fbpx

Shaktan joogaopettajakoulutus Helsingissä

Shaktan joogaopettajakoulutus Helsingissä

Shaktan joogaopettajakoulutus – kokonaista joogaa etsiville

Shakta Joogakoulu, Helsinki | 24. – 25.10., 14. – 15.11., 28. – 29.11., 12. – 13.12.2020
 
 

Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus

Haluatko mullistaa ymmärryksesi joogasta ja ottaa harppauksen kohti kokonaista maailmankuvaa?
 
Haluatko saada myös valmiudet jakaa kaikki tämä muiden kanssa?
 
Monet edistyneimmistä joogeista eivät opeta joogakouluissa.
Joogakurssi ei myöskään tee kenestäkään mestaria. Joogiksi kutsutaan ihmistä, joka on työskennellyt määrätietoisesti itsensä kanssa – ja löytänyt vastauksia.
Jooga ei koskaan anna sinulle kenenkään muun ideaa siitä, mitä sinun tulisi olla.
 
Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus.
Kurssilla sukelletaan joogaperinteen tuhatvuotiseen ymmärrykseen ihmisestä,
kehosta, maailmasta ja onnellisuudesta. Kurssilla edetään ymmärrettävästi ja ilman kiirettä. Opettajankoulutuksestamme on valmistunut lukuisia loistavia opettajia, jotka erottuvat edukseen joogan kirjavalla kentällä aina Lapista Etelä-Suomeen.
 
Joogaopettaja Miska Käppi vie ryhmän läpi saman tien, jonka hänen opettajansa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha on jakanut hänen kanssaan.
 
 

 
Ensi syksynä Shaktan opettajankoulutus järjestetään myös Porvoossa ja Rovaniemellä.
  

 
 
 
 
 
 


 

Mitä opettajankoulutus sisältää?

 
– Rajattomat joogatunnit Shakta Joogakoululla ensimmäistä kertaa koulutukseen osallistuville
– Joogan pedagogiikka – kuinka joogaa on opittu traditionaalisesti
– Shaktajoogan sarjat saumattomana kokonaisuutena
– Joogan ja intialaiseen lääketieteen, eli ayurvedan suhde
– Kuinka kokonaisvaltainen joogatunti ohjataan
– Prana osana vakavasti otettavaa tiedettä
– Kuinka asanasarja rakennetaan pranalähtöisesti
– Vedat ja niiden merkitys joogaperinteessä
– Jooga ja pranayama
– Kuinka puhutella tiedostamatonta mieltä
– Hengitys ja hengityselimistö
 
 

Millaiset valmiudet kurssi antaa?

Kurssin suoritettuasi omaat kattavat tiedot joogasta, osaat rakentaa joogatunnin ja ohjata sen itsevarmasti ja vakuuttavasti.

Mitä on shaktajooga?

Shaktajooga on ikivanha joogamenetelmä, joka on tunnettu hellyydestään. Kerta toisensa jälkeen se yllättää harjoittajansa tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Näin joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.
 
 

Aikataulut ja kurssin hinta

Opetus sisältää 48 tuntia lähiopetusta joogatuntiohjausharjoituksineen. Tämän lisäksi tärkeä osa koulutusta on joogaharjoitus ohjattuna tai ominpäin. Opetusjaksot sijoittuvat viikonlopuille (la 10–13 & 14–17, su 10–13 & 14–17).
 
1. jakso 24. – 25.10.
Jooga ja tantra länsimaissa ja oppimisen haasteet
 
2. jakso 14. – 15.11.
Shakta-perinne & monismi
 
3. jakso 28. – 29.11.
Joogan raajat
 
4. jakso 12. – 13.12.
Opetustilanne, joogan pedagogiikka

Matti Rautaniemi, suomalaisen joogatutkimuksen ykkösnimi, johdattaa koulutuksen toisen jakson lauantaipäivän aikana kurssilaiset läpi joogan historian viidakon.

 
 
Shaktan opettajankoulutus ei vaadi minkäänlaista joogataustaa. Opettajankoulutus on avoin kaikille, jotka haluavat oppia joogasta ennakkoluulottomasti. Osallistujia kannustetaan säännölliseen harjoitukseen joko Shakta Joogakoulun joogatunneilla tai omin päin. Jos saavut paikalle kauempaa, on mainio idea osallistua opekoulutusviikonlopun yhteydessä esim. perjantain ja sunnuntai-illan joogatunneille.
 
Koulutus antaa valmiudet opettaa shaktajoogaa ja viedä opintoja pitkälle kurssin jälkeenkin.
 
Koulutuksen hinta: 1600 €
 
Opettajankoulutus maksetaan kahdessa erässä (paikanvarausmaksu 300 €, 1. erä 1300 €). Jos koet, että shaktajooga on sinun polkusi, mutta maksuerät tuottavat haasteita, ota yhteyttä niin neuvotellaan muunlaisesta maksujärjestelystä.
 
Ensimmäistä kertaa opettajankoulutukseen osallistuville koulutukseen hintaan sisältyy rajattomat joogatunnit sekä Shaktan jäsenyys koko koulutuksen ajan (24.10. – 13.12.).
 
Kertaajat saavat koulutuksen alennettuun hintaan. Kysy tästä tarkemmin meiltä sähköpostitse.
 
Olethan meihin yhteydessä, jos tarvitset majoitusta kurssiviikonloppujen ajaksi.
 
Opettajankoulutuksen voi maksaa tilisiirron lisäksi pankkikortilla, liikuntaseteleillä tai Epassilla / TYKY-online-järjestelmien kautta.
 
 

 

Opettajankoulutukseen osallistuneiden kokemuksia

“Olen etsinyt joogaa melkein kaksikymmentä vuotta ja tehnyt erilaisia joogaan liittyviä harjoituksia ainakin viisitoista vuotta. Vasta viime syksyn Shaktan opettajankoulutuksen kautta ensimmäisen kerran koin joogan, kokonaisen joogan. Sen, miten jooga laajenee harjoitusmatolta koko elämän kattavaksi. Tietysti asana- ja pranayama-harjoitukseni syvenivät uskomattomalla tavalla kun ymmärrys tieteestä niiden takana alkoi raottua. Opettajankoulutus oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Tätä täytyy saada lisää!”
 
– Laura, opettajankoulutus 2019

“Shaktan opettajankoulutukseen osallistuminen oli antoisaa, vaikka välillä yllättävän rankkaakin. Koulutus sai ajattelemaan asioita, joita yleensä ei tule ajateltua tai kyseenalaistettua.
 
Opettajankoulutuksen alussa olin sitä mieltä, että en uskalla luvata aikovani vielä ohjata joogatunteja, mutta sitä on nyt kurssin jälkeen tullut muutaman kerran tehtyä ja tunne joogan jakamisesta muille on jotain sellaista, että siitä en enää halua luopua.
 
Opettajankoulutus oli juuri se lisä omalle henkilökohtaiselle joogapolulleni, mitä tarvitsin.
 
Ehkä eniten ilahduttaa hiljainen, varma tietoisuus siitä, että on tosiaan elämässäni läsnä koko ajan, juuri minun omalla tavallani, ilman kiirettä tai paineita – ja jooga nyt vaan tekee elämästä parempaa!”
 
– Taina, opettajankoulutus 2018

Kiinnostus opettajankoulutukseen heräsi silmänräpäyksessä, kun kuulin, että siihen olisi mahdollisuus. Shaktalaisten ohjauksessa harrastettu joogaaminen oli herättänyt esimerkiksi asanoihin ja ohjaamiseen liittyviä kysymyksiä, joihin halusin vastauksia ja syventävää tietoa.
 
Koulutus avasi joogan filosofiaa ja taustaa – ja sai ymmärtämään, että tie on todellakin vasta aivan alussa! Toisaalta sen tajuaminen ei kuitenkaan lannistanut, sillä uskon uusien ovien avautuvan sitä mukaa, kun menen eteenpäin. Sitä paitsi matkalla oleminen on aina jännittävää.
 
Osa käsitellyistä asioista meni yli oman ymmärryksen, sillä filosofian lisäksi joogaan liittyy kokonainen kulttuuri, joka on itselleni lähes täysin vieras. Kuitenkin monet opetuksessa esiin tulleet aiheet olivat tuttuja, joten itse kukin on voinut omaksua joogaan liittyvää ajattelua muuta kautta.
 
Itselleni opiskelu oli jonkinlainen sopivasti kohdalle osunut jatkumo aiempaan elämääni. Koulutus antoi avaimet tiedon etsintään ja jokainen voi tykönään päättää, miten sitä jatkossa käyttää. Minulla ei ole suurta tarvetta harppoa eteenpäin vaan menen omaa ymmärrystäni ja haluani kuunnellen.
 
– Sonja, opettajankoulutus 2015

 
 

Kurssilla käytettävä kirjallisuus

Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha: Divine Initiation
Bernardo Kastrup: Why Materialism is Baloney?
David Bohm: Wholeness and the Implicate Order
R. Ornstein & C. Naranjo: On the Psychology of Meditation
J. Woodroffe: World as Power
Yoga Sūtras, Patañjali
H. D. Coulter: Anatomy of Hatha Yoga
M. Rautaniemi: Joogan historia
M. James & D. Jongeward: Born to Win
 
 
Lisätietoja: jooga@shakta.fi / Miska puh. 0408334786
 
 
 
Joogaopettajakoulutus järjestetään salillamme osoitteessa:
Työpajankatu 10 A, 4. krs.
00580 HELSINKI