Otto KronqvistOtto Kronqvist

Shakta Joogakoulu Otto Kronqvist

Otto on ennen joogaopintojaan valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. Käytännöllisen filosofian ja poliittisen historian opinnot opettivat paljon, mutta eivät täysin tyydyttäneet hänen tiedonjanoaan. Kokonaisvaltaisen ja aidosti käytännöllisen filosofisen systeemin etsintä johdatti Oton viimein Intiaan. Matkusteltuaan pitkään ympäri Etelä-Aasiaa, hän päätti jatkaa filosofian opintojaan joogan parissa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukhan opastuksessa.

– Tulin joogan pariin avoimin mielin ja hyvin pian huomasin, miten kokonaisvaltaista opetus olikaan. Joogaa ei lähestytty vain venyttelynä tai jumppana vaan sen nähtiin antavan toimivia välineitä olla oma itsensä ja elää hyvin. Uuden ajan länsimainen filosofia perustuu enimmäkseen käsitteiden erotteluun ja kysymysten analysointiin todellisen käytännön loistaessa poissaolollaan. Tämä on aina häirinnyt minua, koska haluan filosofian myös antavan välineitä onnellisen elämän salojen löytämiseen.

Uudella ajalla filosofian ja tieteen taustaoletukseksi on vakiintunut käsitys ruumiin ja mielen erillisyydestä. Tämä tiedostamaton käsitys ohjasi pitkään myös Oton ajattelua.

– Juuri joogan kautta ymmärsin, miten virheellinen käsitys ruumiin ja mielen erillisyydestä onkaan. Oivallus saattaa kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se todellisuudessa onkin. Mutta omassa elämässäni olen kokenut sen käänteentekevänä mielenmuutoksena.

Joogaopinnot opettivat, että osiin jaettu ihminen on verrattaen uusi keksintö. Muinaisissa traditiossa on aina katsottu kokonaisuuksia osien sijaan.

– Olin totta puhuen aika ällikällä lyöty, kun Bhagavan, intialainen joogamestari, pystyi kertomaan minulle, millaiset tieteenhistorialliset kehityskulut ovat johtaneet nykyisiin ajattelutapoihin. Ehkäpä nyt on aika kääntää kehityksen suunta kohti kokonaisvaltaisempaa tapaa hahmottaa itsemme ja ympäristömme.

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.

Latvian joogaleiri 2023

Hinnat ja ilmoittautuminen

Paikkoja rajoitetusti, varaa omasi pian!