fbpx

Ellis Barco

Ellis Barco

Ensimmäisellä shaktajoogatunnilla käytyään Ellis huomasi makra-asanan, eli krokotiilin, liikuttavan mieltä enemmän kuin minkään muun joogatyylin asana vuoden 2008 jälkeen. Tämä oli alku elämää mullistavalle tielle, joka johti lopulta Intiaan Shri Kali Ashramiin ja edelleen syventämään opintoja shaktajoogan opettajankoulutukseen.
 

– Tunsin vatsallani maatessani kyynelten valuvan silmistäni, vaikka en ollut surullinen. Tiesin tunnekuohun merkitsevän jotain suurempaa. Tämän kokemuksen jälkeen alkoivat kaikki elämän palaset loksahdella paikalleen. Rentoutuessaan keho ja mieli yhdessä saavat aikaan voimakkaampia muutoksia kuin rankinkaan fyysinen treeni. Reilu vuosi ensimmäisen tuntini jälkeen olen löytänyt minua oikeaan suuntaan liikuttavan polun.

 
Ellis on valmistunut liikunnanohjaajaksi suuntautumisenaan luonto- ja liikuntamatkailu sekä elämyspedagogiikka.
 

– Meidän on löydettävä omat luontoyhteytemme, se on elinehto kaupungistuvassa maailmassa. Ilman yhteyttä juuriimme, luontoon, emme todella voi tuntea elämää. Samanlaisen fiiliksen saa onneksi Shaktan joogatunneilla, jossa hengittäminen ja rentoutuminen palauttaa meidät kaiken tärkeän ja todellisen äärelle – läsnäoloon. Päivätyössäni varhaiskavatuksessa olen huomannut, miten metsäretket ja välitön läsnäolo saa lasten silmät säihkymään. Jatkukoon tämä silmien säihke läpi koko elämän!