Porvoo

SHAKTAJOOGA on suoritusvapaa jooga, joka ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Tämä ikivanha joogamenetelmä on tunnettu hellyydestään, ja shaktajoogassa saat harjoituksen hyödyt talteen ilman rehkimistä ja pakottamista. 

JOOGAHARJOITUKSESSA pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla ohjaat elimistösi tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. ”Pysähdy, rentoudu ja nauti” ovat shaktajoogan avainsanoja. Joogaharjoituksessa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.

JOOGATUNNEILLE voit liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun haluat. Järjestämme introtunteja viikottain. Ks. tuntikuvaukset.

TERVETULOA suoritusvapaalle alueelle!

Shakta joogakoulu Porvoo

Tutustu shaktajoogaan introjaksolla

TUTUSTUMISTARJOUS sisältää Introtunnin ja voit osallistua joogatunneillemme rajoituksetta:
39 € / 2 viikkoa
59 € / kuukausi
 

VOIT ALOITTAA shaktajoogan helposti milloin vain ilmoittautumalla mukaan Introtunnille tai mille tahansa viikkotunnille. Voit hankkia tutustumistarjouksen myös lahjakorttina.

SEURAAVAT INTROTUNNIT 
Ke 21.2. klo 19–20.30
Ke 28.2. klo 19–20.30
Su 2.3. klo 17–19

Introtunnilla pääset tekemään joogaharjoituksen ja kuulet alustuksen, jonka aikana saat tietää kaiken oleellisen Shaktan joogamenetelmästä. Intron jälkeen sinulla on hyvät valmiudet osallistua erilaisille joogatunneillemme, ja harjoituksesi lähtee heti oikeaan suuntaan. Suosittelemme Introtuntia kaikille, myös pidempään joogaa harjoittaneille: vaikka shaktajooga muistuttaa monia nykyajan joogamuotoja, sen lähtökohdat harjoitukseen ovat hyvin erilaiset – sisäiset prosessit erottavat shaktajoogan moderneista sisaruksistaan.

Shakta joogakoulu Porvoo

Joogatunnit

Kevät 2024

Maanantai klo 17.30–19.00
Ryhdikäs joogatunti

Keskiviikko klo 18.15–18.45
Danda flow

Keskiviikko klo 19.00–20.00
Tasapainottava joogatunti

Keskiviikko klo 18.15–20 Danda flow & tasapainottava jooga -yhdistelmätunti

Torstai klo 18.15–19.35
Ryhdikäs jooga Kråkössä

Lauantai klo 9.30–10.15
Aurinkotervehdys 

Lauantai klo 10.30–11.45 
Energisoiva joogatunti

Lauantai klo 9.30–11.45 Aurinkotervehdys & energisoiva jooga -yhdistelmätunti

Sunnuntai klo 15.30–16.45
Eteentaivutus

Sunnuntai klo 17–18.30 Tasapainottava joogatunti

Sunnuntai klo 15.30–18.30 Eteentaivutus & tasapainottava jooga -yhdistelmätunti

Shakta joogakoulu Porvoo

Kurssit, tapahtumat ja retriitit

 

KURSSEILLA JA RETRIITEILLÄ pääset tekemään varsinaisen syväsukelluksen shaktajoogan maailmaan. Kurssit ja retriitit ovat erinomainen tapa saada syvempää ymmärrystä shaktajoogan harjoitteiden ja menetelmien taustalla vaikuttavista seikoista, joogafilosofiasta ja päästä tekemään myös harjoituksia, joita ei tavallisilla viikkotunneillamme ole tarjolla.

Tulevia kursseja ja tapahtumia

 

25.2.2024 klo 12–15
SHAKTAJOOGAN PERUSKURSSI
Avaimet shaktajoogaan, syvyyttä harjoitukseen! 
45 € (Jatkuva Rajaton -jäsenille 40 €)

2.3.2024 klo 10–12
JOOGABRUNSSI AATOKSESSA
Rentoa oloa ja hyvää energiaa! 
35 € (sis. joogatunnin ja brunssin)

30.–31.3.2024 
HYVINTOINTIA ARTJOOGASTA -KURSSI KRÅKÖSSÄ
Päästä irti arjesta ja rentoudu Artjoogassa!

Avaimet shaktajoogaan – syvyyttä harjoitukseesi

Peruskurssilla pääset sukeltamaan shaktajoogan maailmaan pintaa syvemmälle. Kurssilla opit shaktajoogan perusteet ja se tarjoaa kattavan tietopaketin Shaktan joogamenetelmästä helposti omaksuttavassa muodossa. Kurssin tarkoituksena on laajentaa ymmärrystäsi joogasta, harjoituksesta, itsestäsi ja siitä, miten maailman koet.

Kurssilla käydään läpi mm. mitä asanalla pyritään saavuttamaan ja miten stressi ja kiire vaikuttavat hermoston toimintaan. Saat hyviä käytännön vinkkejä ja syvyyttä omaan harjoitukseesi. Kurssilla pohditaan myös, miksi joogi haluaa kehittää irtipäästämisen taitoa: mitä hyötyä on suoritusvapaudesta ja miksi rentoutuminen on niin tärkeässä roolissa joogaharjoituksessa? 

Peruskurssi sopii hyvin heti introjakson jälkeen tai juuri shaktajoogan aloittaneelle – se voi olla ensi kosketuksesi shaktajoogaan! Aiheet sopivat olitpa vasta-alkaja tai jo kokenut joogi. Kurssi sisältää sekä teoriaa että käytäntöä, eli voit ottaa myös muistiinpanovälineet mukaan. Tilaa on myös keskustelulle ja kysymyksille. Tervetuloa! 

Aika: Sunnuntai 25.2.2024 klo 12–15
Paikka: Linnunlaulu, Asentajantie 8, Porvoo
Hinta: 45 € (Jatkuva Rajaton -jäsenille 40 €)

Rentoa oloa ja hyvää energiaa keholle ja mielelle!

Joogabrunssi Cafe Aatoksessa

Lauantaina 2.3. hemmotellaan kehoa ja mieltä joogan sekä herkullisen ja hyvää energiaa pursuavan brunssin merkeissä.

Aamupäivä aloitetaan kehoa ja mieltä avaavalla lempeällä joogaharjoituksella, jonka jälkeen nautitaan Aatoksen runsas ja raikas brunssi. Sopii kaikille!

Brunssimenu:
Vihermehu (VEG, G)
Tuorepuuro, banaania, pähkinöitä ja tuoreita marjoja (VEG, G)
Frittatamunakasta ja raikasta salaattia
Kahvia/teetä ja pieni makea

Aika: Lauantai 2.3.2024 klo 10–12
Paikka: Cafe Aatos, Kaivokatu 37B, Porvoo
Hinta: 35 € (sis. joogatunnin ja brunssin)

Sitovat ilmoittautumiset ja maksu etukäteen suoraan Cafe Aatokseen (paikanpäällä, tilisiirrolla FI3153580620403342 tai MobilePaylla 19189).

Tiedustelut ja varaukset:
aatos@aatoscafe.fi, 040 8373 123

Päästä irti arjesta ja rentoudu Artjoogassa!

Artjooga yhdistää joogan rentoutumisen ja mielenrauhan luovaan taidetyöskentelyyn. Tavoitteena on nauttiminen, rauhoittuminen ja oman itsensä kuunteleminen. Meditatiivinen, rentoutukseen perustuva harjoitus vapauttaa luovuutesi ja antaa tilaa oivalluksille. Artjoogassa pääset kokemaan rentouttavan joogatunnin vaikutuksen luovaan työskentelyyn ja saamaan uusia näköaloja kuvataiteeseen, omaan itseesi ja varmasti myös joogaan!

Kurssille osallistuaksesi ei tarvitse olla aiempaa kokemusta joogasta, eikä tarvitse olla taiteellisesti orientoitunut. Sekä joogassa että taidetyöskentelyssä tärkeintä on irtipäästäminen, tekeminen ilman suorittamista tai pakottamista, ei niinkään lopputulos. 

Tällä kertaa taidetyöskentelyssä tutustutaan “rajattuun palettiin” eli ns. Zornin palettiin, jonka neljästä väristä (valkoinen, musta, punainen ja keltaokra) saa yhdisteltyä kaikki värit ja rajattoman määrän sävyjä, jotka ovat aina harmoniassa keskenään!

Jos et pääse molempina päivinä, on mahdollista osallistua vain toiseen Artjooga-päivään. Ota yhteyttä! Kurssin ohjaajina toimivat joogaopettaja Suvi Hanste (040 152 7531) ja kuvataiteilija Helena Rajalinna (050 525 1392).

Aika: 30.–31.3.2024 (la & su klo 10–16)
Paikka: Galleria Skolan, Veneenrakentajantie 5, Kråkö
Hinta: 195 € (sis. taidetarvikkeet ja keittolounaan)

Ayurvedinen paineluhieronta

Ayurvedinen paineluhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla. Paineluhieronta eroaa meille tutummista hierontamuodoista, sillä siinä ei keskitytä yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Keho käydään läpi aina kokonaisuutena.

Hieronta perustuu painantaan, joka tehdään tietyssä järjestyksessä antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä.  Hieronta muun muassa lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti. 

Hieronnan juuret ovat intialaisessa siddha-perinteessä, jonka harjoittajia voi löytää eteläisestä Intiasta vielä nykyäänkin. Käytännössä siddha-perinne on tamilien versio ayurvedasta, joka meillä tunnetaan usein nimellä ”intialainen lääketiede”.

Voit varata ajan varauskalenterista tai tiedustella aikoja sähköpostitse tai puhelimitse.
Hinnat: 59 € / 40 min,  75 € / 60 min

PAINELUHIERONTA-WORKSHOP
Järjestämme myös hierontatyöpajoja, jotka soveltuvat vaikkapa häälahjaksi, ystäville, työ- tai polttariporukalle. Työpajan jälkeen opit antamaan hieronnan itse kenelle tahansa ja voit ylläpitää taitojasi ominpäin.
Workshopin hinnat: 2 henkilöä 199 €, 3–5 henkilöä 299 €, yli 6 henkilöä 59 € / henkilö.

Tiedustelut: porvoo@shakta.fi, 040 152 7531

Tyhy-, kokous- ja virkistyspäivät

Onko työ- tai harrastusporukan juhlat tulossa? Etsitkö paikkaa ja ohjelmaa TYHY-, kokous- tai ideointipäivään? Meiltä voit tilata joogatunnin, rentoutustuokion, metsäjoogaa, artjoogaa, hyvinvointiluennon tai workshopin. Hyvinvointitila Linnunlaulu tarjoaa upeat puitteet monipuoliselle ohjelmalle, tai voimme tuoda rentouttavan ohjelman myös teidän tiloihinne. Yhteistyökumppaniemme kanssa Porvoon saaristossa (mm. Kråkö Bryggeri & Galleria Skolan, Porvoon Huvilat) loihdimme teille unohtumattoman virkistys- tai kokouspäivän! 

FlowMeeting on juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin räätälöity kokous-, koulutus- tai virkistypäivä ja uudenlainen tapa kokoustaa: Toiveidenne mukaan voimme aloittaa ja päättää päivän harjoituksella, joka häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä päivän ajan ja pitkälle sen jälkeenkin. Upeat puitteet ja uudenlainen lähestymistapa avaa mielen ja kehon onnistunutta kokous-, koulutus- tai virkistyspäivää varten. 

Ota yhteyttä ja tiedustele vaihtoehdoista – rakennetaan juuri teille sopiva tilaisuus! Privatlektioner och -grupper även på svenska!

porvoo@shakta.fi / 0401527531

Yhteistyökumppaneitamme

Voit ostaa sarja- ja kuukausikortit sekä maksaa kertamaksut kätevästi varausjärjestelmämme kautta (Visma Pay), liikuntaetujen mobiilisovelluksilla tai joogasalilta. Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, maksukortit sekä käteinen. Voit maksaa liikuntaedulla myös osan ostoksesta.

Vanhentunutta sarjakorttia voit käyttää hintaan 5 € / joogatunti. 

Ale-ryhmät: opiskelija, eläkeläinen, työtön, vanhempainvapaa (varaudu esittämään todistus salilla ostoksen yhteydessä).

Jäsenedut Porvoon yrittäjien jäsenille:

Maksut varausjärjestelmän kautta: ks. Visma Pay toimitusehdot.

Opettajat

Shaktajooga Suvi Hanste

Joogaopettaja 
Suvi Hanste vastaa Porvoon shaktajoogan tarjonnasta.

Shaktajooga Tinja

Joogaopettaja 
Tinja de la Chapelle

Roope Särkikoski

Joogaopettaja
Roope Särkikoski

Yhteystiedot

Joogasalimme sijaitsee Hyvinvointitila Linnunlaulussa Porvoon Annantalossa.
Osoite: Asentajantie 8, 06150 Porvoo
Huom.! Torstai-iltojen joogatunnit pidetään Sjötorpilla Kråkössä (Sjötorpintie 2).

SanastaSanaan Y-tunnus: 2944527-3

Tilaa uutiskirje!

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle oheisella lomakkeella. Lähetämme noin kerran kuussa kirjeen, joka sisältää joogatietoutta sekä ajankohtaisia tietoja joogatunneista, kursseista ja tarjouksista.

Liity Shakta Joogakoulu Porvoon sähköpostilistalle
* pakollinen tieto
Kirjoita tähän sähköpostiosoitteesi ja tilaa uutiskirje

Shakta Joogakoulu on elävä esimerkki siitä, kuinka ymmärtämällä harjoituksensa voi saavuttaa paljon enemmän kuin suorittamisella, riuhtomisella ja repimisellä. Jotkut ovat aluksi epäluuloisia: kuinka ilman hikeä, kipua ja kyyneleitä voi oikeasti saavuttaa yhtään mitään?

Asiakkaidemme kokemukset ja yritysasiakkaillemme suunnatun hyvinvointikyselyn vastaukset kertovat, että shaktajoogassa tuloksia voi saavuttaa nopeastikin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet, että shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja, ja shaktajooga sopii hyvin myös työyhteisöille.

Stressitön ja tasapainoinen kehon ja mielen kokonaisuus rakentaa itseään ja ratkaisee ongelmansa kuin itsekseen. Joogasta seuraa virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy. Harjoituksen myötä joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi!

Shaktajooga tekee sinusta kokonaisen

Shaktajooga on kokonaisvaltainen joogamenetelmä, jossa elää ikiaikainen viisaus. Autenttinen joogaharjoite ammentaa ymmäryksensä joogan alkulähteiltä. 

Intialainen Shakta-perinne on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Traditionaalinen joogamenetelmä

Shakta Joogakoulun perustajien opettajista tärkein on Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha. Hän on viimeisiä eläviä kaulatradition mestareita jopa Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan tarkoittaa gurua, opettajaa, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita. Intiassa sana tantra merkitsee veedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana.

Bhagavan Shanmukhan välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (āsana) ja hengityksen (pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän!

Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta. 

Tällä hetkellä Bhagavan Shanmukha opettaa Tantramela-ashramissa Malesian Penangissa, jossa mm. Shakta Joogakoulun opettajat Tinja & Roope ovat opiskelemassa talvikauden 2023–2024. 

”With Dharma everything makes sense, without Dharma nothing makes sense.” 
– Bhagavan Shanmukha

Tuntikuvaukset

Tasapainottava joogatunti

Tridosha-tasapainottava asanasarja on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko elimistösi palauttaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.  Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi. 

Ryhdikäs joogatunti

Tunnilla tehdään aluksi luuston asentoa linjaava, aktiivinen Viyayama-sarja, joka parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa sekä kehittää kehon ergonomiaa. Tämä sarja kannattaa pitää harjoituksessa mukana Tridosha-tasapainottavan sarjan ohella säännöllisesti. 
 
Lopuksi tehdään lyhyt Tridosha-tasapainottava asanasarja, joka purkaa jännitteet ja käy hellävaraisesti läpi koko elimistön saattaen kehon ja mielen tasapainoiseen tilaan.

Energisoiva joogatunti

Tunnilla saatamme ensin Tridosha-tasapainottavan asanasarjan avulla systeemisi vastaanottavaan tilaan. Tämän jälkeen opit tärkeimmät pranayama-harjoitukset, joita voit hyödyntää elämässäsi säännöllisesti.
Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta Pranayama, on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Pranayama, eli hengityksen avulla tehtävät harjoitukset, on  avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen.
Pranayamaharjoitukset opettavat kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa!
 

Eteentaivutus-joogatunti

Eteentaivutus on meditatiivinen, istuen tehtävä sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Usein ajatellaan, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä: eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, kuten palleaa ja lantionpohjaa, ja siitä tulee nopeasti todella nautinnollinen harjoite, joka muuttaa joogaharjoituksesi perusteellisesti. 

Aurinkotervehdys- joogatunti

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoa, opettaa soljumaan dynaamisesti läpi asanasarjan ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. 

Danda flow -joogatunti

Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan vieden samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan. Harjoite vaikuttaa luuston asennon linjautumiseen ja myös luuston tiheyteen, sekä valmistelee erilaisia käsitasapainoasanoita varten. Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien. 
 
Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.