Asiakkaiden kokemuksia

Asiakkaidemme kokemuksia shaktajoogasta

Krista Poutanen, 43

Tuntui, että apu oli vihdoinkin löytynyt jostain muualta kuin pilleripurkista.

Lihakseni ja niveleni tahtoivat jumittua, kipeytyäkin, enkä halunnut kipulääkkeitä. En oikein mielelläni syö muitakaan lääkkeitä. Lähdin joogaan mukaan luettuani lehdestä jutun Miskan ja Julianan vetämästä shaktajoogasta. Ajatukseni oli, että ei se ota jos ei annakkaan.

Ensimmäinen tunti oli yhtä tuskaa, kipua oli siellä ja täällä, mutta jo pari päivää ensimmäisen tunnin jälkeen huomasin, että kädessäni kuukausia vaivannut hermosärky alkoi laantua. Toisen käynnin jälkeen kipu oli poissa. Myös lihas- ja nivelkivut olivat lauenneet. Tuntui, että apu oli vihdoinkin löytynyt jostain muualta kuin pilleripurkista.

Joogatuntien jälkeen olo oli mahtava! Se olo kantoi viikon aina seuraavaan tuntiin asti, jota odotin aina innokkaasti. Työvuoroja rukkasin sen mukaan, että yhdeltäkään tunnilta ei tarvinnut olla pois.

Olen ammatiltani lähihoitaja. Työ on raskasta ja kuormittaa valtavasti. Enää tämä kuormitus ei ole tuntunut missään. Mieli voi hyvin, kun kehokin voi hyvin. Vatsa toimii, paino on pysynyt hyvänä, verenpaineet tasaantuneet ja mieli on virkeänä.

Ja mikä parasta, minä, stressaantunut ihminen, olen oppinut rentoutumaan. Nykyään teen shaktajoogaa aina kun on tilaisuus olla hetki itsensä kanssa. Olen saanut paljon ja se näkyy myös ulospäin. Ihmiset kysyvät: “Oletko rakastunut, kun niin hehkut?” Ja olenhan minä, joogaan!

Dunja, 30

After attending just three sessions, the results were already showing! My flexibility and posture improved, but, even more, I was amazed how my concentration and energy levels rose.

As a student, I spend most of my time sitting and, usually, in a very bad position. Last year I experienced a very bad back injury which prevents me from doing heavy physical activities and it is also worsened by the long sitting hours. This came as a big shock to me, because I am usually very active and I have practiced gym and different group trainings for years. Unfortunately, due to this injury, I was restricted to practice sports that include jumping or any additional pressure on the spine. Therefore, yoga seemed as the best choice at the time since I had tried Bikram hot yoga before.

It was at that moment that I came across the advertisement for Shakta’s yoga classes, led by Otto and Miska. After attending just three sessions, the results were already showing! My flexibility and posture improved, but, even more, I was amazed how my concentration and energy levels rose. Whether one is experiencing a physical difficulty or just wants to strengthen the body, I would definitely recommend anyone to try Shakta’s classes because it is simple, effective and it will brake any prejudice you have about yoga. Moreover, I appreciate the uniqueness and experience that Otto and Miska bring to the class. Even though it is a group session, they really do their best to give you an advice (if needed) and make each participant feel welcome.

Anna-Liisa Malassagne, 52

Ihanaa tässä joogassa on, että kaiken ikäiset voivat joogailla samassa ryhmässä. Suoritus ei ole keskiössä, vaan olemme enemmänkin treffeillä itsemme kanssa joogailun merkeissä.

Olen joogannut vuosikausia eri maalaisten joogaopettajien johdolla, myös ulkomailla asuessani.

Menin Shaktan järjestämään joogaretriittiin viikonlopuksi Posiolle, Etelä-Lappiin. Minulla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia, ajattelin vastaanottaa mitä tulee.

Olin ihan myyty. Heidän ohjaamansa jooga on juuri sellaista, mihin on helppo päästä mukaan pehmeästi ja joustavasti. Minusta oli erikoislaatuista, että jooga ei ollut pakottavaa, vaan jokainen pystyi huomioimaan oman kehonsa rajat asanoita tehdessään.

Shaktan opettama jooga on nykypäivän kiireelliselle ihmiselle täydellinen joogamuoto. Ei mitään suorituspakkoa. Seurustelet itsesi kanssa, tutustut turvallisesti kehoosi kuunnellen ja tuntien kehon stressialueet. Hiljalleen asanoita toistaessasi huomaat, kuinka kehon eri osat muuttuvat joustavimmiksi ja alat nauttia omasta kehostasi ihan eri tavalla. Se tuo elämääsi itsevarmuutta, mielen keveyttä ja kiireesi muuttuu paljon siedettävämmäksi.

Tuon viikonlopun jälkeen minulla oli onnellinen, kevyt olo. Tuntui, että elämä soljuu kuin luonnostaan. Asun itse täällä pohjoisessa, joten tuo on harvinaista herkkua täällä. Te, jotka pääsette näille tunneille siellä etelässä, olette onnekkaita.

Ihanaa tässä joogassa on, että kaiken ikäiset voivat joogailla samassa ryhmässä. Suoritus ei ole keskiössä, vaan olemme enemmänkin treffeillä itsemme kanssa joogailun merkeissä.

Toivotan upeaa retkeä itseenne! Joogailun avulla löytyy ihan uusia juttuja, vapautuu vanhoista kehon kaavoista. Traditionaalinen jooga auttaa aivoja pysymään skarppina, mikä on ennaltaehkäisyä dementiaa vastaan.

Vetäjät Juliana, Miska ja Otto antavat myös paljon itsestään, heidän perehtyminen joogaan on todella huimaa. Kaikki ihanat tarinat matkalta etsimässä juuri sitä alkuperäistä joogaa ovat niin mielenkiintoista, että heitä kuunnellessa sai itsekin olla matkalla mukana!

Julien Mineraud, 31

Shakta yoga has not become my new sporty hobby (I have others), but rather my way of relaxing, getting peace of mind, learning some useful Finnish and getting time for myself.

Even though I would consider myself a sporty person,  I never thought yoga would be my thing. I come from a world that thinks yoga is a thing for hippies and new age stuff lovers. However, when I arrived to Helsinki a couple of years ago, I had the chance to meet Shakta’s yoga teachers. They convinced me to have a go at it. So I went and it changed everything.

Shakta yoga has not become my new sporty hobby (I have others), but rather my way of relaxing, getting peace of mind, learning some useful Finnish and getting time for myself.

After each jooga session,  I feel like after a good sleep. No need to compete. No need to think. No need to be doing weird asanas like a pro yogi. Only be floppy and relaxed. 

Mirva Mimmu Rinne

Pidän lempeydestä ja siitä ajatuksesta, että keholle annetaan mahdollisuus hakeutua asanaan ihan itse.

Shaktajooga tuntuu siltä, että asanat liukuvat toinen toisensa perään kuin itsestään.  Kuin olisi aikaisemmin ajanut käsijarru päällä ja nyt vain rullaa eteenpäin.

Pidän lempeydestä ja siitä ajatuksesta, että keholle annetaan mahdollisuus hakeutua asanaan ihan itse.

Eila Miinala

Olen oppinut rentoutumaan entistä paremmin ja nauttimaan elämästäni enemmän.

Shaktajoogan liikkeet ovat suhteellisen helppoja oppia ja muistaa. Rentoutumiskehotukset liikkeiden välillä täydentävät ja auttavat rentoutumaan paremmin ja täydellisemmin.

Hengitysharjoitukset todennäköisesti vaikuttivat siihen, että olen päässyt vuosikausia vaivanneista astmaoireistani. Vaikutukset alkoivat tuntua melko nopeasti. En ole enää tarvinnut astmalääkkeitä lainkaan, vaikka lääkäri oli juuri määrännyt minulle puolta voimakkaammat lääkkeet.

Olen huomannut, että kehon joustavuus ja notkeus on lisääntynyt ja ryhti parantunut. Olen oppinut rentoutumaan entistä paremmin ja nauttimaan elämästäni enemmän. Olen myös kiitollisempi elämästäni kuin aiemmin ja suhtautumiseni vastoinkäymisiin on muuttunut rauhallisemmaksi.

Suosittelen shaktajoogaa KAIKILLE.

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.