Porvoo

SHAKTAJOOGA on suoritusvapaa jooga, joka ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Tämä ikivanha joogamenetelmä on tunnettu hellyydestään, ja shaktajoogassa saat harjoituksen hyödyt talteen ilman rehkimistä ja pakottamista. 

JOOGAHARJOITUKSESSA pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla ohjaat elimistösi tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. ”Pysähdy, rentoudu ja nauti” ovat shaktajoogan avainsanoja. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.

JOOGATUNNEILLE voit liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun haluat.

Shakta joogakoulu Porvoo

Tutustu shaktajoogaan kahden viikon introjaksolla

SYYSTARJOUS! Kahden viikon introjakso nyt vain 29 €

TUTUSTUMISTARJOUS sisältää kaksi ensimmäistä viikkoa shaktajoogaa: Introkortilla voit kahden viikon ajan osallistua joogatunneillemme rajoituksetta. Tarjouksen voi käyttää vain yhden kerran.

VOIT ALOITTAA shaktajoogan helposti milloin vain ilmoittautumalla mukaan Introtunnille tai mille tahansa viikkotunnille.

Voit hankkia tutustumistarjouksen myös lahjakorttina!

SEURAAVAT INTROTUNNIT 

Sunnuntaisin:
9.10. klo 10–12
16.10. klo 10–12
23.10. 10–12

Introtunti sisältää joogaharjoituksen sekä alustuksen, jonka aikana kuulet kaiken oleellisen Shaktan joogamenetelmästä.

Shakta joogakoulu Porvoo

Joogatunnit

Syksyn viikkotunnit

Maanantai
klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Keskiviikko
klo 19.00–20.00
Tasapainottava joogatunti

Torstai
klo 18.15–19.35
Ryhdikäs jooga Kråkössä

Sunnuntai
klo 10.00–11.30
Energisoiva joogatunti

Tunneilla tehdään vaihtelevasti harjoituksia tuntivalikoimastamme. Ks. tuntikuvaukset sivun alalaidasta.

Tarjolla on myös erilaisia lisätunteja, esim. Eteentaivutus & tasapainottava -joogatunti. Katso tarkemmat tiedot ja aikataulu varauskalenteristamme ja ilmoittaudu tunneille!

Shakta joogakoulu Porvoo

Kurssit ja workshopit

Syvempää ymmärrystä shaktajoogan menetelmistä

INTENSIIVIKURSSEILLA tehdään varsinainen syväsukellus shaktajoogan menetelmiin ja harjoituksiin. Kurssi alkaa alustuksella, jossa kerrotaan kaikki olennainen kuhunkin aiheeseen liittyen, minkä jälkeen opit laitetaan käytäntöön. Kurssi on erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista sekä kokea joogaharjoitus perusteellisessa muodossa. 

SYKSYN 2022
INTENSIIVIKURSSEJA

Hengityksen voima -workshop
Lauantaina 1.10.2022 klo 11–14
Hinta: 39 € (tai kolme kertaa sarjakortilta, Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille alennettu hinta 34 €)

Lue tarkemmat kurssikuvaukset alta ja ilmoittaudu mukaan! 

Hengityksen voima -workshop

Lauantai 1.10.2022 klo 11–14

Joogassa hengitys on ikiaikainen aihe, ja joogaharjoitus tarjoaa lukuisia käytännöllisiä keinoja hyvän hengittämisen edistämiseksi. Joogaperinteessä hengitykseen liittyy kuitenkin myös paljon muuta, kuin vain ihmisen hengityselimistöön liittyvät toiminnot. 
 
Kurssilla tarkastellaan eri käsityksiä hengityksestä, nostetaan esiin keinoja hyvään ja monipuoliseen hengitykseen sekä keskustellaan hengityksen laajemmista ulottuvuuksista.
 
Pranayama eli hengityksen avulla tehtävät joogaharjoitteet on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Ilman hengittämistä emme olisi olemassa. Jo viiden minuutin tauko hengittämisestä on hengenvaarallista, mikä kertoo siitä, kuinka tärkeä osa hyvinvointiamme hengitys on. Joogassa nähdään, että hengitys on avainroolissa ihmisen energiasysteemin säätelyssä ja hengityksen avulla elimistö voi myös ratkaista epätasapainon tiloja.
 
Se miten hengitämme vaikuttaa hyvinvointiimme ja koko olemukseemme, ja hengityksen korjaaminen lieneekin edullisin ja toimivin tapa edistää kenen tahansa terveyttä. Shaktajooga tarjoaa tähän hyvät ja helposti omaksuttavat välineet. Kurssilla opit, miten moneen asiaan hengitys vaikuttaa ja miten voit itse vaikuttaa hengitykseesi niin, että koko hyvinvointisi paranee
 
Kurssi sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille joogeille. Aiempaa joogakokemusta ei tarvita. Joogamaton saat tarvittaessa lainaan salilta. 
Hinta: 39 € (tai kolme kertaa sarjakortilta, Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille alennettu hinta 34 €)

Rentoudu ja uudistu joogan ja taiteen parissa

Jooga on mielen syvimpien kerrosten tuulettamista, ja meditatiivinen, rentoutukseen perustuva harjoitus vapauttaa luovuutesi ja antaa tilaa oivalluksille. Artjooga-kurssilla kehon ja mielen avaava joogaharjoitus pohjustaa taidetyöskentelyä. Jokaisella kokoontumiskerralla tehdään ensin rentouttava, tasapainottava joogaharjoitus, ja sen jälkeen ohjelmassa on luovaa työskentelyä kuvataiteen keinoin. 

Sekä joogassa että taidetyöskentelyssä tärkeintä on oma kokemus ja tekeminen ilman suorittamistatai pakottamista, ei niinkään lopputulos. Tavoitteena on nauttiminen, rauhoittuminen ja oman itsensä kuunteleminen

Kurssi ei edellytä aiempaa kokemusta joogasta tai taidetyöskentelystä, eikä tarvitse olla taiteellisesti orientoitunut. Irtipäästäminen ja suoritusvapaus ovat sekä joogan että taidetyöskentelyn avainsanoja. Kurssin vetäjinä toimivat Suvi Hanste (joogaopettaja) ja Helena Rajalinna (taiteilija, taidepainotteinen työnohjaaja).

Aika: Tiistaisin 8.11., 15.11., 22.11 ja 29.11. klo 18–20.30
Paikka: Galleria Skolan (Veneenrakentajantie 5, Kråkö)
Hinta: 180 € / 4 kertaa á 2,5 h (sis. materiaalimaksu ja taidetarvikkeet)
Osallistujamäärä: min. 6, max 14 hlö

Ilmoittautuminen 22.10. mennessä: artrajalinna@gmail.com

Tiedustelut:
Jooga, Suvi Hanste puh. 0401527531
Taidetyöskentely, Helena Rajalinna puh. 0505251392

Paineluhieronta Porvoo

Ayurvedinen paineluhieronta

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä. Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. 
Voit varata ajan varauskalenterista tai tiedustella aikoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Hinnat: 40 min 59 €, 60 min 75 €
Tiedustelut: porvoo@shakta.fi
p. 040 152 7531 

Flowmeeting Porvoo

FlowMeeting

Kokous joka onnistuu

Onko teillä TYHY-, kokous- tai ideointipäivä tulossa? Vietä se meillä! FlowMeeting on juuri yrityksesi tarpeisiin räätälöity kokous-, koulutus- tai virkistypäivä.

FlowMeeting on uudenlainen tapa kokoustaa: Toiveidenne mukaan voimme aloittaa ja päättää päivän harjoituksella, joka häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä päivän ajan ja pitkälle sen jälkeenkin. Upeat puitteet ja uudenlainen lähestymistapa avaa mielen ja kehon onnistunutta kokous-, koulutus- tai virkistyspäivää varten. 

Joogaharjoituksesta seuraa kirkas ja virkeä olo, joka pysyy.

Ota yhteyttä ja tiedustele vaihtoehdoista – rakennetaan juuri teille sopiva tilaisuus!

porvoo@shakta.fi / 0401527531

Opettajat

Shaktajooga Suvi Hanste

Porvoon shaktajoogan tarjonnasta vastaa joogaopettaja Suvi Hanste. Voit olla yhteydessä Suviin sähköpostitse suvi@shakta.fi tai puhelimitse 0401527531.

Shaktajooga Tinja

Opettajana toimii myös Tinja de la Chapelle. Voit olla yhteydessä Tinjaan sähköpostitse tinja@shakta.fi.

Tilat

Joogasalimme sijaitsee Hyvinvointitila Linnunlaulussa.
Osoite: Asentajantie 8, 06150 Porvoo

Huom.! Torstai-iltojen joogatunnit pidetään Sjötorpilla Kråkössä (Sjötorpintie 2).

Tilaa uutiskirje!

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle oheisella lomakkeella. Lähetämme noin kerran kuussa ajankohtaisia tietoja joogatunneista, kursseista ja tarjouksista.

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle
* pakollinen tieto
Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirje

Shakta Joogakoulu on elävä esimerkki siitä, kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmän kuin suorittamisella, riuhtomisella ja repimisellä. Jotkut ovat aluksi epäluuloisia: kuinka ilman hikeä, kipua ja kyyneleitä voi oikeasti saavuttaa yhtään mitään?

Asiakkaidemme kokemukset ja yritysasiakkaillemme suunnatun hyvinvointikyselyn vastaukset kertovat, että shaktajoogassa tuloksia voi saavuttaa nopeastikin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja.

Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Joogasta seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen

Shaktajooga on kokonaisvaltainen joogamenetelmä, jossa elää ikiaikainen viisaus. Autenttinen joogaharjoite ammentaa ymmäryksensä joogan alkulähteiltä. 

Intialainen Shakta-perinne on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Traditionaalinen joogamenetelmä

Shakta Joogakoulun perustajien opettajista tärkein on Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Hän on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita jopa Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on guru, opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita. Intiassa sana tantra tarkoittaa veedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Bhagavanin välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (āsana) ja hengityksen (pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän!

Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta.

Tuntikuvaukset

Tasapainottava joogatunti

Tridosha-tasapainottava sarja sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko elimistösi palauttaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.
Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi. Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi.
 

Ryhdikäs joogatunti

Tunnilla tehdään luuston asentoa linjaava, aktiivinen joogaharjoitus (viyayama / danda flow), joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa sekä lopuksi Tri dosha -tasapainottava asanasarja.
Viyayama on seisten tehtävä sarja, tekee ihmeitä ryhdille ja kehon ergonomialle. Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan vieden samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan. 

Energisoiva joogatunti

Tunnilla tehdään aamuun ja päiväaikaan sopiva harjoitus, jonka osana voi Tridosha-tasapainottavan sarjan lisäksi olla esimerkiksi pranayama- tai bandha-harjoitteet tai aurinkotervehdys.
Pranayamaharjoitukset opettavat kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla; bandha-harjoitteilla puolestaan lisätään palleasysteemin dynaamisuuutta, minkä avulla viet joogaharjoitustasi harppauksin eteenpäin.
Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa, opettaa soljumaan dynaamisesti läpi asanasarjan ja tarjoaa myös fyysistä haastetta.
 

hey
beautiful,

come here often?

drop us a line

or try to find it on our website