Porvoo

SHAKTAJOOGA on suoritusvapaa jooga, joka ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Tämä ikivanha joogamenetelmä on tunnettu hellyydestään, ja shaktajoogassa saat harjoituksen hyödyt talteen ilman rehkimistä ja pakottamista. 

JOOGAHARJOITUKSESSA pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla ohjaat elimistösi tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. ”Pysähdy, rentoudu ja nauti” ovat shaktajoogan avainsanoja. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.

JOOGATUNNEILLE voit liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun haluat. Järjestämme introtunteja lähes joka viikko.

TERVETULOA suoritusvapaalle alueelle!

Shakta joogakoulu Porvoo

Tutustu shaktajoogaan kahden viikon introjaksolla

TUTUSTUMISTARJOUS 39 € sisältää kaksi ensimmäistä viikkoa shaktajoogaa: Introkortilla voit kahden viikon ajan osallistua joogatunneillemme rajoituksetta. Tarjouksen voi käyttää vain yhden kerran.

VOIT ALOITTAA shaktajoogan helposti milloin vain ilmoittautumalla mukaan Introtunnille tai mille tahansa viikkotunnille. Voit hankkia tutustumistarjouksen myös lahjakorttina.

SEURAAVAT INTROTUNNIT 

Ma 28.11. klo 17.30–19.30
Su 4.12. klo 10–12
Su 11.12. klo 10–12
Ma 12.12. klo 17.30–19.30

Introtunti sisältää joogaharjoituksen sekä alustuksen, jonka aikana kuulet kaiken oleellisen Shaktan joogamenetelmästä.

Shakta joogakoulu Porvoo

Joogatunnit

Maanantai
klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Keskiviikko
klo 19.00–20.00
Tasapainottava joogatunti

Torstai
klo 18.15–19.35
Ryhdikäs jooga Kråkössä

Sunnuntai
klo 10.00–11.30
Energisoiva joogatunti

 Ks. tuntikuvaukset sivun alalaidasta.

Viikoittaisten tuntien lisäksi tarjolla myös vaihtelevia joogatunteja:

Eteentaivutus & tasapainottava
lauantaina 26.11. klo 13–15
tiistaina 6.12. klo 13–15
Aurinkotervehdys & tasapainottava
perjantaina 9.12. klo 17–18.30
Danda Flow & tasapainottava
keskiviikkona 14.12. klo 18.15–20

JOULUJOOGA
keskiviikkona 21.12. klo 18–20
2 h Tridosha-tasapainottava

Shakta joogakoulu Porvoo

Kurssit ja workshopit

Syvempää ymmärrystä shaktajoogan menetelmistä

INTENSIIVIKURSSEILLA tehdään varsinainen syväsukellus shaktajoogan menetelmiin ja harjoituksiin. Kurssi alkaa alustuksella, jossa kerrotaan kaikki olennainen kuhunkin aiheeseen liittyen, minkä jälkeen opit laitetaan käytäntöön. Kurssi on erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista sekä kokea joogaharjoitus perusteellisessa muodossa. 

SYKSYN 2022
INTENSIIVIKURSSEJA

Meditaatio
Lauantaina 3.12.2022 klo 11–14
Hinta: 39 € (tai kolme kertaa sarjakortilta, Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille alennettu hinta 34 €)

Lue tarkemmat kurssikuvaukset alta ja ilmoittaudu mukaan! 

Sukella pintaa syvemmälle joogan maailmankuvaan ja harjoituksiin

Niin kuin joogallakin, myös meditaatiolla on paljon hyvin erilaisiakin merkityksiä ja monivaiheinen historia. Meditaatio, mindfulness ja tietoisuustaidot ovat nykypäivänä monille tuttuja termejä, mutta mitä niiden takana oikeastaan piilee? Miten traditionaalinen jooga näkee meditaation, ja miten joogan käsite dhyāna eroaa moderneista meditaatio-käsityksistä? Mitä tarkoittaa, että joogan tiede laajentaa meditaation käsitteen kehoon? Mitä hyötyä meditaatiosta on ja mitä meditaatiolla voi saavuttaa?

Kolmen tunnin mittaisella intensiivikurssilla tehdään syväsukellus mielen maailmaan: tutustumme meditaation historiaan ja erilaisiin käsityksiin meditaatiosta; alustuksessa avataan, mitä meditaatio tarkoittaa shaktatraditiossa ja perehdymme shaktaperinteen meditaatioharjoituksiin.

Alustuksen ja keskustelun jälkeen opit viedään käytäntöön joogaharjoituksessa, jonka keskiössä on meditaatio. 

Kurssi sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille joogeille. Aiempaa joogakokemusta ei tarvita. Joogamaton saat tarvittaessa lainaan salilta. Kurssin ohjaajana toimii Shakta Joogakoulun opettaja Suvi Hanste.

Aika: Lauantaina 3.12. klo 11–14
Paikka: Hyvinvointitila Linnunlaulu, Asentajantie 8
Hinta: 39 € (tai kolme kertaa sarjakortilta, Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille alennettu hinta 34 €)
Tiedustelut: porvoo@shakta.fi, 040 152 7531 

Pop Up -tutustumistunti
Kahvilakirppis Hängassa

Tervetuloa tutustumaan shaktajoogaan, joka pitää huolta kehon ja mielen hyvinvoinnista ilman turhaa suorittamista ja rehkimistä. Shaktajooga lisää voimaa ja liikkuvuutta kehittäen samalla irti päästämisen ja meditaation taitoa.

Tunnilla tehdään aluksi aktiivinen sarja, joka avaa kehon solmukohtia parantaa ryhtiä ja tasapainoa sekä vahvistaa kehittäen samalla kehon ergonomiaa. Lopuksi tehdään tasapainottava asanasarja: harjoitus tasapainottaa hermostosi toimintaa, aktivoi palautumisen ja kehosi luonnolliset huoltotoimenpiteet. Se häätää stressin ja saattaa elimistösi tasapainoiseen, harmoniseen tilaan vapauttaen turhat jännitteet niin kehosta kuin mielestä.

Varaa paikka tunnille, sillä osallistujamäärä on rajallinen (ja peruuta jos et pääsekään). Joogatunnin kesto noin 1,5 h. 

Joogan jälkeen on tarjolla intialaista tulsi-teetä sekä mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle.

Ota mukaan mukavat ja rennot vaatteet (pitkähihainenkin voi olla mukava) sekä joogamatto jos sinulla on. Meiltä saat tarvittaessa lainaksi joogamaton.

Tutustumistunti on maksuton. Tervetuloa!

Aika: Sunnuntaina 11.12.2022 klo 18.30 (joogan kesto noin 1,5 h)
Paikka: Kahvilakirppis Hänga, Rinnetie 9 (Hamari)

Paineluhieronta Porvoo

Ayurvedinen paineluhieronta

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä. Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. 

Voit varata ajan varauskalenterista tai tiedustella aikoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Hinnat: 40 min 59 €, 60 min 75 €
Tiedustelut: porvoo@shakta.fi
p. 040 152 7531 

Flowmeeting Porvoo

Tyhy-, kokous- ja virkistyspäivät

Onko työ- tai harrastusporukan juhlat tulossa? Etsitkö paikkaa ja ohjelmaa TYHY-, kokous- tai ideointipäivään? Meiltä voit tilata joogatunnin, rentoutustuokion, hyvinvointiluennon tai workshopin. Hyvinvointitila Linnunlaulu tarjoaa upeat puitteet monipuoliselle ohjelmalle, tai voimme tuoda rentouttavan ohjelman myös teidän tiloihinne.

FlowMeeting – kokous joka onnistuu

FlowMeeting on juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin räätälöity kokous-, koulutus- tai virkistypäivä ja uudenlainen tapa kokoustaa: Toiveidenne mukaan voimme aloittaa ja päättää päivän harjoituksella, joka häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä päivän ajan ja pitkälle sen jälkeenkin. Upeat puitteet ja uudenlainen lähestymistapa avaa mielen ja kehon onnistunutta kokous-, koulutus- tai virkistyspäivää varten. 

Ota yhteyttä ja tiedustele vaihtoehdoista – rakennetaan juuri teille sopiva tilaisuus! 

porvoo@shakta.fi / 0401527531

Opettajat

Shaktajooga Suvi Hanste

Porvoon shaktajoogan tarjonnasta vastaa joogaopettaja Suvi Hanste. Voit olla yhteydessä Suviin sähköpostitse suvi@shakta.fi tai puhelimitse 0401527531.

Shaktajooga Tinja

Opettajana toimii myös Tinja de la Chapelle. Voit olla yhteydessä Tinjaan sähköpostitse tinja@shakta.fi.

Yhteystiedot

Joogasalimme sijaitsee Hyvinvointitila Linnunlaulussa.
Osoite: Asentajantie 8, 06150 Porvoo
Huom.! Torstai-iltojen joogatunnit pidetään Sjötorpilla Kråkössä (Sjötorpintie 2).

SanastaSanaan Y-tunnus: 2944527-3

Tilaa uutiskirje!

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle oheisella lomakkeella. Lähetämme noin kerran kuussa ajankohtaisia tietoja joogatunneista, kursseista ja tarjouksista.

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle
* pakollinen tieto
Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirje

Shakta Joogakoulu on elävä esimerkki siitä, kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmän kuin suorittamisella, riuhtomisella ja repimisellä. Jotkut ovat aluksi epäluuloisia: kuinka ilman hikeä, kipua ja kyyneleitä voi oikeasti saavuttaa yhtään mitään?

Asiakkaidemme kokemukset ja yritysasiakkaillemme suunnatun hyvinvointikyselyn vastaukset kertovat, että shaktajoogassa tuloksia voi saavuttaa nopeastikin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja, ja shaktajooga sopii hyvin myös työyhteisöille.

Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Joogasta seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen

Shaktajooga on kokonaisvaltainen joogamenetelmä, jossa elää ikiaikainen viisaus. Autenttinen joogaharjoite ammentaa ymmäryksensä joogan alkulähteiltä. 

Intialainen Shakta-perinne on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Traditionaalinen joogamenetelmä

Shakta Joogakoulun perustajien opettajista tärkein on Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Hän on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita jopa Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on guru, opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita. Intiassa sana tantra tarkoittaa veedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Bhagavanin välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (āsana) ja hengityksen (pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän!

Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta.

Tuntikuvaukset

Tasapainottava joogatunti

Tridosha-tasapainottava asanasarja on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko elimistösi palauttaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.  Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi. 

Ryhdikäs joogatunti

Tunnilla tehdään aluksi luuston asentoa linjaava, aktiivinen Viyayama-sarja, joka parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa sekä kehittää kehon ergonomiaa. Tämä sarja kannattaa pitää harjoituksessa mukana Tridosha-tasapainottavan sarjan ohella säännöllisesti. 
 
Lopuksi tehdään Tridosha-tasapainottava asanasarja, joka purkaa jännitteet ja käy hellävaraisesti läpi koko elimistön saattaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan. 

Energisoiva joogatunti

Tunnilla saatamme ensin Tridosha-tasapainottavan asanasarjan avulla systeemisi vastaanottavaan tilaan. Tämän jälkeen opit tärkeimmät pranayama-harjoitukset, joita voit hyödyntää elämässäsi säännöllisesti.
Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta Pranayama, on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Pranayama, eli hengityksen avulla tehtävät harjoitukset, on  avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen.
Pranayamaharjoitukset opettavat kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa!
 

Eteentaivutus- joogatunti

Eteentaivutus on meditatiivinen, istuen tehtävä sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Usein ajatellaan, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä: eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, kuten palleaa ja lantionpohjaa.

Aurinkotervehdys- joogatunti

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa, opettaa soljumaan dynaamisesti läpi asanasarjan ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. 

Danda flow -joogatunti

Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan vieden samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan. Harjoite vaikuttaa luuston asennon linjautumiseen ja myös luuston tiheyteen, sekä valmistelee erilaisia käsitasapainoasanoita varten. Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien.