fbpx

Shaktan joogaopettajakoulutus Rovaniemellä

Shaktan joogaopettajakoulutus Rovaniemellä

Shaktan joogaopettajakoulutus Rovaniemellä – kokonaista joogaa etsiville

Shakta Joogakoulu – Rovaniemi, Kansankatu 3 A 9, Rovaniemi | 26.–27.2., 19.–20.3., 9.–10.4., 14.–15.5.2022
 
 

 
 

Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus

Haluatko mullistaa ymmärryksesi joogasta ja ottaa harppauksen kohti kokonaista maailmankuvaa? Haluatko saada myös valmiudet jakaa kaikki tämä muiden kanssa?
 
Monet edistyneimmistä joogeista eivät opeta joogakouluissa. Joogakurssi ei myöskään tee kenestäkään mestaria. Joogiksi kutsutaan ihmistä, joka on työskennellyt määrätietoisesti itsensä kanssa – ja löytänyt vastauksia. Jooga ei koskaan anna sinulle kenenkään muun ideaa siitä, mitä sinun tulisi olla.
 
Shaktan opettajankoulutus ei ole vain opettajankoulutus. Kurssilla sukelletaan joogaperinteen tuhatvuotiseen ymmärrykseen ihmisestä, kehosta, maailmasta ja onnellisuudesta. Kurssilla edetään ymmärrettävästi ja ilman kiirettä. Opettajankoulutuksestamme on valmistunut lukuisia loistavia opettajia, jotka erottuvat edukseen joogan kirjavalla kentällä aina Lapista Etelä-Suomeen.

 
Joogaopettajat Miska Käppi ja Otto Kronqvist vievät ryhmän läpi saman tien, jonka heidän opettajansa Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha on jakanut heidän kanssaan.
 
Shaktan joogaopettajakoulutus järjestetään ensi keväänä myös Helsingissä ja Turussa.
 
 

 

 
  

 

 

Koulutuksen tarjoamat pätevyydet

Koulutuksen voi suorittaa minimissään 48 tunnin mittaisena, mutta tarjoamme mahdollisuuden myös laajempiin opintokokonaisuuksiin. Ensimmäistä kertaa opettajankoulutukseen osallistuville koulutuksen hintaan sisältyy rajattomat joogatunnit Shakta Onlinessa.
 
• Traditionaalisen joogan opettaja (min. 48 tuntia lähiopetusta)
Hinta: 1800 €
 
• Traditionaalisen joogan opettaja 200h (min. 48 tuntia lähiopetusta + 152h valinnaisia opintoja)
Hinta 1800 €
 
• Traditionaalisen joogan edistynyt opettaja (min. 96h lähiopetusta, kesto kaksi lukukautta),
Hinta: 2700 € (1800 € + 900 €)
 
Opettajankoulutuksen hinta ensimmäisen lukukauden osalta on 1800 €. Koulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi tukevia opintoja, eli rajaton pääsy joogatunneille, satsangeihin, kerhoihin ja muihin tapaamisiin. Mikäli opiskelija saa lähiopetuksen lisäksi täyteen 152 tuntia tukevia opintoja, hän on oikeutettu 200h sertifikaattiin. Tukevien opintojen suoritusajalle ei ole aikarajaa, mutta pääsy niihin on maksutonta vain lähiopetuskauden ajan. Tukeviin opintoihin on mahdollista osallistua lähiopetusjaksojen jälkeen hankkimalla sarja- tai kuukausikortin joogatunneille.
 
 

 

 
 
 

 

 

Mitä opettajankoulutus sisältää?

Opettajankoulutus antaa sinulle perusteelliset tiedot seuraavista aiheista:
 
– Joogan pedagogiikka – kuinka joogaa on opittu traditionaalisesti
– Shaktajoogan sarjat saumattomana kokonaisuutena
– Joogan ja intialaiseen lääketieteen, eli ayurvedan suhde
– Kuinka kokonaisvaltainen joogatunti ohjataan
– Prana osana vakavasti otettavaa tiedettä
– Kuinka asanasarja rakennetaan pranalähtöisesti
– Vedat ja niiden merkitys joogaperinteessä
– Jooga ja pranayama
– Kuinka puhutella tiedostamatonta mieltä
– Hengitys ja hengityselimistö
 

Millaiset valmiudet kurssi antaa?

Kurssin suoritettuasi omaat kattavat tiedot joogasta, osaat rakentaa joogatunnin ja ohjata sen itsevarmasti ja vakuuttavasti.

 
 

Mitä on shaktajooga?

Shaktajooga on ikivanha joogamenetelmä, joka on tunnettu hellyydestään. Kerta toisensa jälkeen se yllättää harjoittajansa tuomalla joukon hyötyjä ilman suorittamista ja rehkimistä. Näin joogasta tulee suuri nautinto ja antoisa matka, jonka avulla löydät koko potentiaalisi.
 
 

 

Aikataulut ja kurssin hinta

Opetus sisältää 48 tuntia lähiopetusta joogatuntiohjausharjoituksineen. Tämän lisäksi tärkeä osa koulutusta on joogaharjoitus ohjattuna tai ominpäin. Opetusjaksot sijoittuvat viikonlopuille (la 10–13 & 14–17, su 10–16.15).
 
1. jakso 26.–27.2.
Jooga ja tantra länsimaissa ja oppimisen haasteet
 
2. jakso 19.–20.3.
Shakta-perinne & monismi
 
3. jakso 9.–10.4.
Joogan raajat
 
4. jakso 14.–15.5.
Opetustilanne, joogan pedagogiikka


 

 
 
Shaktan opettajankoulutus ei vaadi minkäänlaista joogataustaa. Opettajankoulutus on avoin kaikille, jotka haluavat oppia joogasta ennakkoluulottomasti. Osallistujia kannustettaan säännölliseen shaktajoogan harjoitukseen.
 
Koulutus antaa valmiudet opettaa shaktajoogaa ja viedä opintoja pitkälle kurssin jälkeenkin.
 
 
Hinta: 1800 €
 
Opettajankoulutus maksetaan kahdessa erässä (paikanvarausmaksu 300 €, 1. erä 1500 €). Jos koet, että shaktajooga on sinun polkusi, mutta maksuerät tuottavat haasteita, ota yhteyttä niin neuvotellaan muunlaisesta maksujärjestelystä. Kertaajille tarjoamme 50% alennuksen koulutuksen hinnasta.
 
Yrityksille alv 24 % lisätään hintaan.
 
Ensimmäistä kertaa opettajankoulutukseen osallistuville koulutukseen hintaan sisältyy rajattomat joogatunnit Shakta Onlinessa koko koulutuksen ajan (26.2.–15.5.).
 
 

 
 

Opettajankoulutukseen osallistuneiden kokemuksia

“Olen etsinyt joogaa melkein kaksikymmentä vuotta ja tehnyt erilaisia joogaan liittyviä harjoituksia ainakin viisitoista vuotta. Vasta viime syksyn Shaktan opettajankoulutuksen kautta ensimmäisen kerran koin joogan, kokonaisen joogan. Sen, miten jooga laajenee harjoitusmatolta koko elämän kattavaksi. Tietysti asana- ja pranayama-harjoitukseni syvenivät uskomattomalla tavalla kun ymmärrys tieteestä niiden takana alkoi raottua. Opettajankoulutus oli ehdottomasti vaivan arvoinen. Tätä täytyy saada lisää!”

– Laura, opettajankoulutus 2020

“Shaktan opettajankoulutukseen osallistuminen oli antoisaa, vaikka välillä yllättävän rankkaakin. Koulutus sai ajattelemaan asioita, joita yleensä ei tule ajateltua tai kyseenalaistettua.

Opettajankoulutuksen alussa olin sitä mieltä, että en uskalla luvata aikovani vielä ohjata joogatunteja, mutta sitä on nyt kurssin jälkeen tullut muutaman kerran tehtyä ja tunne joogan jakamisesta muille on jotain sellaista, että siitä en enää halua luopua.

Opettajankoulutus oli juuri se lisä omalle henkilökohtaiselle joogapolulleni, mitä tarvitsin.

Ehkä eniten ilahduttaa hiljainen, varma tietoisuus siitä, että on tosiaan elämässäni läsnä koko ajan, juuri minun omalla tavallani, ilman kiirettä tai paineita – ja jooga nyt vaan tekee elämästä parempaa!”

– Taina, opettajankoulutus 2019

Kiinnostus opettajankoulutukseen heräsi silmänräpäyksessä, kun kuulin, että siihen olisi mahdollisuus. Shaktalaisten ohjauksessa harrastettu joogaaminen oli herättänyt esimerkiksi asanoihin ja ohjaamiseen liittyviä kysymyksiä, joihin halusin vastauksia ja syventävää tietoa.

Koulutus avasi joogan filosofiaa ja taustaa – ja sai ymmärtämään, että tie on todellakin vasta aivan alussa! Toisaalta sen tajuaminen ei kuitenkaan lannistanut, sillä uskon uusien ovien avautuvan sitä mukaa, kun menen eteenpäin. Sitä paitsi matkalla oleminen on aina jännittävää.

Osa käsitellyistä asioista meni yli oman ymmärryksen, sillä filosofian lisäksi joogaan liittyy kokonainen kulttuuri, joka on itselleni lähes täysin vieras. Kuitenkin monet opetuksessa esiin tulleet aiheet olivat tuttuja, joten itse kukainenkin on voinut omaksua joogaan liittyvää ajattelua muuta kautta.

Itselleni opiskelu oli jonkinlainen sopivasti kohdalle osunut jatkumo aiempaan elämääni. Koulutus antoi avaimet tiedon etsintään ja jokainen voi tykönään päättää, miten sitä jatkossa käyttää. Minulla ei ole suurta tarvetta harppoa eteenpäin vaan menen omaa ymmärrystäni ja haluani kuunnellen.

– Sonja, opettajankoulutus 2015

 
 

Kurssilla käytettävä kirjallisuus

Kurssin aikana viittaamme lukuisiin teoksiin, mutta emme vaadi osallistujilta kirjallisuuden omaksumista. Monet ovat kuitenkin saaneet valtavasti etua omatoimisesta opiskelusta kirjallisuuden parissa. Seuraavat kirjat ovat erityisen hyödyllisiä opettajankoulutuksemme kannalta.
 
Bernardo Kastrup: Why Materialism is Baloney? & The Idea of the World
Joogaperinteen keskeisimpiä teemoja on tietoisuuskeskeisen filosofian omaksuminen. Useimmille nykyihmisille se on helpoimmin omaksuttavissa aikalaistemme teoksista. Bernardo Kastrup on aikamme johtava tietoisuuskeskeinen filosofi. Niille opiskelijoille, joilla on tieteellistä taustaa, suosittelemme teosta “The Idea of the World”. Samat tiedot löytyvät helpommin omaksuttavammassa muodossa teoksesta “Why Materialism is Baloney?”.
 
J. Woodroffe: Shakti & Shakta
Kurssimme vie sinut syvälle Shakta- ja tantraperinteiden filosofiaan, mistä kumpuaa valtaosa nykyään tehtävistä joogaharjoitteista. Shaktai & Shakta on erinomainen yleisteos, joka avaa sinulle useimmat keskeiset kurssilla käytettävät käsitteet.
 
M. Rautaniemi: Joogan historia – erakkomajoista kuntosaleille
Jooga on kulkenut läpi valtavien mullistusten olemassaolonsa aikana. Tästä listamme ainoasta suomenkielisestä teoksesta saat eheän kokonaiskuvan siitä, mitä kaikkea joogan historiaan liittyy.
 
Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha: Divine Initiation
Kaikki traditionaaliset joogaperinteen käsikirjat on kirjoitettu mytologisella erityiskielellä, jonka hallitseminen on joogaopettajan tärkeimpiä taitoja. Oman perinnelinjamme mestari Bhagavan Shri Shanmukha Anantha Natha selittää tässä haastavassa, mutta palkitsevassa teoksessa veedisen mytologisen kielen perusteet.
 
 
 
 
Lisätietoja: jooga@shakta.fi / Miska puh. 0408334786