Porvoo

SHAKTAJOOGA on suoritusvapaa jooga, joka ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Tämä ikivanha joogamenetelmä on tunnettu hellyydestään, ja shaktajoogassa saat harjoituksen hyödyt talteen ilman rehkimistä ja pakottamista. 

JOOGAHARJOITUKSESSA pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla ohjaat elimistösi tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. ”Pysähdy, rentoudu ja nauti” ovat shaktajoogan avainsanoja. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.

JOOGATUNNEILLE voit liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun haluat. Järjestämme introtunteja viikottain. Ks. tuntikuvaukset.

TERVETULOA suoritusvapaalle alueelle!

Shakta joogakoulu Porvoo

Tutustu shaktajoogaan introjaksolla

TUTUSTUMISTARJOUS sisältää Introtunnin ja voit osallistua joogatunneillemme rajoituksetta:

39 € / 2 viikkoa
59 € / kuukausi
 

VOIT ALOITTAA shaktajoogan helposti milloin vain ilmoittautumalla mukaan Introtunnille tai mille tahansa viikkotunnille. Voit hankkia tutustumistarjouksen myös lahjakorttina.

Introtunnilla pääset tekemään joogaharjoituksen ja kuulet alustuksen, jonka aikana saat tietää kaiken oleellisen Shaktan joogamenetelmästä. Intron jälkeen sinulla on hyvät valmiudet osallistua erilaisille joogatunneillemme, ja harjoituksesi lähtee heti oikeaan suuntaan. Suosittelemme Introtuntia kaikille, myös pidempään joogaa harjoittaneille: vaikka shaktajooga muistuttaa monia nykyajan joogamuotoja, sen lähtökohdat harjoitukseen ovat hyvin erilaiset – sisäiset prosessit erottavat shaktajoogan moderneista sisaruksistaan.

Shakta joogakoulu Porvoo

Kesäaikataulu 2024

19.6.2024
Juhannusjooga klo 18–20
Kesäpäivänseisauksen Aurinkotervehdys & tasapainottava joogatunti

Kesän viikko-ohjelma
24.6.2024 alkaen:

Maanantai klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Tiistai klo 15.30–16.45
Kesäjooga Kråkössä

Torstai klo 17.30–18.45
Tasapainottava joogatunti

Lauantai klo 9.30–10.45
Kesäjooga Kråkössä

 

Kurssit, tapahtumat & retriitit

KURSSEILLA JA RETRIITEILLÄ pääset tekemään varsinaisen syväsukelluksen shaktajoogan maailmaan. Kurssit ja retriitit ovat erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista, joogafilosofiasta ja päästä tekemään myös harjoituksia, joita ei tavallisilla viikkotunneillamme ole tarjolla.

Shakta joogakoulu Porvoo

Joogatunnit

SYKSY 2024

Maanantai klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Keskiviikko klo 18.15–18.45
Danda flow

Keskiviikko klo 19.00–20.00
Tasapainottava joogatunti

Keskiviikko klo 18.15–20 Danda flow & tasapainottava jooga -yhdistelmätunti

Torstai klo 18.15–19.35
Ryhdikäs jooga Kråkössä

Lauantai klo 9.30–10.15
Aurinkotervehdys 

Lauantai klo 10.30–11.45 
Energisoiva joogatunti

Lauantai klo 9.30–11.45 Aurinkotervehdys & energisoiva jooga -yhdistelmätunti

Sunnuntai klo 15.30–16.45
Eteentaivutus

Sunnuntai klo 17–18.30
Tasapainottava joogatunti

Sunnuntai klo 15.30–18.30 Eteentaivutus & tasapainottava jooga -yhdistelmätunti

Aatoksen puistojoogabrunssit

HYVÄÄ ENERGIAA KOKO OLEMUKSELLESI

Tule nauttimaan virkistävästä aamujoogasta ja herkullisesta brunssista Porvoon Keskuspuistoon! Puistojoogabrunssiin sisältyy kehoa ja mieltä avaava, tasapainottava joogaharjoitus sekä Aatoksen ihana brunssi, joka nautitaan puistossa piknik-henkisesti joogatunnin jälkeen. 

Kesän 2024 puistojoogabrunssit:
Lauantaisin klo 10–12
15.6., 20.7. ja 10.8. 

Paikka: Porvoon Kaupunginpuistossa Muumipuiston vieressä.
Hinta: 35 € (sis. joogatunnin ja brunssin)

Ota mukaan säänmukaiset rennot vaatteet, jotka eivät kiristä ja sopivat ulkojoogailuun. Ota mukaan oma joogamatto ja -huivi. Tarvittaessa saat myös lainaan maton ja huivin tunnin ajaksi. Joogatunti pidetään ulkona nurmikolla, joten halutessasi voit ottaa joogamaton alle suojaksi myös ison liinan/viltin. Huonon sään sattuessa siirretään joogatunti ja brunssi mahdollisuuksien mukaan Aatos Cafén/Vanha123:n sisätiloihin. 

Maksu etukäteen kahvilalle Kaivokatu 37 B. Voit maksaa myös MobilePaylla, numerolla 19189, laita kopio tai kuva kuitista Aatokseen sähköpostilla.
Varaukset: aatos@aatoscafe.fi / p. 040 8373123
Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdolliset erityisruokavaliot.

Kesäkortilla rajattomasti joogaa salilla ja puistossa!

Haluatko luopua turhista suorituspaineista ja joogailla koko kesän ajan niin paljon kuin huvittaa? 

Tarjoamme kesäjoogeille edullisen tavan ottaa kaikki irti kesän joogatarjonnasta kesäkortilla, joka on voimassa kolme kuukautta: voit valita kesä–elokuu tai heinä–syyskuu. Saat kesäkortin huikeaan tarjoushintaan vain 189 € / 3 kk rajattomasti joogaa (arvo 327 €). Voit lunastaa tarjouksen verkossa, liikuntaetusi mobiiliäpissä, tilisiirrolla tai paikan päällä salilla – Ota yhteyttä ja ilmoita minkä ajan haluat kesäkorttisi voimassaoloajaksi (porvoo@shakta.fi / 0401527531). Jos sinulla on kuukausi- tai sarjakortti, voit laittaa sen tauolle kesän ajaksi (ja voimassaoloaikaa pidennetään kesäkortin voimassaoloajan verran). 

Rentoudu ja virkisty puistojoogassa

Kesän tullen pääsemme nauttimaan joogatunneista luonnon helmassa, monille jo tutussa paikassa Kråkö Bryggerin puistossa. 

Maisemanvaihdos joogasalilta ulkoilmaan kannattaa kokea, sillä se tuo uusia ulottuvuuksia harjoitukseesi ja kehittää meditaation kykyäsi. Keväinen aamutuuli, lämmittävä aurinko, meren tuoksu, lintujen liverrys… kenties jopa kärpänen nenänpäälläsi – kaikki tämä tekee vain hyvää harjoituksellesi! Moni shaktajoogi onkin aivan erityisesti nauttinut joogasta luonnonhelmassa raittiissa ulkoilmassa… 

Siinä vain on sitä jotain!

Puistojoogat alkavat säistä riippuen kesäkuussa jo ennen juhannusta, mutta viimeistään 25.6. alkaen aina tiistaisin klo 15.30 ja lauantaisin klo 9.30. Joogaharjoituksen kesto on noin 75 min. Puistojoogassa kannattaa vaatetuksen osalta huomioida sääolosuhteet. Sateen sattuessa tunnit pidetään puiston laidalla sijaitsevan Galleria Skolanin ateljee-salissa, eli sään takia joogatunnit eivät peruunnu. Joogamattosi alle voit ottaa mukaan oman viltin tai vaikkapa vanhan lakanan (tarvittaessa saat liinan lainaan, ja myös joogamattoja on jonkin verran). 

Aika: Tiistaisin klo 15.30 ja lauantaisin klo 9.30
Paikka: Veneenrakentajantie 5, 07410 Kråkö
Voit saapua maateitse tai veneellä (60°20.026’N,  25°39.243’E, syv. noin 2 metriä). Autoille, veneille ja fillareille on hyvin parkkitilaa.
Hinta: Puistojoogaan voit osallistua kertamaksulla (10 €), kuukausi-, kesä- tai sarjakortillasi.

Suoritusvapaa päivä saaristossa

Rentouttava jooga avaa mielesi oivalluksille ja vapauttaa luovuutesi! 

Luovat lauantait järjestetään nyt toista kertaa lauantain aamujoogan yhteydessä Kråkössä: Ensin ohjelmassa on suoritusvapaa jooga ja sen jälkeen luovaa käsillä tekemistä mm. kuvataiteilija Helena Rajalinnan sekä artesaanikutoja Eeva-Mai Raueiserin johdolla.

Voit osallistua joogaan tai luovaan työpajaan tai molempiin, niinä kertoina kuin haluat, eli ei tarvitse sitoutua kaikkiin kolmeen kertaan.

Paikkana on upea Kråkö Bryggerin (eli vanhan kyläkoulun) puisto. Tämä sopii kaikille, ei tarvitse olla taiteellisesti orientoitunut tai taitava! Sekä jooga että luova työpaja pidetään sään salliessa ulkona. Tarvittaessa on mahdollisuus olla sisätiloissa Galleria Skolanissa tai Skolanin vanhassa, avoimessa ulkorakennuksessa, eli sään takia Luovat lauantait eivät peruunnu. Laita päivät kalenteriin ja tule rentoutumaan ja tuulettumaan kesäiseen saaristoon!

Aika: Lauantaisin 29.6., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7. klo 9.30–10.45 jooga ja klo 11.00 luova työpaja (varaa aikaa ainakin tunti, mielellään pari).

Paikka: Kråkö Bryggerin puisto & Galleria Skolan, Veneenrakentajantie 5, Kråkö. (Voit saapua myös veneellä ja nousta maihin Bryggerin laiturista.)

Hinta: Joogatunti 10 €, luova työpaja 20 €, molemmat yht. 30 €. (Joogatuntiin voit käyttää sarja-, kuukausi tai kesäkorttia; luova työpaja maksetaan aina erikseen). 

Paikkoja on rajoitetustu joten ilmoittaudu varauskalenterissa tai porvoo@shakta.fi

Shaktan kokonaisvaltainen hieronta

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Paineluhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä siinä ei keskitytä yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään läpi aina kokonaisuutena.

Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä.  Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. 

Hieronnan juuret ovat intialaisessa siddha-perinteessä, jonka harjoittajia voi löytää eteläisestä Intiasta vielä nykyäänkin. Käytännössä siddha-perinne on tamilien versio ayurvedasta, joka meillä tunnetaan usein nimellä ”intialainen lääketiede”.

Voit varata ajan varauskalenterista tai tiedustella aikoja sähköpostitse tai puhelimitse.
Hinnat: 59 € / 40 min,  75 € / 60 min

PAINELUHIERONTA-WORKSHOP
Järjestämme myös hierontatyöpajoja, jotka soveltuvat vaikkapa häälahjaksi, ystäville, työ- tai polttariporukalle. Työpajan jälkeen opit antamaan hieronnan itse kenelle tahansa ja voit ylläpitää taitojasi ominpäin.
Workshopin hinnat: 2 henkilöä 199 €, 3–5 henkilöä 299 €, yli 6 henkilöä 59 € / henkilö.

Tiedustelut: porvoo@shakta.fi, 040 152 7531

Tyhy-, kokous- ja virkistyspäivät

Onko työ- tai harrastusporukan juhlat tulossa? Etsitkö paikkaa ja ohjelmaa TYHY-, kokous- tai ideointipäivään? Meiltä voit tilata joogatunnin, rentoutustuokion, metsäjoogaa, artjoogaa, hyvinvointiluennon tai workshopin. Hyvinvointitila Linnunlaulu tarjoaa upeat puitteet monipuoliselle ohjelmalle, tai voimme tuoda rentouttavan ohjelman myös teidän tiloihinne. Yhteistyökumppaniemme kanssa Porvoon saaristossa (mm. Kråkö Bryggeri & Galleria Skolan, Porvoon Huvilat) loihdimme teille unohtumattoman virkistys- tai kokouspäivän! 

FlowMeeting on juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin räätälöity kokous-, koulutus- tai virkistypäivä ja uudenlainen tapa kokoustaa: Toiveidenne mukaan voimme aloittaa ja päättää päivän harjoituksella, joka häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä päivän ajan ja pitkälle sen jälkeenkin. Upeat puitteet ja uudenlainen lähestymistapa avaa mielen ja kehon onnistunutta kokous-, koulutus- tai virkistyspäivää varten. 

Ota yhteyttä ja tiedustele vaihtoehdoista – rakennetaan juuri teille sopiva tilaisuus! Privatlektioner och -grupper även på svenska!

porvoo@shakta.fi / 0401527531

Yhteistyökumppaneitamme

Voit ostaa sarja- ja kuukausikortit sekä maksaa kertamaksut kätevästi varausjärjestelmämme kautta (Visma Pay), liikuntaetujen mobiilisovelluksilla tai joogasalilta. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, maksukortit sekä käteinen. Voit maksaa liikuntaedulla myös osan ostoksesta.

Vanhentunutta sarjakorttia voit käyttää hintaan 5 € / joogatunti. 

Ale-ryhmät: opiskelija, eläkeläinen, työtön, vanhempainvapaa (varaudu esittämään todistus salilla ostoksen yhteydessä).

Jäsenedut Porvoon yrittäjien jäsenille:

Maksut varausjärjestelmän kautta: ks. Visma Pay toimitusehdot.

Opettajat

Shaktajooga Suvi Hanste

Joogaopettaja 
Suvi Hanste vastaa Porvoon shaktajoogan tarjonnasta.

Shaktajooga Tinja

Joogaopettaja 
Tinja de la Chapelle

Roope Särkikoski

Joogaopettaja
Roope Särkikoski

Yhteystiedot

Joogasalimme sijaitsee Hyvinvointitila Linnunlaulussa Porvoon Annantalossa.
Osoite: Asentajantie 8, 06150 Porvoo
Huom.!
Syksyn ja kevään torstai-iltojen joogatunnit pidetään Sjötorpilla Kråkössä (Sjötorpintie 2).
Kesäjoogatunnit Kråkössä pidetään Kråkö Bryggerillä (Veneenrakentajantie 5).

SanastaSanaan Y-tunnus: 2944527-3

Tilaa uutiskirje!

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle oheisella lomakkeella. Lähetämme noin kerran kuussa kirjeen, joka sisältää joogatietoutta sekä ajankohtaisia tietoja joogatunneista, kursseista ja tarjouksista.

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle
* pakollinen tieto
Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirje

Shakta Joogakoulu on elävä esimerkki siitä, kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmän kuin suorittamisella, riuhtomisella ja repimisellä. Jotkut ovat aluksi epäluuloisia: kuinka ilman hikeä, kipua ja kyyneleitä voi oikeasti saavuttaa yhtään mitään?

Asiakkaidemme kokemukset ja yritysasiakkaillemme suunnatun hyvinvointikyselyn vastaukset kertovat, että shaktajoogassa tuloksia voi saavuttaa nopeastikin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja, ja shaktajooga sopii hyvin myös työyhteisöille.

Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Joogasta seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen

Shaktajooga on kokonaisvaltainen joogamenetelmä, jossa elää ikiaikainen viisaus. Autenttinen joogaharjoite ammentaa ymmäryksensä joogan alkulähteiltä. 

Intialainen Shakta-perinne on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Traditionaalinen joogamenetelmä

Shakta Joogakoulun perustajien opettajista tärkein on Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Hän on viimeisiä eläviä kaulatradition mestareita jopa Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan tarkoittaa gurua, opettajaa, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita. Intiassa sana tantra merkitsee veedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Bhagavan Shanmukhan välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (āsana) ja hengityksen (pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän!

Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta. 

Tällä hetkellä Bhagavan Shanmukha opettaa Tantramela-ashramissa Malesian Penangissa, jossa mm. Shakta Joogakoulun opettajat Tinja & Roope ovat opiskelemassa talvikauden 2023–2024. 

”With Dharma everything makes sense, without Dharma nothing makes sense.” 
– Bhagavan Shanmukha

Tuntikuvaukset

Tasapainottava joogatunti

Tridosha-tasapainottava asanasarja on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko elimistösi palauttaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.  Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi. 

Ryhdikäs joogatunti

Tunnilla tehdään aluksi luuston asentoa linjaava, aktiivinen Viyayama-sarja, joka parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa sekä kehittää kehon ergonomiaa. Tämä sarja kannattaa pitää harjoituksessa mukana Tridosha-tasapainottavan sarjan ohella säännöllisesti. 
 
Lopuksi tehdään lyhyt Tridosha-tasapainottava asanasarja, joka purkaa jännitteet ja käy hellävaraisesti läpi koko elimistön saattaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Energisoiva joogatunti

Tunnilla saatamme ensin Tridosha-tasapainottavan asanasarjan avulla systeemisi vastaanottavaan tilaan. Tämän jälkeen opit tärkeimmät pranayama-harjoitukset, joita voit hyödyntää elämässäsi säännöllisesti.
Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta Pranayama, on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Pranayama, eli hengityksen avulla tehtävät harjoitukset, on  avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen.
Pranayamaharjoitukset opettavat kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa!
 

Eteentaivutus-joogatunti

Eteentaivutus on meditatiivinen, istuen tehtävä sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Usein ajatellaan, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä: eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, kuten palleaa ja lantionpohjaa, ja siitä tulee nopeasti todella nautinnollinen harjoite, joka muuttaa joogaharjoituksesi perusteellisesti. 

Aurinkotervehdys- joogatunti

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa, opettaa soljumaan dynaamisesti läpi asanasarjan ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. 

Danda flow -joogatunti

Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan vieden samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan. Harjoite vaikuttaa luuston asennon linjautumiseen ja myös luuston tiheyteen, sekä valmistelee erilaisia käsitasapainoasanoita varten. Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien. 
 
Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.