Syksyn uudet tuulet Shaktalla

Shakta Joogakoululla tapahtuu paljon uutta syksyllä 2019!

Ensimmäistä näistä uusista asioista on toivottu kovasti! Noin puolet shaktajoogan harjoittajista asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella, joten Helsingissä pidettävät satsangit, luennot ja kurssit ovat yksinkertaisesti liian kaukana. Syksyllä avattavaan Shakta onlineen ilmestyy videomuodossa suuri osa Shaktalla pidettävistä tapahtumista. Vaikka olisit siis Nuorgamissa (sielläkin on shaktajoogeja!) pääset liittymään seuraamme, kun tutkimme joogan ihmeellistä tiedettä.

Suomi kaipaa tietysti myös lisää shaktajoogan opettajia. Ensi syksynä opettajankoulutukset pidetään Helsingin lisäksi Tampereella ja Turussa. Mukaan kannattaa tulla vaikka et haluaisi edes opettaa. Joogan tieteen omaksuminen on kenelle tahansa parhaita päätöksiä, mitä elämässä voi tehdä.

Helsingin joogasalimme tarjonnasta ensimmäinen mainitsemisen arvoinen asia on upasanan sisääntulo viikko-ohjelmaamme. Aiemmin upasanasta on saanut nauttia erityiskursseillamme, mutta päätimme ottaa sen viikottaiseen ohjelmaamme lauantaille. Upasanassa ei ole kyse asanaharjoituksesta, vaikka se siltä näyttääkin. Upa tarkoittaa ”kohti tai lähestyä”, eli upasanassa hiomme asanaa ja luomme pohjan asanan syntymiselle. Koska upasanasta puuttuu asanaharjoituksen meditatiivinen tila, se herätti viime kesän Latvian joogaleirille hauskoja kommentteja, kuten:

”Tämähän on kuin joogaa mitä tein ennen kuin löysin shaktajoogan!”

Tai jopa:

”Tuntuu kuin olisin käynyt vieraissa!”

Monille pitkän linjan shaktajoogeille voi olla ihmeellistä unohtaa hetkeksi meditaatio, pranakeskeisyys ja asanaharjoituksen syvyys, mutta upasanalla on ehdottomasti paikkansa viikko-ohjelmassamme. Ei siis muuta kuin lauantaiaamuisin upasanoimaan!

Ja upasanasta puheenollen …

Syksyllä alkaa myös Upasauna! Kyllä. Upa tarkoitus tulikin jo esiteltyä, eli tämä varmaankin sittenkin tarkoittaa ”kohti saunaa”. Joka kuun ensimmäinen lauantai pääset upasanaharjoituksen tai pranayamatunnin jälkeen joogastudiomme yläkerrassa olevaan ihanaan saunaan palautumaan ja rentoutumaan harjoituksen jäljiltä. Upasana-harjoituksessa et saa aivan samanlaisia hermostollisia ja hormonaalisia hyötyjä kuin asanaharjoituksessa, mutta kokonaisvaltaisen fyysisen harjoituksen todellakin saat. Ugrijoogaksikin kutsuttu perisuomalainen sauna on täydellinen tapa palautua upasanaharjoituksesta rentoutuen ja nauttien tai vaihtoehtoisesti sulatella pranayamaharjoituksen hyötyjä. UpaSauna on kokonaisvaltaisen hieno startti lauantaillesi.

Sauna-aiheeseen vielä liittyen, retriiteille osallistuneet ihmiset tietävät millaista taikuutta voidaan loihtia asanaharjoituksen ja löylyn yhteisvaikutuksella. Ensi syksynä Shaktan hovisaunottaja Laura Foon pitää meillä Kekrijoogan lokakuun lopussa ja Kaamosjoogan marraskuun puolessavälissä. Jos et ole koskaan kokenut saunottajan vihtojen lempeää käsittelyä joogaharjoituksen päätteeksi, tilaisuutesi on tullut.

Kurssitarjonnan puolella mielenkiintoinen uutuus on Asanaintensiivit, jossa otamme aina tarkastelun alle yhden shaktajoogan asanasarjoista. Pääset siis perehtymään jokaiseen asanasarjaamme vuorollaan ja lisäämään ymmärrystäsi siitä, mitä tunnilla tarkalleen ottaen tehdään. Tämä on kätevä tapa viedä harjoitustasi eteenpäin.

Näiden uutuuksien lisäksi me olemme lisänneet aamujooogatuntien määrää. Pääset tästä lähtien aamujoogaan kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaina. Jos olet töissä Kalasataman lähellä, voi klo 10.30 – 11.30 järjestettävä lounasjooga pelastaa rankemmankin työpäivän.

Viimeisenä vielä, jos haluat yhdellä kertaa kaikki perusjutut kohdilleen, suosittelemme osallistumaan shaktajoogan peruskurssille sunnuntaina 8.9. Peruskurssi on ytimekäs paketti, jolla on mukava aloittaa shaktajooga tai vaikka kesätauon jälkeen palauttaa kaikki olennainen mieleen.

Tällainen syksy on siis luvassa! Toivotan todella antoisaa ja hedelmällistä joogaharjoitusta, sekä sinut tervetulleeksi Shakta synttäreille 15.9. juhlistamaan joogakoulumme viisivuotista taivalta.

Nähdään Shaktalla!

Shakta Joogakoulu Miska Käppi

Miska Käppi

Miska Käppi on helsinkiläinen joogaopettaja. Hän on opiskellut joogaa Intiassa vuodesta 2007 asti, joista pääosan Bhagavan Shri Shanmukhan opastuksessa Shri Kali Ashramissa Etelä-Intiassa.

shakta kuvio rgb nelio

Shakta Joogakoulu

Shakta on joogakoulu, joka näkee joogan kokonaisvaltaisena tieteenä ja tuo sen helposti kaikkien saataville.

Jaa postaus

Ostoskori

Ilmoittautuminen on sitova. Leirin laskutetaan kolmessa erässä, joista ensimmäinen on 200 € suuruinen varausmaksu. Varaus astuu voimaan vasta kun varausmaksu on suoritettu.

Toinen lasku (500 €) saapuu sinulle huhtikuussa. Eräpäivä 1.5.2023
Kolmannen ja viimeisen laskun eräpäivä on 7.6.

Leirin peruutus on maksuton 1.5.2023 asti, mikä tarkoittaa, että varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisenä takaisin.

Matkaan sovelletaan Suomen yleisiä matkapakettiehtoja, jotka kuuluvat seuraavasti.

Peruutuksesta peritään:
a) toimistokulut 80 € kun matka peruutetaan viimeistään 45 pv ennen matkan alkamista.
b) varausmaksu kun peruutus on myöhemmin kuin 45 pv ennen matkaa mutta viimeistään 21 vrk ennen.
c) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista.
d) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista.