Ellis BarcoEllis Barco

Ellis Barco

Ensimmäisellä shaktajoogatunnilla käytyään Ellis huomasi makara-asanan, eli krokotiilin, liikuttavan mieltä enemmän kuin minkään muun joogatyylin asana vuoden 2008 jälkeen. Tämä oli alku elämää mullistavalle tielle, joka johti lopulta Intiaan ja edelleen syventämään opintoja shaktajoogan opettajankoulutukseen.

“Tunsin vatsallani maatessani kyynelten valuvan silmistäni, vaikka en ollut surullinen. Tiesin tunnekuohun merkitsevän jotain suurempaa. Tämän kokemuksen jälkeen alkoivat kaikki elämän palaset loksahdella paikalleen. Rentoutuessaan keho ja mieli yhdessä saavat aikaan voimakkaampia muutoksia kuin rankinkaan fyysinen treeni. Reilu vuosi ensimmäisen tuntini jälkeen olen löytänyt minua oikeaan suuntaan liikuttavan polun.”

Ellis on valmistunut liikunnanohjaajaksi (amk) sekä sosionomiksi (amk). Hänellä on vuodesta 2005 saakka kokemusta ohjaus- ja kasvatustyöstä lasten ja nuorten parissa. Shaktan joogaohjajaana hän on toiminut vuodesta 2016 alkaen.
 
Vuorovaikutus, ihmissuhteet ja alati muutoksessa oleva elämä kiinnostavat Ellistä eniten maailmassa, ja shaktajooga on tuonut monen muun asian lisäksi näihin suhtautumiseen lempeyttä, ymmärrystä ja uteliaisuutta.