fbpx

Shaktan joogaopettajakoulutus Tampereella

Shaktan joogaopettajakoulutus Tampereella

Shaktan joogaopettajakoulutus Tampereella – kokonaista joogaa etsiville

 
 
Opettajankoulutus on peruuntunut.

Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus

Haluatko mullistaa ymmärryksesi joogasta ja ottaa harppauksen kohti kokonaista maailmankuvaa? Haluatko saada myös valmiudet jakaa kaikki tämä muiden kanssa?
 
Monet edistyneimmistä joogeista eivät opeta joogakouluissa. Joogakurssi ei myöskään tee kenestäkään mestaria. Joogiksi kutsutaan ihmistä, joka on työskennellyt määrätietoisesti itsensä kanssa – ja löytänyt vastauksia. Jooga ei koskaan anna sinulle kenenkään muun ideaa siitä, mitä sinun tulisi olla.
 
Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus. Kurssilla sukelletaan joogaperinteen tuhatvuotiseen ymmärrykseen ihmisestä, kehosta, maailmasta ja onnellisuudesta. Kurssilla edetään ymmärrettävästi ja ilman kiirettä. Opettajankoulutuksestamme on valmistunut lukuisia loistavia opettajia, jotka erottuvat edukseen joogan kirjavalla kentällä aina Lapista Etelä-Suomeen.

 
Joogaopettaja Miska Käppi vie Tampereen opettajankoulutusryhmän läpi saman tien, jonka hänen opettajansa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha on jakanut hänen kanssaan.
 
  

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Mitä opettajankoulutus sisältää?

 
– Rajattomat joogatunnit Auki Joogakoululla koulutuksen ajan
– Joogan pedagogiikka – kuinka joogaa on opittu traditionaalisesti
– Shaktajoogan sarjat saumattomana kokonaisuutena
– Joogan ja intialaiseen lääketieteen, eli ayurvedan suhde
– Kuinka kokonaisvaltainen joogatunti ohjataan
– Prana osana vakavasti otettavaa tiedettä
– Kuinka asanasarja rakennetaan pranalähtöisesti
– Vedat ja niiden merkitys joogaperinteessä
– Jooga ja pranayama
– Kuinka puhutella tiedostamatonta mieltä
– Hengitys ja hengityselimistö
 

Millaiset valmiudet kurssi antaa?

Kurssin suoritettuasi omaat kattavat tiedot joogasta, osaat rakentaa joogatunnin ja ohjata sen itsevarmasti ja vakuuttavasti.

 
 

Mitä on shaktajooga?

Shaktajooga on ikivanha joogamenetelmä, joka on tunnettu hellyydestään. Kerta toisensa jälkeen se yllättää harjoittajansa tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Näin joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.
 
 

 

Aikataulut ja kurssin hinta

Opetus sisältää 48 tuntia lähiopetusta joogatuntiohjausharjoituksineen. Tämän lisäksi tärkeä osa koulutusta on joogaharjoitus Tampereen toimipisteessämme tai muualla Suomessa ohjattuna tai ominpäin. Opetusjaksot sijoittuvat viikonlopuille (la 10 – 13 & 14-17 [ensimmäinen viikonloppu klo 13.30 – 19.30], su 9 – 12 & 12.30 – 15.30).
 
1. jakso 19. – 20.10. (Huom! Lauantaina poikkeuksellinen aikataulu, klo 13.30 – 19.30)
Jooga ja tantra länsimaissa ja oppimisen haasteet
 
2. jakso 2. – 3.11.
Shakta-perinne & monismi
 
3. jakso 23. – 24.11.
Joogan raajat
 
4. jakso 14. – 15.12.
Opetustilanne, joogan pedagogiikka


 

 
 
Shaktan opettajankoulutus ei vaadi minkäänlaista joogataustaa. Opettajankoulutus on avoin kaikille, jotka haluavat oppia joogasta ennakkoluulottomasti. Osallistujia kannustetaan säännölliseen shaktajoogan harjoitukseen.
 
Koulutus antaa valmiudet opettaa shaktajoogaa ja viedä opintoja pitkälle kurssin jälkeenkin.
 
 
Koulutuksen hinta: 1600 €
 
Tampereen opettajankoulutus maksetaan kahdessa erässä (paikanvarausmaksu 300 €, 1. erä 1300 €). Jos koet, että jooga on sinun polkusi, mutta maksuerät tuottavat haasteita, ota yhteyttä niin neuvotellaan muunlaisesta maksujärjestelystä tai korvauksesta.
 
Ensimmäistä kertaa opettajankoulutukseen osallistuville koulutukseen hintaan sisältyy rajattomat shaktajoogatunnit Auki Joogakoulussa Tampereella koko koulutuksen ajan (19.10. – 15.12.).
 
Opettajankoulutuksen voi maksaa tilisiirron lisäksi pankkikortilla, liikuntaseteleillä tai Epassilla / TYKY-online-järjestelmien kautta. Suosittelemme tutustumaan myös kurssin peruutusehtoihin.
 
 

Opettajankoulutukseen osallistuneiden kokemuksia

“Olen etsinyt joogaa melkein kaksikymmentä vuotta ja tehnyt erilaisia joogaan liittyviä harjoituksia ainakin viisitoista vuotta. Vasta viime syksyn Shaktan opettajankoulutuksen kautta ensimmäisen kerran koin joogan, kokonaisen joogan. Sen, miten jooga laajenee harjoitusmatolta koko elämän kattavaksi. Tietysti asana- ja pranayama-harjoitukseni syvenivät uskomattomalla tavalla kun ymmärrys tieteestä niiden takana alkoi raottua. Opettajankoulutus oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Tätä taytyy saada lisää!”

– Laura, opettajankoulutus 2019

“Shaktan opettajankoulutukseen osallistuminen oli antoisaa, vaikka välillä yllättävän rankkaakin. Koulutus sai ajattelemaan asioita, joita yleensä ei tule ajateltua tai kyseenalaistettua.

Opettajankoulutuksen alussa olin sitä mieltä, että en uskalla luvata aikovani vielä ohjata joogatunteja, mutta sitä on nyt kurssin jälkeen tullut muutaman kerran tehtyä ja tunne joogan jakamisesta muille on jotain sellaista, että siitä en enää halua luopua.

Opettajankoulutus oli juuri se lisä omalle henkilökohtaiselle joogapolulleni, mitä tarvitsin.

Ehkä eniten ilahduttaa hiljainen, varma tietoisuus siitä, että jooga on tosiaan elämässäni läsnä koko ajan, juuri minun omalla tavallani, ilman kiirettä tai paineita – ja jooga nyt vaan tekee elämästä parempaa!”

– Taina, opettajankoulutus 2018

Kiinnostus opettajankoulutukseen heräsi silmänräpäyksessä, kun kuulin, että siihen olisi mahdollisuus. Shaktalaisten ohjauksessa harrastettu joogaaminen oli herättänyt esimerkiksi asanoihin ja ohjaamiseen liittyviä kysymyksiä, joihin halusin vastauksia ja syventävää tietoa.

Koulutus avasi joogan filosofiaa ja taustaa – ja sai ymmärtämään, että tie on todellakin vasta aivan alussa! Toisaalta sen tajuaminen ei kuitenkaan lannistanut, sillä uskon uusien ovien avautuvan sitä mukaa, kun menen eteenpäin. Sitä paitsi matkalla oleminen on aina jännittävää.

Osa käsitellyistä asioista meni yli oman ymmärryksen, sillä filosofian lisäksi joogaan liittyy kokonainen kulttuuri, joka on itselleni lähes täysin vieras. Kuitenkin monet opetuksessa esiin tulleet aiheet olivat tuttuja, joten itse kukainenkin on voinut omaksua joogaan liittyvää ajattelua muuta kautta.

Itselleni opiskelu oli jonkinlainen sopivasti kohdalle osunut jatkumo aiempaan elämääni. Koulutus antoi avaimet tiedon etsintään ja jokainen voi tykönään päättää, miten sitä jatkossa käyttää. Minulla ei ole suurta tarvetta harppoa eteenpäin vaan menen omaa ymmärrystäni ja haluani kuunnellen.

– Sonja, opettajankoulutus 2015

 
 

Kurssilla käytettävä kirjallisuus

Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha: Divine Initiation
Bernardo Kastrup: Why Materialism is Baloney?
David Bohm: Wholeness and the Implicate Order
R. Ornstein & C. Naranjo: On the Psychology of Meditation
J. Woodroffe: World as Power
Yoga Sūtras, Patañjali
H. D. Coulter: Anatomy of Hatha Yoga
M. Rautaniemi: Erakkomajoilta kuntosaleille
M. James & D. Jongeward: Born to Win
 
 
Lisätietoja: jooga@shakta.fi / Miska puh. 0408334786
 
 
Joogaopettajakoulutus pidetään osoitteessa:
Petsamonkatu 14
33500 TAMPERE