Joogatunnit

Joogatunnit

Ilmoittautuminen Helsingin joogatunneille tapahtuu ajanvarausjärjestelmämme kautta. 

Tuo kaikille joogatunneille mukanasi kevyet vaatteet sekä joogamatto. Mikäli sinulla ei ole vielä joogamattoa, voit lainata sellaisen joogatunnin ajaksi salilta. On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ennen joogaa. Tämä ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron – tyhjällä vatsalla, sekä mieli että keho ovat yhteistyöhaluisempia.

Anna myös itsellesi vapaus olla joogatunnit rauhassa, ikään kuin lomalla, niin että arkielämän asiat jäävät hetkeksi sivuun. Salin ovet suljetaan viisi minuuttia ennen joogatunnin alkua, jotta kaikilla on aikaa asettua rauhassa aloilleen.

Joogatunnit Introtunti

Introtunti

Introtunti on paras tapa aloittaa shaktajooga. Introtunti kestää 1h 45 min ja sen jälkeen sinulla on täydet valmiudet osallistua mille tahansa joogatunneistamme. Tuntiin sisältyy shaktajoogaa käsittelevän alustuksen lisäksi Tasapainottava Shakta Flow-joogasarja, joka palauttaa elimistösi ja mielesi tasapainon.

Joogatunnit Shakta Flow

Shakta Flow

Shakta Flow on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se sopii jokaiselle ja käy hellästi läpi koko systeemisi palauttaen elimistön ja mielen tasapainon. Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien itsesi terveeksi.

Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikku hiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi.

Joogatunnit Dynaaminen Shakta flow

Dynaaminen Shakta Flow

Dynaamisella Shakta Flow -tunnilla tehtävä Viyayama-sarja on aktiivinen, seisoen tehtävä harjoitus, joka tukee joogaharjoitusta Shakta Flow -sarjan rinnalla. Viyayama parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa. Viyayama-tunneilla tehdään lopuksi lyhyt Shakta Flow -sarja.

Joogatunnit Aurinkotervehdys

Aurinkotervehdys

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoamme ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Surya Namaskara, eli aurinkotervehdys, on saanut nykyjoogassa lämmittelyharjoituksen roolin, mutta perinteisesti sen merkitys on ollut aivan toisenlainen. Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa.

Puolentoista tunnin mittaisilla Aurinkotervehdys-tunneilla tehdään lopuksi myös lyhyt Shakta Flow -sarja.

Eteentaivutus

Eteentaivutus

Eteentaivutus on sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Yleensä suosittelemme jonkinlaista joogataustaa ennen tämän sarjan aloittamista, mutta Eteentaivutus ei ole vaarallinen aloittelijallekaan. Uskomme, että joogan harjoittamisen on tärkeää olla nautinto tekijälleen, eli sinun ei tarvitse aluksia huolehtia jos tämä sarja ei tunnu vielä ajankohtaiselta. Älä kuitenkaan säikähdä! Eteentaivutuksesta tulee nopeasti todella miellyttävä harjoite, joka muuttaa joogaharjoituksesi perusteellisesti.

Moni on siinä käsityksessä, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta tämän sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä. Eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, esimerkiksi palleaa ja lantionpohjaa. Muutaman kuukauden jälkeen asanaharjoituksesi, Pranayama ja bandhat eivät ole entisensä! Eteentaivutus-tunnin jälkeen suosittelemme tekemään Shakta Flow -sarjan, mutta Eteentaivutus toimii myös itsenäisenä harjoituksena.

Prana flow

Prana Flow

Prana Flow -tunnit ovat avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen. Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta Pranayama, eli hengityksen avulla tehtävät harjoitukset, on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Jo viiden minuutin tauko hengittämisestä on hengenvaarallista, mikä kertoo siitä, kuinka tärkeä osa hyvinvointiamme hengitys on.

Prana Flow -tunneilla saatamme ensin asanoiden avulla systeemisi vastaanottavaan tilaan. Tämän jälkeen opit tärkeimmät Pranayama-harjoitukset, joita voit hyödyntää elämässäsi säännöllisesti. Prana Flow-tunneilla tehtävät harjoitukset opettavat sinut auttamaan kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa!

Shaktajooga

Shakta Fuusio

Shakta Fuusio on niin sanottua matalan kynnyksen joogaa. Tälle tunnille olemme rakentaneet harjoituksen, joka yhdistelee parhaita paloja pidetyimmistä joogasarjoistamme.

Danda flow

Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien.

Danda flow on kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, joka on rakennettu intialaisen lääketieteen periaatteiden mukaan ja vie samalla elimistöäsi hyvään, tasapainoiseen tilaan.

Joogatunnit yksityistunnit

Yksityistunnit

Yksityistunti on tilaisuutesi saada juuri sinulle, ystävillesi tai vaikkapa työporukallesi räätälöity joogatunti! Yksityistunnin sisältö sovitaan etukäteen, ja siihen voi asanaharjoituksen lisäksi sisältyä esimerkiksi lyhyt tietopaketti tietystä shaktajoogaan liittyvästä aiheesta. Joogatunti voidaan rakentaa juuri sinun tilannettasi varten esimerkiksi tilanteeseen jossa toivutaan sairaudesta tai onnettomuudesta.

Joogin iltatee

Suositut ja maksuttomat Joogin iltatee -satsangit järjestetään aina keskiviikkoisin syksystä kevääseen!

Satsang on kuin yhdistelmä luentoa ja keskustelua, ja se tarjoaa oivan mahdollisuuden oppia lisää joogasta.

Syksyn 2023 aikana käsittelemme neljää vaihtuvaa teemaa: asana, pranayama, dhyana ja dharma. Kaikki nämä aiheet ovat olennaisia joogaharjoituksen kannalta ja niiden syvällinen ymmärtäminen avaa uusia näkökulmia.

Tule mukaan keskusteluun!

Joogaradio

Joogaradio on Shaktan oma podcast, joka julkaisee lähes viikoittain uusia jaksoja. Joogaopettajamme Otto ja Pete keskustelevat podcastissa joogasta selkeästi ja ymmärrettävästi arjen tasolla.

Voit kuunnella jaksot ensimmäisenä Shakta Online -videopalvelusta, ja ne saapuvat myös muihin suosittuihin alustoihin, kuten Spotifyhin ja YouTubeen.

Joogakurssit

Opettajankoulutuksen lisäksi järjestämme paljon erilaisia kursseja ja intensiivejä ympäri vuoden. Tarjolla myös retriittejä päiväretriiteistä joogalomiin!

Katso seuraavat tapahtumat täältä.

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.