Satsang – syvällisiä keskusteluja joogasta

Satsang – syvällisiä keskusteluja joogasta

Jokainen joogi on joskus kuullut chakroista. Yleensä niiden sanotaan olevan ihmiskehon hienojakoisella tasolla sijaitsevia energiakeskuksia, jotka kuvataan usein symbolisesti lootuskukan lehdillä. Satsangissa sukelletaan chakrojen maailmaan ja pohditaan niiden olemusta vapaan keskustelun keinoin.

Kesto: 1:00:39

Prana on joogan perusta, mutta sen tarkasta merkityksestä ei ole täyttä selvyyttä. Kuten muutkin joogan keskeiset käsitteet, myös pranaa koskeva ymmärrys on elänyt monien vaiheiden läpi historian saatossa. Shaktasatsangissa pohditaan pranan olemusta, ja lähestytään aihetta myös käytännön näkökulmasta.

Kesto: 57:52:00

“Kaikista henkisistä harjoituksista suurin on kuoleman ajattelu”, kuuluu Himalajalta kotoisin oleva sananlasku. Kuolema koskettaa meitä kaikkia, mutta nykykulttuurilla on suuria vaikeuksia siihen suhtautumisessa. Tämän vuoksi aiheesta usein puhutaan kuiskutellen tai vaietaan kokonaan.Vuoden pimeimpään aikaan marraskuun Shaktasatsangissa tutkimme, mitä sanottavaa joogaperinteellä on kuolemasta. Joogan johdonmukainen ja lempeä suhtautuminen kuolemaan on omiaan selkeyttämään tätä vaikeaa ja monille ahdistavaakin aihetta.

Kesto: 58:34

Samsara on eteläaasialainen nimitys maalliselle vaelluksellemme. Toisinaan se ymmärretään rajallisuuden vankilaksi ja toisinaan samsaralla viitataan sielunvaellukseen.Joulukuun Shaktasatsangissa tutkimme, mitä samsara tarkoittaa niin elämän kuin kuolemankin näkökulmasta. Pohdimme myös, millaisia ratkaisuja jooga tarjoaa samsaran äärellä oleville.

Kesto: 50:38

Monelle jooga on ollut toimiva tapa tuoda muinainen viisaus osaksi päivittäistä elämäänsä. Toisaalta moni huomaa joogaopintojensa edetessä, miten myös itämerensuomalainen perinne sisältää paljon joogasta tuttuja elementtejä – tosin pirstaloituneemmassa muodossa.Elämme eräänlaista suomalaisen perinteen renessanssia, kun yhä useampi on alkanut kiinnostua juuristaan. Tammikuun satsangissa keskustelemme siitä, mitä jooga voi antaa suomalaisesta perinteestä kiinnostuneelle ihmiselle.

Kesto: 58:42

Jooga ja ayurveda, eli intialainen lääketiede, kumpuavat samasta lähteestä. 1900-luvulla jooga onnistui unohtamaan syvät juurensa intialaisessa lääketieteessä, minkä seurauksena joogan rooli fyysisenä harjoitteena on korostunut vuosi vuodelta.Helmikuun satsangissa keskustellaan joogan ja ayurvedan suhteesta ja pääset kuulemaan, kuinka pienikin ymmärrys intialaisen lääketieteen periaatteista voi mullistaa joogaharjoituksesi.

Kesto: 58:31

Joogin on joskus hyvä kysyä itseltään: Olenko rehellinen itselleni elämäni päämäärien suhteen? Mikä todella motivoi minua? Joogateksteissä asmita viittaa rajallisen identiteetin läpäisemän mielen tuottamiin fiktioihin, jotka syystä tai toisesta päätyvät ohjaamaan elämäämme. Mistä rajallinen identiteetti kumpuaa? Onko asmitoista mahdollista päästää irti? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan lokakuun Shaktasatsangissa.

Kesto: 53:17

Asanan syvin olemus -kurssi avaa traditionaalisen tavan tarkastella asanaa. Tämä kurssi antaa erinomaiset välineet ymmärtää, miksi asana ei ole vain asento.

Kesto: 1:06:48

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.