Porvoo

SHAKTAJOOGA on suoritusvapaa jooga, joka ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Tämä ikivanha joogamenetelmä on tunnettu hellyydestään, ja shaktajoogassa saat harjoituksen hyödyt talteen ilman rehkimistä ja pakottamista. 

JOOGAHARJOITUKSESSA pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla ohjaat elimistösi tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. ”Pysähdy, rentoudu ja nauti” ovat shaktajoogan avainsanoja. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.

JOOGATUNNEILLE voit liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun haluat. Järjestämme introtunteja viikottain.

TERVETULOA suoritusvapaalle alueelle!

Shakta joogakoulu Porvoo

Tutustu shaktajoogaan kahden viikon introjaksolla

TUTUSTUMISTARJOUS 39 € sisältää kaksi ensimmäistä viikkoa shaktajoogaa: Introkortilla voit kahden viikon ajan osallistua joogatunneillemme rajoituksetta. 

VOIT ALOITTAA shaktajoogan helposti milloin vain ilmoittautumalla mukaan Introtunnille tai mille tahansa viikkotunnille. Voit hankkia tutustumistarjouksen myös lahjakorttina.

SEURAAVAT INTROTUNNIT 

Ke 31.5. klo 19–20.30
Su 4.6. klo 10–12
Ke 14.6. klo 19–20.30

Introtunnilla pääset tekemään joogaharjoituksen ja kuulet alustuksen, jonka aikana saat tietää kaiken oleellisen Shaktan joogamenetelmästä. Intron jälkeen sinulla on hyvät valmiudet osallistua erilaisilla joogatunneillemme, ja harjoituksesi lähtee heti oikeaan suuntaan.

Shakta joogakoulu Porvoo

Joogatunnit

Maanantai klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Keskiviikko klo 19.00–20.00
Tasapainottava joogatunti

Torstai klo 18.15–19.35
Ryhdikäs jooga Kråkössä

Sunnuntai klo 10.00–11.30
Energisoiva joogatunti

 Ks. tuntikuvaukset ja lukujärjestys sivun alalaidasta ja tarkka aikataulu varauskalenterista.

Viikoittaisten tuntien lisäksi tarjolla 2–3 viikon välein vaihtelevia joogatunteja:

Juhannusjooga 2 h
Ke 21.6. klo 18–20 (ks. tiedot alla)
Danda Flow & tasapainottava
Su 4.6. klo 9.15–11.30
Ke 7.6. klo 18.15–20
Eteentaivutus & tasapainottava⁣
Ti 6.6. klo 17.30–19.30
Aurinkotervehdys & tasapainottava
Pe 2.6. klo 17–18.30
Pe 16.6. klo 17–18.30

Shakta joogakoulu Porvoo

Kurssit ja retriitit

Syvempää ymmärrystä shaktajoogan menetelmistä

KURSSEILLA JA RETRIITEILLÄ pääset tekemään varsinaisen syväsukelluksen shaktajoogan menetelmiin ja harjoituksiin. Intensiivikurssi alkaa alustuksella, jossa kerrotaan kaikki olennainen kuhunkin aiheeseen liittyen, minkä jälkeen opit laitetaan käytäntöön. Kurssi on erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista sekä kokea joogaharjoitus perusteellisessa muodossa. Jokaisella intensiivikurssilla on oma teemansa, ja joogaharjoituksissa on mukana elementtejä, joita ei tavallisilla viikkotunneillamme ole tarjolla.

TULEVIA KURSSEJA

Sunnuntai 17.9. klo 12.15–16.30
Ayurvedisen paineluhieronnan kurssi 
Hinta: 69 € (Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille 59 €).

Ks. tarkemmat kurssikuvaukset alla.

Juhannusjoogassa soljutaan auringon syklissä 

Vietämme Shaktalla kesäpäivänseisausta, yhtä vuodenkierron tärkeimmistä juhlista, erityispitkällä joogatunnilla Aurinkotervehdyksen parissa. Tervetuloa!

Surya Namaskara eli Aurinkotervehdys on kaikkien joogasarjojemme perusta ja yhteenveto koko joogan tieteestä. Nykyjoogassa Aurinkotervehdys on saanut lämmittelyharjoituksen roolin, mutta perinteisesti sen merkitys on ollut aivan toisenlainen. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. ⁣

Mitä joogafilosofiassa oikeastaan tarkoitetaan, kun puhutaan auringosta? Tällä joogatunnilla saat pienen alustuksen maailman tunnetuimman joogaharjoituksen taustoista ja merkityksestä, ja pääset kokemaan traditionaalisen 12 asanan Aurinkotervehdys-harjoituksen.

Juhlistamme samalla kevätkauden päättäjäisiä – tarjolla raikkaan kesäistä tulsi-teetä ja pientä purtavaa sekä kesäarvonta, jossa palkintona 1 kk Rajaton-joogakortti.
 
Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa ja opettaa soljumaan dynaamisesti asanasarjan läpi. Toistuva 12 asanan sykli on helppo hioa upeaksi joogaharjoitteeksi, ja nautinnollisuudessaan se onkin monien joogien ehdoton suosikki. Tunnilla tehdään lopuksi lyhyt Tridosha-tasapainottava sarja, joka rentouttaa ja harmonisoi koko olemuksesi.
 
Lämpimästi tervetuloa soljumaan Auringon syklissä!
 

Hinta normaalin tuntihinnaston mukaan kertamaksulla 18 € tai edullisemmin sarja-, kuukausi- tai kesäkortilla.

Aika: Keskiviikko 21.6. klo 18–20

Kesäkortilla rajattomasti joogaa salilla ja puistossa

Säännöllinen harjoitus on hyvinvoinnin perusta, ja siksi tarjoamme taas hyvät mahdollisuudet käydä joogatunneilla koko kesän ajan. Hieman kevennetty kesäaikataulu on voimassa 26.6.–6.8., mutta juhannukseen saakka ja elokuun toiselta viikolta alkaen mennään taas normaalilla tarjonnalla.

Juhannuksesta alkaen joogatuntien aikataulu on seuraava:
maanantai klo 17.30–19 Linnunlaulu
tiistai klo 15.30–16.45
Kråkö
torstai klo 17.30–19 Linnunlaulu
lauantai klo 9.30–11.45
Kråkö

Voit osallistua kaikille kesän joogatunneille sarja-, kuukausi- tai kesäkortillasi ja tietenkin myös kertamaksulla.

Katso tarkemmat tiedot Kråkön joogatunneista alla.

Haluatko luopua turhista suorituspaineista ja joogailla koko kesän ajan niin paljon kuin huvittaa?

Tarjoamme kesäjoogeille edullisen tavan ottaa kaikki irti kesän joogatarjonnasta kesäkortilla, joka on voimassa kolme kuukautta: voit valita kesä–elokuu tai heinä–syyskuu.

Hanki kesäkorttisi 31.5. mennessä, niin saat sen huikeaan tarjoushintaan 199 € / 3 kk rajattomasti joogaa (arvo 327 €). Kesäkuun 1. päivästä alkaen 3 kk kesäkortin hinta on 259 €.

Lunasta tarjous verkossa, liikuntaedulla mobiilimaksuna tai paikan päällä joogasalilla (käteinen, kortti, liikuntasetelit). Kortin käyttöajan 1.6.–31.8. tai 1.7.–30.9. voit valita vapaasti, ja voit ilmoittaa siitä sähköpostitse porvoo@shakta.fi tai tullessasi kesällä joogatunneille.

Maisemanvaihdos tuo uusia ulottuvuuksia harjoitukseesi

Kesän tullen pääsemme nauttimaan joogatunneista luonnon helmassa, monille jo tutussa paikassa Kråkö Bryggerin puistossa ja Galleria Skolanin ateljee-salissa, säästä riippuen ulkona tai sisällä. 

Maisemanvaihdos joogasalilta ulkoilmaan kannattaa kokea, sillä se tuo uusia ulottuvuuksia harjoitukseesi ja kehittää meditaation kykyäsi. Kesäinen aamutuuli, lämmittävä aurinko, meren tuoksu, lintujen liverrys… kenties jopa kärpänen nenänpäälläsi – kaikki tämä tekee vain hyvää harjoituksellesi! Moni shaktajoogi onkin aivan erityisesti nauttinut joogasta luonnonhelmassa raittiissa ulkoilmassa… Siinä vain on sitä jotain!

Kråkön tunnit pidetään juhannuksesta alkaen tiistaisin klo 15.30 ja lauantaisin klo 9.30 ja joogaharjoituksen kesto on noin 75–90 min. 

Puistojoogassa kannattaa vaatetuksen osalta huomioida sääolosuhteet; sateen sattuessa tunnit pidetään puiston laidalla sijaitsevan Galleria Skolanin ateljee-salissa, eli sään takia joogatunnit eivät peruunnu. Bryggerin puistonurmi on tasainen ja se pidetään aina hyvässä kunnossa. Sekä varjoisia että aurinkoisia joogapaikkoja on tarjolla. Joogamattosi alle voit ottaa mukaan oman viltin tai vaikkapa vanhan lakanan (tarvittaessa saat liinan lainaan, ja myös joogamattoja on jonkin verran).

Paikka: Kråkö Bryggeri – Galleria Skolan, Veneenrakentajantie 5. Veneellä 60° 20.026’ N • 25° 39.243’ E, syv. n. 2 m.

Hinta: Puistojoogaan voit osallistua kertamaksulla (10 €), kuukausi-, kesä- tai sarjakortillasi. 

Rentoa ja suoritusvapaata luovuutta luonnon materiaaleista

Luovat lauantait yhdistävät suoritusvapaan joogan ja luovan käsillä tekemisen: aamujoogan jälkeen pääset tekemään savitöitä ja kudontaa luonnonmateriaaleilla. Saven käsillä työstäminen, aina uudelleen muovaaminen ja käsittely ovat monelle meditatiivista tekemistä parhaimmillaan; luonnonmateriaalit puolestaan tarjoavat oivallisen tavan päästää irti kontrollista ja suorittamisesta – niitä ei voi pakottaa, ne elävät omaa elämäänsä ja asettuvat omiin uomiinsa kasvien kuivuessa. 

Artjoogakurssilta tutut ohjaajat Suvi Hanste ja kuvataiteilija Helena Rajalinna saivat nyt mukaan porukkaan naapurisaarelta Vessööstä artesaanikutoja Eeva-Mai Raueiserin, jonka opastuksella päästään taiteilemaan kudontatöitä luonnonaineksista. Sekä Eeva-Mai että Helena ovat käyneet shaktajoogan tunneilla Kråkössä, ja rento, suoritusvapaa tekeminen on myös heille tärkeää. Luvassa on siis jotain aivan erityisen hauskaa! 

Voit osallistua joogaan tai luovaan työpajaan tai molempiin, niinä kertoina kuin haluat, eli ei tarvitse sitoutua kaikkiin kolmeen kertaan. Tämä sopii kaikille, ei tarvitse olla taiteellisesti orientoitunut tai taitava! Sekä jooga että luova työpaja pidetään sään salliessa ulkona. Tarvittaessa on mahdollisuus olla sisätiloissa Galleria Skolanissa tai Skolanin vanhassa, avoimessa ulkorakennuksessa, eli sään takia Luovat lauantait eivät peruunnu. Voit halutessasi ottaa mukaan omia eväitä (jääkaappi käytössä) tai hakea pientä purtavaa ravintola Bryggerin puolelta.

Aika: Lauantaisin heinäkuussa 1.7., 8.7., 15.7. klo 9.30–10.45 jooga ja klo 11.00 luova työpaja (varaa aikaa ainakin tunti, mielellään pari; työtä saa jäädä jatkamaan pidempäänkin).
Paikka: Kråkö Bryggerin puisto & Galleria Skolan, Veneenrakentajantie 5, Kråkö. (Voit saapua myös veneellä ja nousta maihin Bryggerin laiturista.)
Hinta: Joogatunti 10 €, luova työpaja 15 €, molemmat yht. 25 €. (Joogatuntiin voit käyttää sarja-, kuukausi tai kesäkorttia; luova työpaja maksetaan aina erikseen).

Herkkua ja hyvää energiaa koko olemuksellesi

Tule nauttimaan virkistävästä aamujoogasta ja herkullisesta brunssista Porvoon Keskuspuistoon!
 
Lempeä shaktajoogaharjoitus avaa kehon ja mielen, häätää stressin ja pitää huolta hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Joogatunnista seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Jooga sopii sekä vasta-alkajille että kokeneemmille joogeille lähtökohdista riippumatta, aiempaa joogakokemusta ei tarvita. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen, ja näin ohjaat elimistöäsi rentoutukseen perustuvan liikkeen ja hengityksen avulla tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. 
 
Aatoksen ihana brunssi nautitaan piknikhenkisesti ulkona joogatunnin jälkeen – saat hyvää energiaa pitkälle päivään!
Brunssi:
Vihersmoothie VEG, G
Tuorepuuro, banaania ja tuoreita marjoja VEG, G
Feta-avokadocroissant L
Kahvia/teetä
 
Ota mukaan säänmukaiset rennot vaatteet, jotka eivät kiristä ja sopivat ulkojoogailuun. Ota mukaan oma joogamatto jos sinulla on. Tarvittaessa saat myös lainaan maton tunnin ajaksi. Joogatunti pidetään ulkona nurmikolla, joten halutessasi voit ottaa joogamaton alle suojaksi myös ison liinan/viltin. Jos sinulla on kysymyksiä joogasta, voit olla suoraan yhteydessä opettajaan Suviin porvoo@shakta.fi, p. 0401527531.
 
Huonon sään sattuessa siirretään joogatunti ja brunssi mahdollisuuksien mukaan Aatos Cafén/Vanha123:n sisätiloihin.
 
Hinta:  35 €/hlö sisältää joogatunnin ja brunssin. Maksu etukäteen kahvilalle Kaivokatu 37 B
Voit maksaa myös MobilePaylla, numerolla 19189, laita kopio tai kuva kuitista Aatokseen sähköpostilla.
 
Varaukset: aatos@aatoscafe.fi / p. 040 837 3123
Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdolliset erikoisruokavaliot.

Odotettu kurssi lähestyy – opi uusi huikea taito tai tule kertaamaan hierontataitoasi!

Ayurvedinen paineluhieronta, kävelyhieronta, shaktahieronta… Mitä on Shaktan tarjoama hieronta ja miten tämä shaktajoogien hoito toimii?

Asanaharjoitus on tunnetuin osa joogaa, mutta monille shaktajoogeille hyvin tuttu joogan menetelmä on myös jaloilla tehtävä hieronta, joka perustuu painelemalla aikaansaatuun puristukseen:

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, joka käy hellästi läpi koko systeemisi. Paineluhieronta tehdään pääosin jalkapohjilla hyödyntäen eri jalkapohjan kohtia tarkkuuden ja voiman säätelemiseksi. Painelun voimaa säädellään hierottavan palautteen mukaan, ei siis huolta – hieronta on todella rentouttava ja miellyttävä kokemus! Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja stimuloi lymfaattista järjestelmää. Se on myös erinomainen tapa valmistautua joogatuntiin, ja hieronta kuuluukin olennaisella tavalla Shaktan joogasysteemiin.

Kurssilla käydään läpi ayurvedan perusperiaatteet ja doshat, joita hieronta tasapainottaa. Kurssi sisältää myös joogatunnin, joten pääset lopuksi viimeistelemään hieronnan tasapainottavat vaikutukset ja nauttimaan sen hyödyistä rentouttavan joogaharjoituksen myötä.

Opit tekemään hieronnan itse ja voit ylläpitää taitojasi ominpäin. Kurssi on erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogaan olennaisena osana kuuluvan ayurvedisen paineluhieronnan taustalla vaikuttavista seikoista.

Ayurvedisen paineluhieronnan kurssilla opit tämän loistavan taidon ylläpitää terveyttä, ja voit hyödyntää sitä koko loppuelämän ja opettaa läheisillesi.

Odotettu kurssi järjestetään seuraavan kerran Porvoossa sunnuntaina 17.9.2023 ja sen pitää opettajamme Suvi, joka on harjoittanut tätä taitoa vuosia.

Tule mukaan kurssille oppimaan tämä mahtava taito! Voit tulla yksin, kaverin tai vaikka puolison kanssa – kurssilta löytyy pari jonka kanssa harjoitella.

Aika: Sunnuntai 17.9.2023
Klo 12.15–15.15 Hieronnan teoria ja harjoittelu 
Klo 15.30–16.30 Joogatunti
(Jos et ehdi jäämään joogatunnille, voit osallistua pelkkään hieronnan osioon.) 

Hinta: 69 € (Jatkuva Rajaton -kuukausijäsenille 59 €).

Ayurvedinen paineluhieronta

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Ayurvedinen paineluhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä emme keskity yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään läpi aina kokonaisuutena.

Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä.  Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. 

Voit varata ajan varauskalenterista tai tiedustella aikoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Hinnat 
40 min 59 € (sis. alv 24 %)
60 min 75 € (sis. alv 24 %)

Tiedustelut
porvoo@shakta.fi / 040 152 7531 

Tyhy-, kokous- ja virkistyspäivät

Onko työ- tai harrastusporukan juhlat tulossa? Etsitkö paikkaa ja ohjelmaa TYHY-, kokous- tai ideointipäivään? Meiltä voit tilata joogatunnin, rentoutustuokion, hyvinvointiluennon tai workshopin. Hyvinvointitila Linnunlaulu tarjoaa upeat puitteet monipuoliselle ohjelmalle, tai voimme tuoda rentouttavan ohjelman myös teidän tiloihinne.

FlowMeeting on juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin räätälöity kokous-, koulutus- tai virkistypäivä ja uudenlainen tapa kokoustaa: Toiveidenne mukaan voimme aloittaa ja päättää päivän harjoituksella, joka häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä päivän ajan ja pitkälle sen jälkeenkin. Upeat puitteet ja uudenlainen lähestymistapa avaa mielen ja kehon onnistunutta kokous-, koulutus- tai virkistyspäivää varten. 

Ota yhteyttä ja tiedustele vaihtoehdoista – rakennetaan juuri teille sopiva tilaisuus! Privatlektioner och -grupper även på svenska!

porvoo@shakta.fi / 0401527531

Yhteistyökumppaneitamme

Voit ostaa sarja- ja kuukausikortit sekä maksaa kertamaksut kätevästi varausjärjestelmämme kautta (Visma Pay), liikuntaetujen mobiilisovelluksilla tai joogasalilta. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, maksukortit sekä käteinen. Voit maksaa liikuntaedulla myös osan ostoksesta.

Vanhentunutta sarjakorttia voit käyttää hintaan 5 € / joogatunti. 

Ale-ryhmät: opiskelija, eläkeläinen, työtön, vanhempainvapaa (varaudu esittämään todistus salilla ostoksen yhteydessä).

Jäsenedut Porvoon yrittäjien jäsenille:

Maksut varausjärjestelmän kautta: ks. Visma Pay toimitusehdot.

Opettajat

Shaktajooga Suvi Hanste

Joogaopettaja 
Suvi Hanste vastaa Porvoon shaktajoogan tarjonnasta.

Shaktajooga Tinja

Joogaopettaja 
Tinja de la Chapelle

Roope Särkikoski

Joogaopettaja
Roope Särkikoski

Yhteystiedot

Joogasalimme sijaitsee Hyvinvointitila Linnunlaulussa.
Osoite: Asentajantie 8, 06150 Porvoo
Huom.! Torstai-iltojen joogatunnit pidetään Sjötorpilla Kråkössä (Sjötorpintie 2).

SanastaSanaan Y-tunnus: 2944527-3

Tilaa uutiskirje!

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle oheisella lomakkeella. Lähetämme noin kerran kuussa kirjeen, joka sisältää joogatietoutta sekä ajankohtaisia tietoja joogatunneista, kursseista ja tarjouksista.

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle
* pakollinen tieto
Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirje

Shakta Joogakoulu on elävä esimerkki siitä, kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmän kuin suorittamisella, riuhtomisella ja repimisellä. Jotkut ovat aluksi epäluuloisia: kuinka ilman hikeä, kipua ja kyyneleitä voi oikeasti saavuttaa yhtään mitään?

Asiakkaidemme kokemukset ja yritysasiakkaillemme suunnatun hyvinvointikyselyn vastaukset kertovat, että shaktajoogassa tuloksia voi saavuttaa nopeastikin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja, ja shaktajooga sopii hyvin myös työyhteisöille.

Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Joogasta seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen

Shaktajooga on kokonaisvaltainen joogamenetelmä, jossa elää ikiaikainen viisaus. Autenttinen joogaharjoite ammentaa ymmäryksensä joogan alkulähteiltä. 

Intialainen Shakta-perinne on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Traditionaalinen joogamenetelmä

Shakta Joogakoulun perustajien opettajista tärkein on Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Hän on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita jopa Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on guru, opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita. Intiassa sana tantra tarkoittaa veedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Bhagavanin välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (āsana) ja hengityksen (pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän!

Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta.

Tuntikuvaukset

Tasapainottava joogatunti

Tridosha-tasapainottava asanasarja on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko elimistösi palauttaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.  Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi.

Ryhdikäs joogatunti

Tunnilla tehdään aluksi luuston asentoa linjaava, aktiivinen Viyayama-sarja, joka parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa sekä kehittää kehon ergonomiaa. Tämä sarja kannattaa pitää harjoituksessa mukana Tridosha-tasapainottavan sarjan ohella säännöllisesti. 
 
Lopuksi tehdään Tridosha-tasapainottava asanasarja, joka purkaa jännitteet ja käy hellävaraisesti läpi koko elimistön saattaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Energisoiva joogatunti

Tunnilla saatamme ensin Tridosha-tasapainottavan asanasarjan avulla systeemisi vastaanottavaan tilaan. Tämän jälkeen opit tärkeimmät pranayama-harjoitukset, joita voit hyödyntää elämässäsi säännöllisesti.
Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta Pranayama, on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Pranayama, eli hengityksen avulla tehtävät harjoitukset, on  avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen.
Pranayamaharjoitukset opettavat kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa! 
 

Eteentaivutus-joogatunti

Eteentaivutus on meditatiivinen, istuen tehtävä sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Usein ajatellaan, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä: eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, kuten palleaa ja lantionpohjaa, ja siitä tulee nopeasti todella nautinnollinen harjoite, joka muuttaa joogaharjoituksesi perusteellisesti.

Aurinkotervehdys- joogatunti

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa, opettaa soljumaan dynaamisesti läpi asanasarjan ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa.  

Danda flow -joogatunti

Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan vieden samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan. Harjoite vaikuttaa luuston asennon linjautumiseen ja myös luuston tiheyteen, sekä valmistelee erilaisia käsitasapainoasanoita varten. Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien.
 

Tuntiaikataulu 15.1.2023–19.6.2023

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.

Latvian joogaleiri 2023

Hinnat ja ilmoittautuminen

Paikkoja rajoitetusti, varaa omasi pian!