Selkä kuntoon ylösalaisin roikkumalla

Selkäkivuista kärsii joka kolmas suomalainen. Monet heistä päätyvät hakemaan joogasta apua selkäongelmiinsa. Osteopaattiystäväni ovat kuitenkin kertoneet, että yllättävän suuri osa ihmisiä itse asiassa loukkaa selkäänsä vain pahemmin tekemällä jooga-asanoita selkää rasittavalla tavalla.

Erityisesti Bhujanga asana, eli kobra on vastuussa monista joogalla hankituista selkäongelmista. Laajalle levinnyt tapa tehdä kobra ilman eteenpäin vievää liikettä voi tehdä tästäkin erinomaisesta asanasta raskaan selälle. Shakta, sekä useat muut joogakoulut onneksi ohjaavat asiakkaitaan välttämään selän taittamista suorassa kulmassa. Kun liu’ut kaaressa eteenpäin noustessasi ylös käsien varaan, Kobrasta tuleekin mitä turvallisin asana.

Shaktan joogasalin nurkasta löytyy erikoisesti ripustettu riippumatto. Kyseessä ei ole sisustusartikkeli vaan roikkumislaite, johon kuka tahansa voi mennä roikkumaan ylösalaisin ennen joogatuntia tai sen jälkeen. Ylösalaisin roikkuessa selkä venyy koko pituudeltaan ja nikamat siirtyvät hellävaraisesti kauemmaksi toisistaan. Säännöllisesti tehtynä tämä menetelmä antaa välilevyille tilaisuuden luiskahtaa takaisin oikeille paikoilleen. Joissakin tapauksissa jopa yksi roikkumiskerta on ratkaissut ongelman! Hoitomuoto on yksinkertainen ja hämmentävän tehokas. Se on vapauttanut jo lukuisia asiakkaitamme selkäkipujen kierteestä.

Ota siis kaikki hyöty irti joogatunneistamme ja kokeile ylösalaisin roikkumista saapuessasi joogatunnille. Voit aloittaa 10-20 sekunnin roikkumisella ja lisätä aikaa hiljalleen. Muista levätä roikkumisen jälkeen hetki lattialla istuen nilkkojesi päällä Bala asanassa eli vauvan asennossa. Näin annat verenkiertosi asettua normaaliksi käännyttyäsi takaisin pystyasentoon.

Shakta Joogakoulu Miska Käppi

Miska Käppi

Miska Käppi on helsinkiläinen joogaopettaja. Hän on opiskellut joogaa Intiassa vuodesta 2007 asti, joista pääosan Bhagavan Shri Shanmukhan opastuksessa Shri Kali Ashramissa Etelä-Intiassa.

shakta kuvio rgb nelio

Shakta Joogakoulu

Shakta on joogakoulu, joka näkee joogan kokonaisvaltaisena tieteenä ja tuo sen helposti kaikkien saataville.

Jaa postaus

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.