Lista asioista, jotka eivät ole este joogatunneilla käymiselle

Tuntuuko siltä, että sinulla on jokin este joogatunneilla käymiseen? On aivan mahdollista, että joogaharjoitus ei ole sinulle juuri nyt ajankohtaista. Mutta voi myös hyvin olla, että joogaharjoituksen aloittaminen tai jatkaminen on sinulle juuri tässä tilanteessa aivan erinomainen vaihtoehto!

Meiltä kysytään usein tästä teemasta ja päätimmekin koota listan syistä, mitkä eivät missään nimessä ole ehdoton este joogatunnille saapumiselle.

1. Selkäni tai niveleni ovat kipeät

Selkä- ja nivelkivut voivat johtua monesta seikasta ja usein jo kivun tunne tekee mahdottomaksi edes ajatuksen joogaharjoituksen aloittamisesta. Mikäli kipu on akuuttia, on selän rasittamisen suhteen todella oltava varovainen.

Uusin kipututkimus on kuitenkin osoittanut, että mikäli selälle ja nivelille ei tarjoa säännöllistä liikettä, voi kipu pahimmassa tapauksessa kroonistua ja johtaa siihen, että vaikka itse kivun aiheuttaja poistuisi, kipuaistimus jää. Lempeä joogaharjoitus on kenties paras keino ennaltaehkäistä tätä. Lihasten rentoutuessa elimistön palauttavat mekanismit käynnistyvät ja keskushermosto oppii ajan myötä säätämään kipuaistimusta alemmas.

Shaktalla on vuosien varrella käynyt laaja kirjo eriasteisista selkä- ja nivelkivuista kärsiviä ihmisiä, jotka ovat useimmiten saaneet merkittävää apua kipuihin joogaharjoituksesta.


2. En ole tarpeeksi notkea

Jooga on tarkoitettu aivan kaikenlaisista lähtötilanteista ponnistaville harjoittajille. Joogaharjoituksen väliin jättäminen siksi, että kokee olevansa liian jäykkä on kutakuinkin verrattavissa siihen, että jättäisi suihkun väliin, koska on liian likainen.

Todellisuudessa notkeus syntyy ajan myötä, kun joogaharjoitus opettaa rentoutumisen jaloa taitoa. Kun rentoutamme lihakset, keho sallii liikkeen ja harjoituksen hyödyt pääsevät kirjoittautumaan syvälle hermostoon saakka. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että jos kykenet makoilemaan selälläsi, voit aivan hyvin aloittaa joogaharjoituksen – ja jos et kykene edes makoilemaan selälläsi, ota yhteyttä meihin niin räätälöidään harjoituksesi niin, että sekään ei ole syy jättää joogatuntia välistä.


3. Tietyt asanat tai muut joogan harjoitukset ovat minulle liian haastavia

Kaikki joogatunnit eivät välttämättä ole sinulle juuri nyt ajankohtaisia – mutta ei se mitään! Esimerkiksi shaktajoogan ytimessä oleva Shakta Flow -harjoitus on takuuvarmasti toimiva kokonaisuus sinulle, vaikka et olisi koskaan joogasta kuullukaan. Jos pohdit joogaharjoituksen väliin jättämistä tästä syystä, suosittelemme lämpimästi tulemaan Introtunnille, jossa kuulet kaiken tarvittavan juuri sinulle tähän hetkeen sopivista harjoituksista.

4. Minulla on nyt aivan liikaa puuhaa elämässä ja valtava kiireen tunne arjessa

Tämä on ymmärrettävä syy osallistua lähtökohtaisesti vain lyhyemmille joogatunneille, mutta ei missään nimessä joogaharjoituksen kokonaan väliin jättämiselle. Kiireen ja stressin tunteen pitäisi toimia itse kullekin varoituskellona, joka muistuttaa palautumisen merkityksestä.

Onko elämäsi niin kiireistä, että et mitenkään ehdi omistaa paria tuntia harjoitukselle viikossa? Huoli pois, nimittäin Shakta Onlinessa on tarjolla myös reilu puolen tunnin mittaisia harjoituksia. Saatat yllättyä, miten paljon näinkin lyhyt harjoitus voi tasapainottaa koko olemustasi. Ja ehkäpä ajan myötä huomaat, että perusteellisempikin joogaharjoitus on mahdollista sovittaa kiireisen arjen keskelle.

5. Juuri nyt en kaipaa mitään hengittelyä ja makoilua, vaan haluan kohottaa kuntoani

Tämä on hyvä syy pohtia tarkemmin, mitä joogalta kaipaa. Sen sijaan se on aika kehno syy jättää joogaharjoitus välistä. Uusin liikuntatutkimus on osoittanut, miten palautumisen ja kunnollisen hengittämisen opettelu ovat omiaan kohentamaan kuntoa. Esimerkiksi parantunut hapenottokyky tekee liikkumisesta vaivattomampaa ja miellyttävämpää, mikä motivoi entisestään liikuntaharrastuksen ylläpitoon.

Vaikka suoritusvapaus ja rentoutuksen kautta tehtävä liike ovat kaikkien Shaktan joogatuntien ytimessä, löytyy Shaktan viikko-ohjelmasta myös enemmän haastetta tarjoavia joogatunteja. Tällaisia ovat esimerkiksi aivan erinomaisena runkoharjoituksena tunnettu Danda Flow, ja kaikkien joogaharjoitusten kruununjalokivi Aurinkotervehdys.

Inspiroiko tämä blogijulkaisu sinua aloittamaan joogaharjoitus tai palaamaan joogan pariin? Hyvä! Tartu tilaisuuteen ja varaa heti paikkasi viikkotunneillemme tai Introtunnille

Lämpimästi tervetuloa!

shakta kuvio rgb nelio

Shakta Joogakoulu

Shakta on joogakoulu, joka näkee joogan kokonaisvaltaisena tieteenä ja tuo sen helposti kaikkien saataville.

Jaa postaus

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.