Ensikertalaiselle

Ensikertalaiselle

Miten aloittaa?

Introtuntimme on paras tapa aloittaa shaktajooga. Se vie sinut sisään joogasysteemiimme eikä vaadi minkäänlaista aiempaa kokemusta. Introtunti kestää noin 1h 45 min ja siihen sisältyy shaktajoogaa käsittelevän alustuksen lisäksi tasapainottava Shakta Flow -joogatunti.

Alustus antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot harjoituksen aloittamiseksi, ja joogatunti palauttaa elimistösi ja mielesi tasapainon. Kun lunastat introtarjouksen, voit Introtunnin jälkeen osallistua kahden viikon ajan tunneillemme rajoituksetta.

Mikäli et pääse introtunnille, voit ensikertalaisena myös ilmoittautua mille tahansa tunneistamme.

Miten hyödyn joogasta?

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen. Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsestään. Asiakkaidemme kokemukset osoittavat, että voit saavuttaa hyötyjä hyvinkin nopeasti.

Jooga on osa kenties maailman laajinta ja vanhinta filosofian perinnettä. Kursseilla, joogalomilla ja opettajankoulutuksessamme voit tutustua myös tähän puoleen joogasta ja laajentaa ymmärrystä itsestäsi sekä ympäröivästä maailmasta.

Muita yleisiä kysymyksiä

Ensikertalaiselle jooga

Ota mukaan mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä. Joogatuntimme eivät ole hikijumppaa, joten voit tuoda myös pitkähihaisen paidan mukanasi. Jalkineita et tarvitse ja kengät voitkin ottaa pois heti tiloihimme astuessasi. Joissain asanoissa voit tarvita huivia. Meiltä saat huivin tarvittaessa, mutta oma huivi on hygieenisin vaihtoehto.

On aina suositeltavaa käyttää omaa tuttua joogamattoa. Se on hygieenisin vaihtoehto ja tuo myös harjoitukseesi jatkuvuutta. Jos sinulla ei ole joogamattoa, voit lainata tai hankkia meiltä sellaisen.

Katso itsellesi sopiva joogatunti ja ilmoittaudu vaivatta järjestelmämme kautta. Näin saat sähköpostiisi vahvistusviestin ja varmistat, että mahdut mukaan tunnille. Suosittelemme, että varaat tunnin viimeistään 2 tuntia ennen joogatunnin alkua. Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on saapumisohjeet.

Jos sinun täytyy perua ilmoittautumisesi, tee se ennen joogatunnin alkamista suoraan ajanvarausjärjestelmän tilisi kautta. Peruuttamattomasta joogatunnista perimme 5 € maksun.

Tule tunnille hyvissä ajoin, mutta ei kuitenkaan yli puolta tuntia aikaisemmin. Noin 10 minuuttia riittää vaatteiden vaihtamiseen, WC:ssä käyntiin ja paikan valitsemiseen salista. Salin ovet suljetaan viisi minuuttia ennen joogatunnin alkua, jotta kaikilla on aikaa asettua rauhassa aloilleen.

On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ennen joogaa. Tämä ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron – tyhjällä vatsalla sekä mieli että keho ovat yhteistyöhaluisempia. Anna myös itsellesi vapaus olla joogatunnin ajan rauhassa, ikään kuin lomalla. Koko maailma jaksaa kyllä odottaa joogatunnin ajan, kun jätät arkielämän asiat hetkeksi sivuun.
 
Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita joogatunneilla.

Kyllä, jooga sopii lähtökohtaisesti myös raskaana oleville. Jotkut asanat on syytä jättää välistä, erityisesti raskausajan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Voit kysyä näistä lisää joogaopettajiltamme.
 
Raskauden edetessä yli puolenvälin, voi joogan jättää kokonaan pois. Halutessaan voi tietysti olla mukana raskauden loppuun asti, mutta silloin kaikki vatsallaan tehtävät asanat ja kierrot on jätettävä pois. Joogatunnin voi tässä vaiheessa ottaa lähinnä rentoutumisen ja nautiskelun kannalta.
 
Lääkärisi sanoo kaikissa raskauteen liittyvissä asioissa viimeisen sanan.

Shaktajooga sopii lähtökohtaisesti myös lapsille. Pranayama-harjoitukset eivät sovi tehtäväksi lasten kanssa.

Jooga ei ole uskonto. Toivotamme tervetulleeksi ihmiset kaikista mahdollisista taustoista. Joogaamiseen ei ole sen suurempaa estettä kuin polkupyörällä ajamiseen tai kalastamiseen.

Ostoskori