Ensikertalaiselle

Ensikertalaiselle

Miten aloittaa?

Introtuntimme on paras tapa aloittaa shaktajooga. Se vie sinut sisään joogasysteemiimme eikä vaadi minkäänlaista aiempaa kokemusta. Introtunti kestää noin puolitoista tuntia ja siihen sisältyy shaktajoogaa käsittelevän alustuksen lisäksi Tasapainottava Tri-dosha -joogasarja, joka palauttaa elimistösi ja mielesi tasapainon. Kun lunastat introtarjouksen, voit Introtunnin jälkeen osallistua kahden viikon ajan tunneillemme rajoituksetta.

Mikäli et pääse introtunnille, voit ensikertalaisena myös ilmoittautua mille tahansa tunneistamme.
 
 

Miten hyödyn joogasta?

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen. Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Asiakkaidemme kokemukset osoittavat, että voit saavuttaa hyötyjä hyvinkin nopeasti.

Jooga on osa kenties maailman laajinta ja vanhinta filosofian perinnettä. Intensiivikursseilla ja retriiteillä voit tutustua myös tähän puoleen joogasta ja laajentaa ymmärrystä itsestäsi sekä ympäröivästä maailmasta.
 
 

Mitä otan mukaan joogatunnille?

Ota mukaan mukavat vaatteet jotka eivät kiristä. Joogatuntimme eivät ole hikijumppaa, joten voit tuoda myös pitkähihaisen paidan mukanasi.  Jalkineita et tarvitse ja kengät voitkin ottaa pois heti tiloihimme astuessasi.
 
 

Tarvitsenko oman joogamaton?

On aina suositeltavaa käyttää omaa tuttua joogamattoa. Se on hygieenisin vaihtoehto ja tuo myös harjoitukseesi jatkuvuutta. Jos sinulla ei ole joogamattoa, voit lainata tai hankkia meiltä sellaisen.
 
 

Pitääkö tunneille ilmoittautua?

Katso itsellesi sopiva joogatunti ja ilmoittaudu vaivatta järjestelmämme kautta. Näin voit varmistaa sen, että mahdut mukaan tunnille. Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on saapumisohjeet viikonlopputunneille sekä niille tunneille, jotka alkavat ennen aamuyhdeksää tai iltaviiden jälkeen. Suosittelemme, että varaat tunnin viimeistään kaksi tuntia ennen joogatunnin alkua.
 
Jos sinun täytyy perua ilmoittautumisesi, tee se viimeistään kolme tuntia ennen joogatunnin alkua. Linkki peruuttamiseen löytyy saamastasi sähköpostivahvistuksesta. Voit myös perua tunnin suoraan ajanvarausjärjestelmän tilisi kautta. Peruuttamattomasta joogatunnista perimme leiman sarjakortistasi tai 5 €.
 
 

Milloin saavun paikalle?

Tule tunnille hyvissä ajoin, mutta ei kuitenkaan yli puolta tuntia aikaisemmin. Noin kymmenen minuuttia riittää vaatteiden vaihtamiseen, WC:ssä käyntiin ja paikan valitsemiseen salista. Salin ovet suljetaan viisi minuuttia ennen joogatunnin alkua, jotta kaikilla on aikaa asettua rauhassa aloilleen. Sähköpostiisi saapuneesta varausvahvistuksesta saat lisätietoa siitä, miten pääset sisään rappuun ovien ollessa kiinni.
 
 

Mitä muuta on syytä pitää mielessä ennen joogatuntia?

On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ennen joogaa. Tämäkään ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron – tyhjällä vatsalla sekä mieli että keho ovat yhteistyöhaluisempia. Anna myös itsellesi vapaus olla joogatunnin ajan rauhassa, ikään kuin lomalla. Koko maailma jaksaa kyllä odottaa joogatunnin ajan, kun jätät arkielämän asiat hetkeksi sivuun.
 
Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita joogatunneilla.
 
 

Sopiiko jooga raskaana oleville?

Kyllä, jooga sopii lähtökohtaisesti myös raskaana oleville. Jotkut asanat on syytä jättää välistä, erityisesti raskausajan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Voit kysyä näistä lisää joogaopettajiltamme.
 
Raskauden edetessä yli puolenvälin, voi joogan jättää kokonaan pois. Halutessaan voi tietysti olla mukana raskauden loppuun asti, mutta silloin kaikki vatsallaan tehtävät asanat ja kierrot on jätettävä pois. Joogatunnin voi tässä vaiheessa ottaa lähinnä rentoutumisen ja nautiskelun kannalta.
 
Lääkärisi sanoo kaikissa raskauteen liittyvissä asioissa viimeisen sanan.
 
 

Sopiiko jooga lapsille?

Shaktajooga sopii lähtökohtaisesti myös lapsille. Pranayama-harjoitukset eivät sovi tehtäväksi lasten kanssa.
 
 

Minulla on uskonnollinen vakaumus. Voinko tulla joogatunneille?

Jooga ei ole uskonto. Toivotamme tervetulleeksi ihmiset kaikista mahdollisista taustoista. Joogaamiseen ei ole sen suurempaa estettä kuin polkupyörällä ajamiseen tai kalastamiseen.