fbpx

Satsang – syvällisiä keskusteluja joogasta

Satsang – syvällisiä keskusteluja joogasta

Chakrat
Shaktasatsang 11.9.2019 – Chakrat
 
Jokainen joogi on joskus kuullut chakroista. Yleensä niiden sanotaan olevan ihmiskehon hienojakoisella tasolla sijaitsevia energiakeskuksia, jotka kuvataan usein symbolisesti lootuskukan lehdillä. Satsangissa sukelletaan chakrojen maailmaan ja pohditaan niiden olemusta vapaan keskustelun keinoin.
 
Kesto: 1:00:39
 
Katso video maksutta >>
Prana
Shaktasatsang 30.10.2019 – Prana
 
Prana on joogan perusta, mutta sen tarkasta merkityksestä ei ole täyttä selvyyttä. Kuten muutkin joogan keskeiset käsitteet, myös pranaa koskeva ymmärrys on elänyt monien vaiheiden läpi historian saatossa. Shaktasatsangissa pohditaan pranan olemusta, ja lähestytään aihetta myös käytännön näkökulmasta.
 
Kesto: 57:52:00
 
Lunasta Satsang-jäsenyys ja katso video >>
Kuolema
Shaktasatsang 13.11.2019 – Kuolema
 
“Kaikista henkisistä harjoituksista suurin on kuoleman ajattelu”, kuuluu Himalajalta kotoisin oleva sananlasku. Kuolema koskettaa meitä kaikkia, mutta nykykulttuurilla on suuria vaikeuksia siihen suhtautumisessa. Tämän vuoksi aiheesta usein puhutaan kuiskutellen tai vaietaan kokonaan.

Vuoden pimeimpään aikaan marraskuun Shaktasatsangissa tutkimme, mitä sanottavaa joogaperinteellä on kuolemasta. Joogan johdonmukainen ja lempeä suhtautuminen kuolemaan on omiaan selkeyttämään tätä vaikeaa ja monille ahdistavaakin aihetta.
 
Kesto: 58:34
 
Lunasta Satsang-jäsenyys ja katso video >>

 
 
Samsara
Shaktasatsang 4.12.2019 – Samsara
 
Samsara on eteläaasialainen nimitys maalliselle vaelluksellemme. Toisinaan se ymmärretään rajallisuuden vankilaksi ja toisinaan samsaralla viitataan sielunvaellukseen.

Joulukuun Shaktasatsangissa tutkimme, mitä samsara tarkoittaa niin elämän kuin kuolemankin näkökulmasta. Pohdimme myös, millaisia ratkaisuja jooga tarjoaa samsaran äärellä oleville.
 
Kesto: 50:38
 
Lunasta Satsang-jäsenyys ja katso video >>

 
 
 
 
Takaisin Shakta Onlinen etusivulle >>