Anna PalmioAnna Palmio

Anna on tehnyt pitkän uran flamencotanssijana ja tanssipedagogina, kiertäen esiintymässä ja opettamassa ympäri Suomea ja naapurimaita. Viime vuodet hän on keskittynyt espanjan kielen opettamiseen.

Flamenco vei Annan aluksi Espanjaan, mutta lopulta flamencon juurien etsintä johdatti hänet Intiaan tutustumaan intialaiseen tanssi- ja musiikkiperinteeseen. Samoihin aikoihin heräsi kiinnostus joogaan. Annan joogapolku oli kuitenkin katkonainen. Joogaharjoitus katkesi usein siihen, että se ei enää tuntunutkaan hyvältä. Eri joogakouluja kierreltyään Anna löysi tiensä Shaktalle ystävän suosituksesta.

“Shaktalla minulle tuli ensimmäisestä Introtunnista lähtien tunne, että tässä joogasysteemissä lähestymistapa on hyvin erilainen. Matolla saavutettu rentous ja hyvä olo alkoivat tuntua kehossa ja pikkuhiljaa vaikuttaa muussakin elämässä. Minua alkoi toden teolla kiinnostaa, mistä tässä oli oikein kyse, ja hakeuduin opettajankoulutukseen. Opettajankoulutus antoi valtavan sysäyksen jooga-opinnoille ja harjoitukselle, joka tuntuu samanaikaisesti sekä syvenevän että laajenevan joka suuntaan – kaikille elämän osa-alueille.”

Tanssitaiteilijana Anna on jatkuvasti tavoitellut kokonaisvaltaista ilmaisua ja syvempiä kerroksia ulkoisen muotokielen alla. Tämä kaikki tuntuu löytäneen luonnollisen jatkumon shaktajoogasta, sen opiskelusta ja ohjaamisesta.

“Jooga kunnioittaa jokaisen omaa kokemusta: olemme kaikki mestareita. Shaktajoogan lempeys muuttaa suhtautumista sekä itseen että muihin. Oli takana millainen päivä tahansa, joogamatolla kaikki asettuu!” .