – 18.2.
Jooga ja tantra länsimaissa ja oppimisen haasteet
 
2. jakso 7. – 8.4. Huom! Lauantai poikkeuksellisesti klo 12 – 18
Shakta-perinne & monismi
 
3. jakso 28. – 29.4. Huom! Lauantai poikkeuksellisesti klo 12 – 18
Joogan raajat
 
4. jakso 5. – 6.5. Huom! Lauantai poikkeuksellisesti klo 12 – 18
Opetustilanne, joogan pedagogiikka


 

 
 
Shaktan opettajankoulutus ei vaadi minkäänlaista joogataustaa. Opettajankoulutus on avoin kaikille, jotka haluavat oppia joogasta ennakkoluulottomasti. Osallistujia kannustettaan säännölliseen shaktajoogan harjoitukseen.
 
Koulutus antaa valmiudet opettaa shaktajoogaa ja viedä opintoja pitkälle kurssin jälkeenkin.
 
 
Koulutuksen hinta: 1600 €
 
Opettajankoulutus maksetaan kolmessa erässä (paikanvarausmaksu 300 €, 1. erä 700€ ja 2. erä 600€). Jos koet, että jooga on sinun polkusi, mutta maksuerät tuottavat haasteita, ota yhteyttä niin neuvotellaan muunlaisesta maksujärjestelystä tai korvauksesta.
 
Koulutuksen hintaan sisältyy oppimateriaalit sekä tunnukset Shaktan materiaalipankkiin. Kertaajat saavat koulutuksen alennettuun hintaan (kysy tarkemmin sähköpostitse).
 
Opettajankoulutuksen voi maksaa tilisiirron lisäksi pankkikortilla, liikuntaseteleilä tai Epassilla / TYKY-online-järjestelmien kautta. Suosittelemme tutustumaan myös kurssin peruutusehtoihin.
 

 
 

Opettajankoulutukseen osallistuneiden kokemuksia

“Olen etsinyt joogaa melkein kaksikymmentä vuotta ja tehnyt erilaisia joogaan liittyviä harjoituksia ainakin viisitoista vuotta. Vasta viime syksyn Shaktan opettajankoulutuksen kautta ensimmäisen kerran koin joogan, kokonaisen joogan. Sen, miten jooga laajenee harjoitusmatolta koko elämän kattavaksi. Tietysti asana- ja pranayama-harjoitukseni syvenivät uskomattomalla tavalla kun ymmärrys tieteestä niiden takana alkoi raottua. Opettajankoulutus oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Tätä taytyy saada lisää!”

– Laura, opettajankoulutus 2016

“Shaktan opettajankoulutukseen osallistuminen oli antoisaa, vaikka välillä yllättävän rankkaakin. Koulutus sai ajattelemaan asioita, joita yleensä ei tule ajateltua tai kyseenalaistettua.

Opettajankoulutuksen alussa olin sitä mieltä, että en uskalla luvata aikovani vielä ohjata joogatunteja, mutta sitä on nyt kurssin jälkeen tullut muutaman kerran tehtyä ja tunne joogan jakamisesta muille on jotain sellaista, että siitä en enää halua luopua.

Opettajankoulutus oli juuri se lisä omalle henkilökohtaiselle joogapolulleni, mitä tarvitsin.

Ehkä eniten ilahduttaa hiljainen, varma tietoisuus siitä, että on tosiaan elämässäni läsnä koko ajan, juuri minun omalla tavallani, ilman kiirettä tai paineita – ja jooga nyt vaan tekee elämästä parempaa!”

– Taina, opettajankoulutus 2016

Kiinnostus opettajankoulutukseen heräsi silmänräpäyksessä, kun kuulin, että siihen olisi mahdollisuus. Shaktalaisten ohjauksessa harrastettu joogaaminen oli herättänyt esimerkiksi asanoihin ja ohjaamiseen liittyviä kysymyksiä, joihin halusin vastauksia ja syventävää tietoa.

Koulutus avasi joogan filosofiaa ja taustaa – ja sai ymmärtämään, että tie on todellakin vasta aivan alussa! Toisaalta sen tajuaminen ei kuitenkaan lannistanut, sillä uskon uusien ovien avautuvan sitä mukaa, kun menen eteenpäin. Sitä paitsi matkalla oleminen on aina jännittävää.

Osa käsitellyistä asioista meni yli oman ymmärryksen, sillä filosofian lisäksi joogaan liittyy kokonainen kulttuuri, joka on itselleni lähes täysin vieras. Kuitenkin monet opetuksessa esiin tulleet aiheet olivat tuttuja, joten itse kukainenkin on voinut omaksua joogaan liittyvää ajattelua muuta kautta.

Itselleni opiskelu oli jonkinlainen sopivasti kohdalle osunut jatkumo aiempaan elämääni. Koulutus antoi avaimet tiedon etsintään ja jokainen voi tykönään päättää, miten sitä jatkossa käyttää. Minulla ei ole suurta tarvetta harppoa eteenpäin vaan menen omaa ymmärrystäni ja haluani kuunnellen.

– Sonja, opettajankoulutus 2015

 
 

Kurssilla käytettävä kirjallisuus

Bhagavan Shri Shanmukha Ananta Natha: Divine Initiation
Bernardo Kastrup: Why Materialism is Baloney?
David Bohm: Wholeness and the Implicate Order
R. Ornstein & C. Nirjano: Psychology of Meditation
J. Woodroffe: World as Power
Yoga Sūtras, Patañjali
H. D. Coulter: Anatomy of Hatha Yoga
M. Rautaniemi: Erakkomajoilta kuntosaleille
M. James & D. Jongeward: Born to Win
 
 
Lisätietoja: jooga@shakta.fi / Miska puh. 0408334786