Porvoo

SHAKTAJOOGA on suoritusvapaa jooga, joka ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Tämä ikivanha joogamenetelmä on tunnettu hellyydestään, ja shaktajoogassa saat harjoituksen hyödyt talteen ilman rehkimistä ja pakottamista. 

JOOGAHARJOITUKSESSA pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla ohjaat elimistösi tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. ”Pysähdy, rentoudu ja nauti” ovat shaktajoogan avainsanoja. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.

JOOGATUNNEILLE voit liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun haluat. Järjestämme introtunteja viikottain.

TERVETULOA suoritusvapaalle alueelle!

Voit ostaa sarja- ja kuukausikortit sekä maksaa kertamaksut kätevästi varausjärjestelmämme kautta (Visma Pay), liikuntaetujen mobiilisovelluksilla tai paikan päällä joogasalilla.

Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, maksukortit sekä käteinen. Voit maksaa liikuntaedulla myös osan ostoksesta. 

Ale-ryhmät: opiskelija, eläkeläinen, työtön, vanhempainvapaa (varaudu esittämään todistus salilla ostoksen yhteydessä).

Vanhentunutta sarjakorttia voit käyttää hintaan 5 € / joogatunti.

Maksut varausjärjestelmän kautta: ks. Visma Pay toimitusehdot.

Shakta joogakoulu Porvoo

Tutustu shaktajoogaan kahden viikon introjaksolla

TUTUSTUMISTARJOUS 39 € sisältää kaksi ensimmäistä viikkoa shaktajoogaa: Introkortilla voit kahden viikon ajan osallistua joogatunneillemme rajoituksetta. 

VOIT ALOITTAA shaktajoogan helposti milloin vain ilmoittautumalla mukaan Introtunnille tai mille tahansa viikkotunnille. Voit hankkia tutustumistarjouksen myös lahjakorttina.

SEURAAVAT INTROTUNNIT 
Su 5.2. klo 10–12
Ke 8.2. klo 19–20.30
Su 12.2. klo 10–12
Su 19.2. klo 10–12
Ke 22.2. klo 19–20.30
Su 26.2. klo 10–12

Introtunti sisältää joogaharjoituksen sekä alustuksen, jonka aikana kuulet kaiken oleellisen Shaktan joogamenetelmästä.

Shakta joogakoulu Porvoo

Joogatunnit

Maanantai klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Keskiviikko klo 19.00–20.00
Tasapainottava joogatunti

Torstai klo 18.15–19.35
Ryhdikäs jooga Kråkössä

Sunnuntai klo 10.00–11.30
Energisoiva joogatunti

 Ks. tuntikuvaukset ja lukujärjestys sivun alalaidasta ja tarkka aikataulu varauskalenterista.

Viikoittaisten tuntien lisäksi tarjolla 2–3 viikon välein vaihtelevia joogatunteja:

Harjoitusklinikka 30 min
perjantaina 10.2. klo 16.15–16.45
Danda Flow & tasapainottava
keskiviikkona 1.2. klo 18.15–20
keskiviikkona 15.2. klo 18.15–20
Danda Flow 1 h
tiistaina 21.2. klo 18.15–19.15
Eteentaivutus & tasapainottava⁣
lauantaina 18.2. klo 13–15
lauantaina 4.3. klo 13–15
Aurinkotervehdys & tasapainottava
perjantaina 10.2. klo 17–18.30
perjantaina 24.2. klo 17–18.30

Shakta joogakoulu Porvoo

Kurssit ja workshopit

Syvempää ymmärrystä shaktajoogan menetelmistä

INTENSIIVIKURSSEILLA tehdään varsinainen syväsukellus shaktajoogan menetelmiin ja harjoituksiin. Kurssi alkaa alustuksella, jossa kerrotaan kaikki olennainen kuhunkin aiheeseen liittyen, minkä jälkeen opit laitetaan käytäntöön. Kurssi on erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista sekä kokea joogaharjoitus perusteellisessa muodossa. Jokaisella intensiivikurssilla on oma teemansa, ja joogaharjoituksissa on mukana elementtejä, joita ei tavallisilla viikkotunneillamme ole tarjolla.

KEVÄÄN 2023
INTENSIIVIKURSSEJA

Lauantai 11.2.2023 klo 13–16
Joogin tie terveyteen
Lauantai 22.4.2023 klo 13–16
(Aihe ilmoitetaan pian)

Hinta: 39 € (tai kolme kertaa sarjakortilta, Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille alennettu hinta 34 €)

Ks. tarkemmat kurssikuvaukset alla.

Lauantai 11.2.2023 klo 13–16

Jooga on ikivanha menetelmä ihmisen terveyden ylläpitämiseksi, ja se tarjoaa kenelle tahansa välineitä arjen kiireistä ja suorituksista palautumiseen ja kokonaisvaltaiseen omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen.

Helmikuun intensiivikurssilla käydään läpi shaktajoogan menetelmät kokonaisuutena niin, että opit ymmärtämään niiden vaikutukset sekä asanaharjoituksen perusteet, ja osaat viedä harjoitustasi oikeaan suuntaan.

Kurssilla perehdytään joogan terveysvaikutuksiin ja etenkin siihen, miten asana- ja pranayama- ja bandhaharjoitukset vaikuttavat hermostoomme. Lisäksi pohditaan, mitä terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi joogille käytännössä tarkoittavat ja esimerkiksi sitä, miksi suoritusvapaus on niin tärkeässä roolissa harjoituksen edistymisessä. Kurssi antaa välineitä oman hyvinvointisi ja (jooga)polkusi rakentamiseen.

Tämä kurssi sopii sekä aloittelijoille että konkareille, joten ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

Kurssi sisältää alustuksen ja joogaharjoituksen (1,5 h Tridosha + bandhat), jossa opitut asiat viedään käytäntöön ja saat omakohtaista kokemusta harjoituksen vaikutuksista. Aiheita tarkastellaan rennossa, keskustelevassa ilmapiirissä sekä joogatradition että nykytietämyksen valossa.

Kurssin hinta on 39 € tai kolme kertaa sarjakortiltasi (Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille alennettu hinta 34 €). Jos sinulla on kysymyksiä tai toiveita kurssin sisällön suhteen, ole yhteydessä.

Miten kobraan liu’utaan? Miten kehityn hartiaseisonnassa? Kuinka usein kannattaa käydä joogatunneilla? Millainen olisi paras joogamatto?

Olet jo ehkä pitkään shaktajoogaa harjoittanut tai juuri aloittanut, ja sinulla on kenties herännyt pohdintoja tai kysymyksiä harjoitukseen liittyen? 

Harjoitusklinikka on kaikille avoin noin puolen tunnin mittainen tuokio, jossa kerrataan shaktajoogan perusteita ja käydään läpi uusia asioita, haastavampia asanoita sekä juuri niitä kysymyksiä, joita olet omassa harjoituksessasi pohtinut. 

Tämä on hyvä tilaisuus saada neuvoja ja ohjausta, olipa sitten kyse asanoiden linjauksista tai joogafilosofisista pohdinnoista – mikään aihepiiri ei ole joogalle vieras. 

Miksi joogatunnin jälkeen on välillä niin hassu olo? Mitä ihmeen lintuja ne käsitasapainoasanat on? Mitä olennaista silmien kiinni pitämisessä on?

Vaikka sinulla ei olisi kysymyksiä valmiina, ei huolta, myös opettajalla on paljon kerrottavaa, eli voit tulla vain kuuntelemaan. Aiheet ja sisältö räätälöidään kuitenkin aina osallistujien ja tilanteen mukaan, eli tälle tunnille kannattaa osallistua vaikka joka viikko.

Harjoitusklinikka on maksuton ja voit osallistua siihen aina kun haluat.

Päästä irti arjesta ja rentoudu Artjoogassa!

Joogassa pääset tuulettamaan mielen syvimpiä kerroksia, ja luovan taidetyöskentelyn kautta opit uusia tapoja päästää irti suorittamisesta ja kontrollista.

Kevään retriittimuotoinen Artjooga-kurssi pidetään viikonloppukurssina Galleria Skolanissa Kråkössä 18.–19.3. lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16 (Veneenrakentajantie 5, 07410 Porvoo).

Artjoogassa vuorottelevat rentouttavat joogaharjoitukset ja luova taidetyöskentely. Rentoutukseen ja irtipäästämiseen perustuva harjoitus vapauttaa luovuutesi antaen tilaa oivalluksille. Meditatiivinen harjoitus on myös oiva tapa “sulatella” taidetyöskentelyn herättämiä pohdintoja. Tavoitteena on nauttiminen, rauhoittuminen ja oman itsensä kuunteleminen.

Kurssille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta, eikä tarvitse olla taiteellisesti orientoitunut. Sekä joogassa että taidetyöskentelyssä tärkeintä on tekeminen ilman suorittamista tai pakottamista – ei niinkään lopputulos.

Mukaan tarvitset rennon vaatetuksen ja avoimen mielen, tarvittaessa saat lainata joogamattoa. Molempina päivinä on kaksi joogaharjoitusta (aamu- ja iltapäivällä) ja taidetyöskentelyä sekä aamulla että iltapäivällä. Hintaan sisältyy materiaalimaksu ja taidetarvikkeet. Kurssin enimmäisosallistujamäärä on 10 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa.

Hinta: 195 € / 2 päivää klo 10–16 (sis. keittolounaan, kahvia/teetä molempina päivinä)
Lisätiedot: Suvi Hanste (jooga) p. 040 152 7531 ja Helena Rajalinna (taidetyöskentely) p. 050 525 1392

Ayurvedinen paineluhieronta

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Ayurvedinen paineluhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä emme keskity yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään läpi aina kokonaisuutena.

Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä.  Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. 

Voit varata ajan varauskalenterista tai tiedustella aikoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Hinnat 
40 min 59 € (sis. alv 24 %)
60 min 75 € (sis. alv 24 %)

Tiedustelut
porvoo@shakta.fi / 040 152 7531 

Tyhy-, kokous- ja virkistyspäivät

Onko työ- tai harrastusporukan juhlat tulossa? Etsitkö paikkaa ja ohjelmaa TYHY-, kokous- tai ideointipäivään? Meiltä voit tilata joogatunnin, rentoutustuokion, hyvinvointiluennon tai workshopin. Hyvinvointitila Linnunlaulu tarjoaa upeat puitteet monipuoliselle ohjelmalle, tai voimme tuoda rentouttavan ohjelman myös teidän tiloihinne.

FlowMeeting on juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin räätälöity kokous-, koulutus- tai virkistypäivä ja uudenlainen tapa kokoustaa: Toiveidenne mukaan voimme aloittaa ja päättää päivän harjoituksella, joka häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä päivän ajan ja pitkälle sen jälkeenkin. Upeat puitteet ja uudenlainen lähestymistapa avaa mielen ja kehon onnistunutta kokous-, koulutus- tai virkistyspäivää varten. 

Ota yhteyttä ja tiedustele vaihtoehdoista – rakennetaan juuri teille sopiva tilaisuus! 

porvoo@shakta.fi / 0401527531

Yhteistyökumppaneitamme

Opettajat

Shaktajooga Suvi Hanste

Porvoon shaktajoogan tarjonnasta vastaa joogaopettaja Suvi Hanste. Voit olla yhteydessä Suviin sähköpostitse suvi@shakta.fi tai puhelimitse 0401527531.

Shaktajooga Tinja

Opettajana toimii myös Tinja de la Chapelle. Voit olla yhteydessä Tinjaan sähköpostitse tinja@shakta.fi.

Yhteystiedot

Joogasalimme sijaitsee Hyvinvointitila Linnunlaulussa.
Osoite: Asentajantie 8, 06150 Porvoo
Huom.! Torstai-iltojen joogatunnit pidetään Sjötorpilla Kråkössä (Sjötorpintie 2).

SanastaSanaan Y-tunnus: 2944527-3

Tilaa uutiskirje!

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle oheisella lomakkeella. Lähetämme noin kerran kuussa ajankohtaisia tietoja joogatunneista, kursseista ja tarjouksista.

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle
* pakollinen tieto
Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirje

Shakta Joogakoulu on elävä esimerkki siitä, kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmän kuin suorittamisella, riuhtomisella ja repimisellä. Jotkut ovat aluksi epäluuloisia: kuinka ilman hikeä, kipua ja kyyneleitä voi oikeasti saavuttaa yhtään mitään?

Asiakkaidemme kokemukset ja yritysasiakkaillemme suunnatun hyvinvointikyselyn vastaukset kertovat, että shaktajoogassa tuloksia voi saavuttaa nopeastikin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja, ja shaktajooga sopii hyvin myös työyhteisöille.

Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Joogasta seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen

Shaktajooga on kokonaisvaltainen joogamenetelmä, jossa elää ikiaikainen viisaus. Autenttinen joogaharjoite ammentaa ymmäryksensä joogan alkulähteiltä. 

Intialainen Shakta-perinne on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Traditionaalinen joogamenetelmä

Shakta Joogakoulun perustajien opettajista tärkein on Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Hän on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita jopa Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on guru, opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita. Intiassa sana tantra tarkoittaa veedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Bhagavanin välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (āsana) ja hengityksen (pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän!

Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta.

Tuntikuvaukset

Tasapainottava joogatunti

Tridosha-tasapainottava asanasarja on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko elimistösi palauttaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.  Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi.

Ryhdikäs joogatunti

Tunnilla tehdään aluksi luuston asentoa linjaava, aktiivinen Viyayama-sarja, joka parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa sekä kehittää kehon ergonomiaa. Tämä sarja kannattaa pitää harjoituksessa mukana Tridosha-tasapainottavan sarjan ohella säännöllisesti. 
 
Lopuksi tehdään Tridosha-tasapainottava asanasarja, joka purkaa jännitteet ja käy hellävaraisesti läpi koko elimistön saattaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Energisoiva joogatunti

Tunnilla saatamme ensin Tridosha-tasapainottavan asanasarjan avulla systeemisi vastaanottavaan tilaan. Tämän jälkeen opit tärkeimmät pranayama-harjoitukset, joita voit hyödyntää elämässäsi säännöllisesti.
Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta Pranayama, on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Pranayama, eli hengityksen avulla tehtävät harjoitukset, on  avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen.
Pranayamaharjoitukset opettavat kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa! 
 

Eteentaivutus-joogatunti

Eteentaivutus on meditatiivinen, istuen tehtävä sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Usein ajatellaan, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä: eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, kuten palleaa ja lantionpohjaa. 

Aurinkotervehdys- joogatunti

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa, opettaa soljumaan dynaamisesti läpi asanasarjan ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa.  

Danda flow -joogatunti

Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan vieden samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan. Harjoite vaikuttaa luuston asennon linjautumiseen ja myös luuston tiheyteen, sekä valmistelee erilaisia käsitasapainoasanoita varten. Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien.
 

Tuntiaikataulu 15.1.2023–19.6.2023

Ostoskori