Yoga – tie rentoutumisen jalon taidon oppimiseen
Joogaa kutsuttiin sen rantautuessa Suomeen nimellä “yoga”. Tämä artikkeli avaa, mitä yoga, tai sen alkuperäinen sanskritin juurisana “yuj” merkitsee Shakta-tradition näkökulmasta, ja myös sitä, miksi tämä muinaisista juuristaan tunnettu harjoitusmuoto on nyt kenties ajankohtaisempi kuin koskaan.
Mikä on yoga?
Sanskritin sana “yuj” merkitsee yhdistymistä ja sillä on syvällinen merkitys muinaisissa joogateksteissä. Joogan filosofiassa tällä termillä on viitattu siihen, miten harjoituksen myötä joogi näkee olevansa saumattomassa yhteydessä elämän merkityksellisimpien asioiden kanssa.
Yoga Shaktan näkökulmasta
Shaktajooga edustaa perinteistä yoga-harjoitusta, jossa harjoituksen eri osa-alueet, kuten asana- ja hengityharjoitukset, yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi. Harjoituksessa ei pyritä suorittamiseen, vaan laskeudutaan rentoutuksen kautta suoritusvapaalle alueelle. Tällä alueella harjoittaja pääsee työskentelemään omassa tahdissa ja hellävaroen esimerkiksi pallean ja luuston kanssa tavalla, joka edesauttaa laajemminkin tasapainon löytämistä elämässä.
Shaktajoogan perusperiaate on lopulta yksinkertainen: kun elimistömme on tasapainossa, myös mieli on keveämpi. Tämä tekee Shaktan joogasta ainutlaatuisen – yoga ei ole meille vain kehon liikettä, vaan kokonaisvaltaisesti kehon ja mielen kokonaisuuteen vaikuttava, itse itselle tehtävä hoito.
Miten aloittaa yoga?
Olitpa ensikertalainen tai kokeneempi harjoittaja, voit aloittaa yoga-harjoituksen Shaktalla milloin tahansa. Shakta tarjoaa sekä paikan päällä että verkossa tapahtuvia tunteja, jotka johdattavat sinut lempeästi kohti harjoituksen holistisia vaikutuksia. Harjoitukset ovat turvallisia, selkeitä ja perustuvat Shakta-tradition joogaperinteeseen.
Tutustu Shaktan joogaan täällä
Yoga kotona – meditaatiota ja liikettä yhdessä
Kiireisessä arjessa yoga kotona on yhä suositumpi valinta. Shaktan verkkokurssit tarjoavat mahdollisuuden syventyä joogaan omaan tahtiisi. Et tarvitse muuta kuin joogamaton ja hiljaisen hetken vaikkapa kotona tai kesämökillä. Online-yoga mahdollistaa säännöllisen harjoituksen aikataulupaineista riippumatta.
Yoga kokemuksena – mitä osallistujat kertovat?
Moni kertoo löytäneensä yogan avulla uudenlaisen, tasapainoisemman suhteen itseensä ja ympäröivään maailmaan. Moni on myös huomannut, miten harjoituksen jälkeen olo on levollinen, hengitys kulkee vapaasti ja keho tuntuu kevyeltä.
Yhteenveto: Yoga on kokonaisvaltainen tasapainon kulttuuri
- Yoga auttaa harjoittajaansa syventymään elämän merkityksellisten asioiden äärelle
- Shaktan harjoitus pohjautuu muinaiseen joogaperinteeseen
- Yoga kotona onnistuu verkkokurssien avulla
- Harjoitus tehdään suoritusvapaalla alueella, mikä tarjoaa tilaa soljua vapaasti omaan tahtiisi
- Aloita juuri sellaisena kuin olet! Shaktajooga sopii kaikille
Yoga – Usein kysytyt kysymykset
Mitä yoga tarkoittaa Shaktan perinteessä?
Sanskritin sana "yuj" merkitsee yhdistymistä ja sillä on syvällinen merkitys muinaisissa joogateksteissä. Joogan filosofiassa tällä termillä on viitattu siihen, miten harjoituksen myötä joogi näkee olevansa saumattomassa yhteydessä elämän merkityksellisimpien asioiden kanssa.
Voinko aloittaa yogan ilman aiempaa kokemusta?
Kyllä. Shaktan yoga on lempeä ja selkeä lähestymistapa, joka sopii hyvin myös ensikertalaisille. Harjoitukset etenevät rauhassa ja ilman suorituspainetta.
Miten Shaktan yoga eroaa muista joogasuuntauksista?
Shaktajooga pohjautuu Shakta-tradition kaulajoogaksi kutsuttuun koulukuntaan, jossa painotetaan sitä, miten harjoitus auttaa syventymään elämän merkityksellisimpien asioiden äärelle..
Voinko harjoitella yoga-harjoitusta myös kotona?
Kyllä. Shaktalla on tarjolla online-yogaa, jonka avulla voit harjoitella kotona juuri kun sinulle parhaiten sopii.
Miten usein yoga-harjoitusta kannattaa tehdä?
Yoga ei sisällä määrällisiä tavoitteita, vaan laatu ratkaisee. Harjoituksen etenemisen kannalta on hyvä sitoa se arkeesi säännöllisesti, mutta tärkeintä on kuunnella itseään ja pysähtyä silloin, kun siltä tuntuu. Jos haluat rakentaa harjoituksen, joka syvenee ajan myötä, voit aloittaa esimerkiksi tekemällä 1-2 harjoitusta viikossa.